To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A 2.0] Hamulce!!

Owczar - 23-12-2010, 20:08

Będę musiał tak zrobić. To chyba jedyna możliwość wycieku. Chociaż pół roku temu cylinderek był czyszczony i wszystko wyglądało ok. Chyba pora na zestaw naprawczy.
robertdg - 23-12-2010, 20:59

Owczar, wżerów na gładzi nie było :?:
Owczar napisał/a:
Chyba pora na zestaw naprawczy
każda guma się starzeje :twisted:
costa brawa - 24-12-2010, 01:12

Owczar, jesli nigdzie nie widac to tak jak robert pisze ... u mnie w zeszlym roku tak bylo a ten zestaw naprawczy jest ok ale oprocz wlasnie oringa na tloczek ktory kompletnie nie pasuje - ja dalem do regeneracji (od reki mi gosc robil) i mam dobrane idealnie takie jak maja byc - gosc mi powiedzial krotko , ze on kupuje te zestawy ale oringi odrazu wszystkie do jednego pudelka i dobiera na konkretny wymiar nie patrzy na to co na pudeklu pisze
jak odpowietrzyles to podejrzewam ze kilka dni pojedzisz i znow Ci sie zapowietrzy .. o ile nie na drugi dzien

Anonymous - 28-12-2010, 19:27

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Jutro auto będzie miało wymieniony płyn hamulcowy bo już dawno nie był wymieniany i zobaczymy. Mam nadzieję że to załatwi sprawę.
bartezr - 31-12-2010, 19:30

gregua, niestety wynik kontrolka vs. ja 2:0. Sprawdzony plyn hamulcowy i klocki nie przyniosly skutku. niedawno sprawdzilem czujnik recznego, nawet go calkiem odlaczylem a mimo tego kontrolka nadal sie swieci. Podejrzewam ze cos moze byc z elektryka albo cos dziwnego sie dzieje przy bębnach.... ale za to po dzisiejszym dniu (prawdopodobnie) przez plusową temperature kontrolka zgasła.... Chwilowy wynik 2:1 dla kontrolki... zobaczymy jak to bedzie po nocce...

a tak korzystajac z okazji to szczesliwego nowego!!!! Dla wszystkich MitsuManiaków :mrgreen:

fj_mike - 31-12-2010, 19:35

bartezr napisał/a:
Sprawdzony plyn hamulcowy i klocki nie przyniosly skutku.

Czy sprawdziłeś pływak w zbiorniczku?
Jak zakładasz dekielek na zbiorniczek, czy chowasz to gumkę od środka dekla?

czekoladka_1981 - 01-01-2011, 09:12

wczoraj poczułam jakiś swąd topiącaj się gumy , myślałam że to z auta jadącego przedemną , po przyjeżdzie pod dom okazoło się że prawe przednie koło jest bardzo gorące. Może to przyczyna zapieczonego tłoczka. Płyn od hampli zmieniałam trzy lata temu, tarcze i klocki mają parę miechów i sa już dotarte. Zaraz po nowym roku będę zmieniała cały zacisk z mojego poprzednika czyli z E54A , tak jak to zrobiłam z prawą str. dwa lata temu i do dnia dzisiejszego mam spokój.
Anonymous - 03-01-2011, 10:11

Witajcie w nowym roku. Jestem już po wymianie płynu i kilkudziesięciu kilometrach jazdy. Kontrolka się nie świeci - wszystko jest ok. Była to zatem przyczyna małej ilości płynu hamulcowego. Przy wymianie okazało się, że mam zardzewiały cylinderek[tłoczek] w zacisku. Wie ktoś gdzie można dokupić sam cylinderek w przystępnej cenie - bo za cały zacisk trzeba zapłacić ok 400 zł. :?
bartezr - 03-01-2011, 13:02

no to kontrolka od hamulca najwidoczniej dala walkowera gdyz kolejny dzien sie nie swieci :mrgreen:
fj_mike - 03-01-2011, 18:38

gregua napisał/a:
Wie ktoś gdzie można dokupić sam cylinderek w przystępnej cenie - bo za cały zacisk trzeba zapłacić ok 400 zł. :?

Tak się składa, że dzisiaj zamówiłem jeden u Mateusza Hanżka, fi 43mm do dwu tłoczkowego zacisku. Koszt, Uwaga - 40zł :shock:

Pisz do niego
all-parts.pl

j-rules - 03-01-2011, 19:41

jakby co to w jparts.pl można zamówic zestaw regenreacyjny zacisków hamulcowych za 90,50 złotych - na obie strony (wychodzi po 45 na strone, ale zdaje sie ze trzeba zamawiac cały zestaw na obie) firmy Seiken-Japan
robertdg - 03-01-2011, 19:46

j-rules, jedno czy dwutłokowy zacisk :?:
fj_mike - 03-01-2011, 19:59

j-rules napisał/a:
jakby co to w jparts.pl można zamówic zestaw regenreacyjny zacisków hamulcowych za 90,50 złotych - na obie strony (wychodzi po 45 na strone,

Taniej dostałem w sowim lokalnym sklepie, na dwu tłoczkowe offkoz ;)

Anonymous - 11-01-2011, 19:22

wielkie dzięki panowie - już szukam !!! pozdrawiam wszystkich Galusiów !!!
rewqman - 27-01-2011, 09:48

jaki jest wymiar tłoczka hamulcowego na przód przy układzie jednotłoczkowym? długość i szerokość. gdzieś ktoś napisał że szerokość to 60mm ale długości nigdzie nie znalazłem. mam zamiar wymienić jutro u siebie te nieszczęsne zapiekające sie tłoczki. w ciągu roku czyściłem je 4 razy bo całe koła się grzały. podobno pasują od eclipsa 2?