Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Pomorska Akcja "Krew Ratuje Życie"
Anonymous - 18-05-2008, 12:55
No to zaczynamy poszukiwania krwiodawców od Waszego forum.
Kolejna akcja - 14.06.2008 od godziny 10 do wieczora.
Tylko tym razem gdzie indziej, też na Żabiance ale pod innym kościołem - takim który ma większy plac, więcej miejsca dla Was zmotoryzowanych i dla tego wszystkiego co na ten dzień planujemy. Mapkę wkleję jak tylko Mati ją przygotuje.
Nie przypadkowo wybraliśmy ten właśnie dzień.
Dzień 14 czerwca ma szczególne znaczenie, gdyż jest to dzień urodzin Karla Landsteinera (1868-1943), zdobywcy nagrody Nobla (1930) w dziedzinie medycyny za odkrycie systemu grup krwi. Odkrycie to było kamieniem milowym w dziedzinie medycyny, zapoczątkowało błyskawiczny rozwój krwiodawstwa i transfuzjologii, a jednocześnie umożliwiło znaczny postęp w ratowaniu ludzkiego życia. Dlatego Międzynarodowa Federacja Czerwonego Krzyża oraz Czerwonego Półksiężyca, Międzynarodowa Federacja Organizacji Krwiodawców oraz Międzynarodowe Stowarzyszenie Transfuzyjne ogłosiły dzień 14 czerwca Światowym Dniem Krwiodawcy.
Mało jest ten dzień akcentowany na Pomorzu więc myślmy postanowili to zmienić.
Chcemy w ten dzień oddać krew (standardowo) mówić także o potrzebie bezpieczeństwa przed wakacjami wreszcie chcemy zrobić coś dla osiedla Żabianka (i gości) - festyn rodzinny.
Będzie rekonstrukcja historyczna w pobliskim lasku (okres II wojny światowej - uczestnicy zjeżdżają się z całej Polski), będą występy na scenie, grill.
Wszystko jest w fazie dopracowywania więc jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł na pokazanie się na tej imprezie - jako klub, firma czy osoba prywatna to zapraszamy.
Jeśli jakoś chcecie pomoc - w zamian za reklamę lub tak od siebie to było by fajnie.
Wszystkich Was zapraszam, tych stałych bywalców i tych którzy jeszcze u nas nie byli.
Lista na 14 czerwca:
1. akbi
2. kibloo
3. marcostan
4. ...
5.
6.
7.
8.
9.
10.
akbi - 06-06-2008, 16:26
Kibloo - 07-06-2008, 08:12
ekstra, wpadam na imprezkę specjalnie na jedne dzień z poznania (bo tam ostatnio przebywam)
pozdro i do zobaczenia
Marcino - 11-06-2008, 20:53
Lista na 14 czerwca:
1. akbi
2. kibloo
3. marcostan
4. Marcino
5...
6.
7.
8.
9.
10
Ja sie piszę, Mirka jedzie do warszawy na wycieczkę, zostaję sam z Konradkiem wiec przyjedziemy we dwóch.
Mam pytanie, tylko jedno bo o dokumentach już doczytałem hehe
Czy w tym czasie znajdzie sie ktoś kto na chwilkę juniora przypilnuje jak będe w ambulansie?
Pozdrawiam
PS, ale ty jesteś szybki... w odpisywaniu
Anonymous - 11-06-2008, 20:57
Marcino napisał/a: | Ja sie piszę, mirka jedzie do warszawy na wycieczkę, zostaję sam z Konradkiem wiec przyjedziemy we dwóch.
Mam ptanie,
Czy w tym czasie znajdzie sie ktoś kto na chwilkę juniora przypilnuje jak będe w ambulansie?
Pozdrawiam | my będziemy to go popilnujemy a dokumentów specjalnych mieć nie musisz tylko musisz być zdrowy.
Anonymous - 11-06-2008, 21:46
co do pilnowania dzieci to mamy już wprawę podczas ostatniej akcji już ktoś nam podrzucił malucha do popilnowania
Hornet - 13-06-2008, 21:06
To ten kościół ??
http://www.fatimska.gdi.p...kaz=lokalizacja
sruba - 13-06-2008, 21:35
to o ktorej ten spot ?
akbi - 13-06-2008, 21:46
Hornet napisał/a: | To ten kościół ?? |
tak, dokładnie ten.
Na tej mapce na dole strony, przy samym kościele jest zaznaczony parking - tam będzie zarezerwowane dla nas miejsce
Sruba napisał/a: | to o ktorej ten spot ? |
na 11:00 ... maili się nie czyta??
Tweety - 14-06-2008, 17:12
Wszystkim Krwiodawcom dużo zdrowia dziś nasz dzień
No ja niestety nie mogę dziś oddać krewki, bo byłam w maju, ale Wam życzę jak najwięcej litrów
Pozdrawiam
Krwiodawczyni z podkarpackiego
Kibloo - 14-06-2008, 18:24
no już po akcji, było miło i konkretnie fotki za chwilę
pozdrowienia dla wszystkich
Marcino - 14-06-2008, 18:31
Ogladałem Panoramę w tv z Gdanska, było o akcji ale nie było zadnej wzmianki o mitsumaniakach..:)
Pozdro dla wszytkich
Kibloo - 14-06-2008, 19:04
no to obiecane fotki:
duuużo misiów!!!!
i misiomanaków
nie mogło zabraknąć Krzyżaka
byli mali i duzi
przemawiał Akbi
i w kolejce można było postać...
tyle na tę chwilę...
film wkrótce
pozdro
sebekColt97 - 14-06-2008, 20:27
A mnie nie ma na fotach bo spóżniłem się, jeżdziłem i szukałem dojazdu na parking, a jak zauważyłem Lancera byłem pewny że leci na zlot,a on pojechał na stacje Statoil i ja za nim . Jednak jakoś udało się dojść pieszo a potem podjechać do was i było fajnie bo Mitsumaniaki to super ludzie
Kaleid - 14-06-2008, 20:43
Nasze maszynki:
I sprawca całego zamieszania
|
|
|