[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Czujniki parkowania - cofania.
tokyo - 05-10-2013, 11:23
Witam
Czujniki parkowania pod fabryczny wyswietlacz (licznik) zaczeli instalowac po 2012 roku w outlanderkach.
Linie parkingowe w mmcs skrecaja sie TYLKO po zainstalowaniu odpowiedniego modulu, ALE z japonskim MMCS - jezeli ktos lubi krzaczki .
Dobre czujniki parkowania z zalozeniem i malowaniem pod kolor auta (bo czarne na jasnym samochodzie to nie pasuje wyglada to jak autko kupione za ostatnie pieniadze - sorry za takie stwierdzenie,ale koszt malowania nie jest drogi,a pomalowane ladnie wygladaja) koszt 450 zł
tyku - 05-10-2013, 12:18
tokyo napisał/a: | Dobre czujniki parkowania | - tokyo sprecyzuj swoją wypowiedź
Jakie to są dobre czujniki? Marka, model itp. itd.
Jaka jest najlepsza kamera do lancera?
lurek - 05-10-2013, 17:14
Dołączam się do pytania, które to te dobre ?
tokyo - 07-10-2013, 21:59
Witam
Centrala oferuje czujniki z EMG. Sa to czujniki Steelmate producent chinczyk,ale bardzo dobre i stabilne.
Osobiscie zakladam te z firmy EMG oraz z firmy Logic, zakladane w vw,toyotach.
Pierwsze maja kolor czarny,srebrny,bialy. Drugie sa zrobioone z matowego plastiku i mozna je dowolnie malowac. Pierwsze rowniez mozna malowac ale ja nie jestem zwolennikiem czujnikow o grubej powloce lakieru.
lurek - 29-11-2013, 11:23
Poszukuję schematu montażu oryginalnych czujników parkowania (co i jak, którędy są poprowadzone kable, gdzie sterownik, buzzer itd.) Zaglądałem do działu download ale nie doszukałem się w znajdującym się tam manualu
marcowoj - 29-11-2013, 13:04
lurek napisał/a: | Dołączam się do pytania, które to te dobre ? |
U mnie salon zamontował asymetryczne Amervox RS-4, działają bez zarzutu można dojechać do przeszkody na 30 cm od zderzaka sprawdzone i nie wariują takie:
http://allegro.pl/czujnik...3708685888.html
Arczi89 - 09-01-2014, 19:09
Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie szukać wspomnianej kostki od wiązki haka ?
Chciałbym się w nią wpiąć ale na schematach nigdzie nie mogę jej znaleźć.
tokyo - 13-01-2014, 10:55
Witaj
W lancerku moze jej nie byc,ale szukaj na prawej cwiartce auta od strony bagaznika lub na nadkolu po lewej stronie za tylnimi drzwiami jest szeroka i wazka kostka.Trzeba opuscic oparcie i sciagnac boczek. Moze to byc tam.
Arczi89 - 13-01-2014, 12:01
Ogólnie to rozebrałem cały tył auta i podłączyłem się w kostkach Łączących wiązki tył - przód
mam zdjęcie pinu od wstecznego jakby ktoś potrzebował
Biały przewód w brązowej kostce
lurek - 13-01-2014, 13:22
Wiem, że jest dział kupię/sprzedam ale tu więcej zagląda użytkowników naszych modeli
Szukam sterownika oryginalnych czujników (corner sensor lub clearance warning control unit) w okolicach Wrocławia, tak aby zamontować i sprawdzić działanie przed zapłaceniem
tokyo - 13-01-2014, 20:01
Witam
Co dokladnie potrzebujesz: modul, schemat,kable ,wtyczki, programowanie Etacs?
lurek - 14-01-2014, 08:17
sam sterownik
Nie chcę kupować na aledrogo bo nie ma gwarancji czy ruszy i czy czujniki które mam nie są uszkodzone.
Lukaso - 08-03-2014, 18:20
Luk napisał/a: | piotrostwierdziłem, że w Sportbacku nie jest tak różowo, bo światła cofania są na klapie... Czyli trzeba chyba zdjąć tapicerkę klapy oraz przeciągnąć kabel przez gumowy przepust... |
Czy ktoś zdejmował tą plastikową osłonę klapy bagażnika Sportback ?
1. Zaczynamy od odkręcenia śrub ręczki do zamykania klapy a potem ......
2. Tak jak w moim poprzednim Space Starze po prostu odciągamy na siłę i modlimy się aby nie zerwały się zaczepy czy jest inny sposób ?
Luk - 08-03-2014, 18:56
Lukaso, można chyba sobie poradzić bez zdejmowania tepicerki z klapy, trzeba się podłączyć do kostki przeznaczonej podninstalację haka - tak mi coś świta. Sprawdź to.
Lukaso - 08-03-2014, 19:15
Planuje kupić takie czujniki w ramce rejestracji zatem centralkę z brzęczkiem + podłączenie wydaje mi się że ukryje właśnie pod tym plastikiem obudowy. Nie będę wiercił nic w zderzaku.
Zależy mi tylko na dużych przeszkodach a nie precyzyjnym pomiarze i parkowaniu / dojeżdzaniu na styk. Myślę że na tyle to się sprawdzi.
|
|
|