To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.

Anonymous - 07-11-2009, 09:20

Forensic napisał/a:
Ja problem z radiem zgłaszałem odrazu po zakupie auta -czyli prawie dwa lata temu (oraz kilka razy zgłaszałem problem z radiem przy okazji różnych wizyt w serwisie) :?
Coś się ruszyło w MMC bo skontaktował się ze mną pracownik ASO i zaprosił na "przeprogramowanie radioodbiornika" -zobaczymy z jakim skutkiem. Na szczęście mam jeszcze rok gwarancji więc jest jakaś szansa, że radio będzie jeszcze kiedyś normalnie grało :lol:
Tak więc nie czekac tylko zgłaszac do ASO!

Przeprogramowali Ci radio? Gra lepiej? Jakie miałeś problemy i czy ustąpiły?

Meyster - 07-11-2009, 13:36

A czy w modelach do 2010 nie byla antena zintegrowana w dachu zamiast sterczacego drutu?
Trik - 07-11-2009, 15:42

Meyster napisał/a:
A czy w modelach do 2010 nie byla antena zintegrowana w dachu zamiast sterczacego drutu?

:shock: Panie Mayster :) od samego początku na dachu jak drut stoi drut w osłonce z czarnego gumoplastiku. :mrgreen:
Jest z tym jakiś inny feler. Jedni mówią, że jakieś coś przy antenie, a inni że w radiu.

kotakot - 07-11-2009, 18:10

Trik napisał/a:

Jest z tym jakiś inny feler. Jedni mówią, że jakieś coś przy antenie, a inni że w radiu.

Ja stawiam na antenę. Jak już wielokrotnie pisałem u mnie problem sam zniknął, aczkolwiek raz pojawił się na nowo po ...ta dam... wizycie w serwisie ;P Po prostu tam panowie w bonusie myją mi auto i kładą antenę i coś się "psiuje" (choć "na oko" nie ma żadnych luzów), na szczęście szybko wraca do normy.

Anonymous - 07-11-2009, 20:55

Gdy przyjechałem do serwisu okazało się niestety, że przeprogramowanie dotyczy tylko odbiorników z navi :? straciłem więc niepotrzebnie czas.
Czekam dalej...

ohayo - 10-11-2009, 15:21

A propos radia zauważyłem dziwną rzecz. Siedziałem w samochodzie około pół godziny i słuchałem radia (przy wyłączonym silniku) i radio się wyłączyło same. Aby je uruchomić ponownie musiałem przekręcić na chwilę kluczyk w zapłon... Muszę jeszcze raz zerknąć do instrukcji, czy tak ma być. A może wiecie coś na ten temat?
Pozdrawiam

piomic - 10-11-2009, 15:26

Po 20min odcina zasilanie dla ochrony aku.
mkrawcz1 - 10-11-2009, 15:28

Pewnie Cię to ma ratować przed wyładowaniem akumulatora przez przypadkowo pozostawione "na ON" radio. We Fieście żony wyłącza się po godzinie (przy włączaniu wyświetla, że zostało włączone na godzinę).
tomekrvf - 10-11-2009, 15:33

Można wyłączyć funkcję odcinania zasilania na ACC lub wydłużyć czas jej zadziałania.
basik - 11-11-2009, 21:33

Z wyłączeniem jest problem przynajmniej w ASO, przeprogramowali mi to, że wyłącza się po 1 godz. w sumie to jeszcze tego nie sprawdziłem :) , ale powiedzieli że zmienili i to jest max czas.
tomekrvf - 12-11-2009, 00:24

basik napisał/a:
Z wyłączeniem jest problem przynajmniej w ASO

Właśnie w ASO nie powinno być z tym problemu

pawelek32 - 22-11-2009, 18:50

witam.
zauważyłem ciekawe zjawisko, którego nie mogę rozgryźć... mianowicie w odtwarzaczu mp3 mając ustawione wybieranie losowe z folderów (mam na płycie nagranych kilka folderów) przełączając utwory przyciskami w kierownicy parę razy jakimś cudem włączyło mi przypadkową piosenkę z innego folderu. zawsze przełącza piosenkę w górę lub w dół w tym folderze co gra aktualnie, a gdzieś ze 3 razy włączyło mi właśnie losową piosenkę z innego folderu.
wiecie może coś na ten temat?
pzdr

Meyster - 24-11-2009, 02:44

Staram sie nie nagrywac MP3 na plytke, jedynie z koma jesli juz podlaczam. Ja znowu mam chyba cos takiego jak pisali przedmowcy kilka stron temu. Sluchajac radia, nie mozna to nazwac gubieniem zasiegu, ale jakby ktos ciagle bawił sie equalizerem, skacze od mega podbicia niskich tonow az po piszczenie gwizdków. Nie wiem co z tym robic, moze napomnke przy nastepnej wizycie w ASO apropos kierownicy (inny wątek). Radia to mają felerne co by nie mowic :/
Lestat - 19-12-2009, 12:21

U mnie tez jest ciekawe zjawisko, jade ja sobie autkiem a tu mi nagle radio samo zmienilo stacje ale na zasadzie nowego wyszukania. Dwa razy cos takiego sie stalo. Oczywiscie falowania dzwieku tez sie darzaja. Nadmienie ze mam model 2010 wiec chyba z radiem nic nie robili skoro dzieja sie takie cuda, poobserwuje to jeszcze i zobaczymy
ohayo - 19-12-2009, 16:28

ulrik napisał/a:
poobserwuje to jeszcze i zobaczymy

Ja zamierzam zgłosić radio w ASO, ale czekam do przeglądu. Nie poddam się - muszą coś z tym zrobić. O dziwo w trasie jakość dźwięku jest stabilna, natomiast w mieście...szkoda gadać. Equalizer pływa najczęściej podczas ruszania (sygnał tłumi się). Zastanawiam się, czy to nie wina jakichś filtrów przeciwzakłóceniowych. Antena według mnie odpada, bo w trasie lokalna warszawska stacja odbierała jeszcze po przejechaniu 50 km, więc nie ma co narzekać na antenę ani czułość odbiornika.