To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?

lukasz - 14-12-2008, 21:35

krzychu no ale to można sobie go wyłączyć jak nie chcesz:) a ja we wtorek na jazdę próbną lancerkiem ;D
krzychu - 14-12-2008, 22:08

Nie no ja nie mówię że ESP jest złe tylko w passacie za bardzo agresywnie zareagowało, w Lancerze może być innaczej raczej jest lepiej zawieszony więc ESP musi mniej agresywniej reagować. A po drugie co do wyłączania w niektórych samochodach nawet jak jest ESP OFF to i tak działa tylko przesunięte jest poziom reakcji systemu.

Krzychu

Anonymous - 15-12-2008, 22:47

Passat nie daje rady ze swoją zawiechą na polskich drogach, dlatego agresywnie włącza się ESP, podobnie jak i Audi a 6.
Anomander - 24-01-2009, 23:49

Witam
Uważam. że największym konkurentem Lancera w tym czasie jest Golf VI powody
silnik tsi 122 km zbiera się świetnie i jest b elastyczny a i wśrodkuu nowego golfa nie zalatuje prostotą jak kiedyś, poza tym po obniżeniu silnika jest świetnie wygłuszony a wersję highline można mieć za ok 69 tyś po negocjacjach pewnie niżej. W środku alcantara dobre audio i ergonomia, pewna 5 gwiazdek ncap oraz wcale nie tak mało miejsca jak się mówi, byłem na jeździe testowej mam 190 cm wzrostu życzył bym innym takiej wygody jak w golfie. I pragnę naprawdę zwrócić uwagę na golfa vI ponieważ moim zdaniem to najpoważniejszy konkurent Lancera.
Toyota Auris to przecież największa porażka pracownik z salonu podczas jazdy testowej włącza radio żeby niebyło słychać jak tłucze na nierrównościach zawieszenie, poza tym materiały nie z tej epoki
Hyundai I30 jeśli miałby bardziej precyzyjnu układ kierowniczy i lepsze zwieszenie byłaby to świetna propozycja, a jeśli bierzemy po uwagę cenę to jest.
Fiat Bravo ładny w środku i na zewnątrz tylko na jeżdzie próbnej już po pierwszym zamknięciu drzwi i przejechaniu po nierównościach odechciewa się tym jeździć
Ale największą porażką była jazda Civiciem 5D, jeśli belkę skretną można przeboleć w poprzednich samochodach to w hondzie chyba nie, skrzynia haczy i jest nieprecyzyjna jedynie silnik jest ok, bo o materiałach i stylistyce nie wspomnę, a szkoda tak fajnego modelu jakim był przez lata civic.
Moim największym konkurentem Lancera była Mazda 3 ze względu na zawieszenie wielowachaczowe, świetne prowadzenie się, oraz przywiązanie do marki po poprzedniej 323, jednak silnik 2,0 150 km benzyna to ok 75 tyśi a 104 konny benzyniak stoi a nie jedzie, dodatkowo nowa wersja 3 która niedługo będzie miał premierę oparta jest na tych samych silnikach. Strasznie się wkurzyłem na japońców z mazdy bo liczyłem na zalety trójki oraz lepszy silnik może doładowany a tu kicha. Te oczekiwania spełnia Sportback i nie patrzę na materiały wykończeniowe i wygodę bo tu mu do mazdy daleko, ale pozostałych aspektach jest dla mnie autem najlepszym na rynku

filippoz - 25-01-2009, 09:38

Ja od samego początku chciałem kupić KIA pro_cee'd 2.0 DOHC z bajerkami w kolorze białym. Jak przyszedł czas zakupu nie mieli takiego modelu nazwijmy to w promocji 2008. Istniała możliwość zamówienia auta ale już na marzec 2009 i cena +5K w stosunku do ceny 2008 po przecenie/rabacie rocznika 2008.

Rozważałem także Skode Octavie, Golfa VI (po golfie IV powiedziałem że w życiu golfa już nie kupie a miał w sumie 3xVW -> Golfa II, Golfa IV i Passata - G II i Passat skradzione, G IV chlipał olej jak rusek wódkę). W grę wchodziła także Toyota Corolla Sedan ale eee nie nie nie nie ten przód :) , ostatnia była Mazda 3 ale jakoś takoś cena nie ten teges :)

Przypadkiem przejeżdżałem obok salonu Mistu w Baranowie k/Poznania i patrze, ooo Lancerek, zupełnie o nim zapomniałem. Wszedłem, umówiłem się na jazdę próbną, później miałem 2gą jazdę próbną i dzień później podjąłem decyzję o zakupie.

Pzdr :biggrin:

kotakot - 25-01-2009, 11:56

Gdybym miał kilkanascie tysięcy więcej to rozważyłbym jeszcze Mazdę 6 sedan.

Śliczne autko ;P

Pzdr

Anonymous - 25-01-2009, 17:51

Podobno za 60 parę tysięcy można kupić nowe Mondeo z silnikiem 1.6l, ale powiedziałem sobie już kiedyś-nigdy więcej Forda :wink:
el_diablo - 26-01-2009, 11:07

Anomander napisał/a:
Uważam. że największym konkurentem Lancera w tym czasie jest Golf VI powody
silnik tsi 122 km zbiera się świetnie i jest b elastyczny a i wśrodkuu nowego golfa nie zalatuje prostotą jak kiedyś, poza tym po obniżeniu silnika jest świetnie wygłuszony a wersję highline można mieć za ok 69 tyś po negocjacjach pewnie niżej. W środku alcantara dobre audio i ergonomia, pewna 5 gwiazdek ncap oraz wcale nie tak mało miejsca jak się mówi, byłem na jeździe testowej mam 190 cm wzrostu życzył bym innym takiej wygody jak w golfie. I pragnę naprawdę zwrócić uwagę na golfa vI ponieważ moim zdaniem to najpoważniejszy konkurent Lancera.

W grudniu w salonie VW powiedzieli, że szacunkowy okres oczekiwania na modele z silnikami TSI to ok. 6 m-cy...

ElemenT - 26-01-2009, 11:44

Bastek77 napisał/a:
Podobno za 60 parę tysięcy można kupić nowe Mondeo z silnikiem 1.6l, ale powiedziałem sobie już kiedyś-nigdy więcej Forda :wink:

pewnie była to taka fikcyjna oferta jak w toyocie na corolle

wyprzedaż sola 1.6 benzyna za 68 tys, tylko że nie był dostępny,
najwcześniej w kwietniu 2009 w cenie 78 :P

Radassss - 26-01-2009, 14:07

mozna bylo
mondeo 1,6 122km z tego co pamietam
za 65000 proponowal dealer, ale poszedlem tam tylko dlatego, ze maja salon obok mitsu ;)
z calkiem przyzwointm wyposazeniem z tego co poamietam bylo...
a co ciekawe bylo nawet na miejscu ;) , pewnie jedno na caly kraj ale bylo ;)

a co do tego golfa to wg mnie to sa najochydniejsze samochody na swiecie, a ten nowy to juz w ogole nie wiadomo co to jest ;)
ale kwestia gusu... ;)

Mazda 6 prawie ja juz kupilem pisalem kiedys o tym ;)
nie wiem dlaczego ale zdecydowanie wole to co Japonce skreca od tego co wyciosaja Niemcy ;)

tomekrvf - 26-01-2009, 17:43

Radassss napisał/a:
Mazda 6 prawie ja juz kupilem pisalem kiedys o tym
nie wiem dlaczego ale zdecydowanie wole to co Japonce skreca od tego co wyciosaja Niemcy

To była uwaga do mazdy czy do forda?

filippoz - 26-01-2009, 19:11

wydaję mi się ze skarcił niemców i pochwalił japońców ale pamiętajmy że pod kastą mazdy 6 bryka mondeo* ;)

*jak mnie pamięć nie myli

tomekrvf - 26-01-2009, 23:09

filippoz napisał/a:
że pod kastą mazdy 6 bryka mondeo*

uwierz mi że nie. To są zupełnie inne samochody

filippoz - 26-01-2009, 23:37

tomekrvf napisał/a:
filippoz napisał/a:
że pod kastą mazdy 6 bryka mondeo*

uwierz mi że nie. To są zupełnie inne samochody

a to dziekuję za wyjasnienie ;) proszę wybaczyć niewiedzę

tomekrvf - 27-01-2009, 00:25

filippoz napisał/a:
a to dziekuję za wyjasnienie proszę wybaczyć niewiedzę

Nie ma sprawy:) Miałem okazję zrobic kilkaset kilometrów nową mazdą 6 i muszę stwierdzić że jest to wyjątkowo udany samochód, szczególnie dla tych którzy szukają radości w prowadzeniu samochodu. Przede wszystkim jest cicho.