To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA

wilk88 - 12-01-2009, 20:04

Już wygląda dobrze :) Będę czekał z niecierpliwością na zdjęcia po zamontowaniu, jak prezentują się w galu :)
Marcino - 12-01-2009, 22:30

A jak zamierzacie uszcelnić to wszytko z tyłu zeby woda, kurz błoto, snieg. etc nie wpadało do środka???
marexi - 12-01-2009, 23:55

Tak zeby nie haczylo o aku chcemy normalnie przykleic kawalek polkuli i od niej obciac gore i uformaowac takie kolko zeby ori zatyczka pasowala i tamtenty puszcze kabel od przetwornicy. Jutro moze bede juz mial fotki to wkleje:)
Anonymous - 12-01-2009, 23:55

pewnie mata szklana i żywica i tak pare warstw delikatnie papierem ściernym i super laminat potem prysnąć na czarno i chyba po sprawie
marexi - 13-01-2009, 01:48

cerber napisał/a:
pewnie mata szklana i żywica i tak pare warstw delikatnie papierem ściernym i super laminat potem prysnąć na czarno i chyba po sprawie

moze i tak, robie te lampy u lakierniko-blacharza-spawacza plastiku i takiego magika kumpla wiec co wymysli tak bedzie bo to on mi pomogl w montowaniu soczewki:)

[ Dodano: 13-01-2009, 22:43 ]

tak wyglada na autku juz przymocowane ale bez szkla:)

tutaj na drzwiach garazu jest tasma zaznaczone jak swieci na pusto dobrze ustawiona lampa w leonie i jak swieci xenon, widac trzeba bylo troche podniesc swiatlo do gory...
a tu juz switelka ustwione:

a tak na scianie wyglada zalaczone bi xenon

a to galek bez lampek ale widac ajk swieca sie te diody ktore zakupilem i chcce zamontowac jako postoj:)

a tu zdjecie jak z tylu zostala dorobiona oslona na soczewke i wyjscie na kable zeby bylo szczelnie:

tutaj jak wyglada dopasowanie aby nie bylo zadnych dziur i ladnie lampa w srodku wygladala:)

a tak juz gotowa lampa jeszcze bez postowowek LED i bez szkla:)

jakies pytanka 8)

OlaColcik - 14-01-2009, 18:36

Widze ze bardzo ladnie wyglada:) nie wiesz moze czy dałoby rade założyć to w Colcie 93r?
chetnie bym chciała miec XENON w moim Colciku :D

wilk88 - 14-01-2009, 22:44

Kawał dobrej roboty, jak skończysz już zupełnie wszystko to dodaj foty przy zapalonych światłach i przy zgaszonych, żeby można było zobaczyć jak sama lampa prezentuje się za dnia :) Gratulacje
Anonymous - 15-01-2009, 09:43

A jak z regulacja czy można to robić oryginalnymi śrubami no i czy silniczek tez działa do regulacji ? bo jak nie to może być uciążliwe, ja mam tak zrobione ze działa wszystko wiec jak jadę na diagnostykę to mi ustawiają lampy bez gadania :D Ustawianie lamp samemu to troszkę nie bardzo.
Zhan - 16-01-2009, 00:11

czy mi sie wydaje czy przeslona jakos dziwnie odwrotnie Ci odcina czesc wiazki?
ciekaw jestem jak ogolne wrazenia po zmianie, tez sie przymierzam do soczewek ale opinie sa podzielone, podobno gorzej oswietlaja znaki drogowe....

marexi - 16-01-2009, 01:21

No a dzis przysly biale kerunki do galancika:) :rolleyes:
No wiec co do regulaci srubami dziala - jedna ori druga nowa ale na giwncie i pozycjonuje tak samo:)
silniczek dziala ale bardzo w malutki zakresie 1-2
no i ogolnie calkiem inaccczej:) mialem juz dwa autka z ori xenonem i super w nocy oczy w ogole nie boli i widac duzo wiecej:) a z bi xenonem nie mialem choc sie przymierzalem, ale widzialem co bi xenon ori w bmw robi i jak swieci;) :finga:
mysle ze bedzie prawie tak samo:) idealu nie sie sie podrobic i ulepszyc podrobke:)

[ Dodano: 19-01-2009, 20:42 ]
OlaColcik napisał/a:
Widze ze bardzo ladnie wyglada:) nie wiesz moze czy dałoby rade założyć to w Colcie 93r?
chetnie bym chciała miec XENON w moim Colciku :D

rozmawialem z kolega, wiec za 200zl od lampy bierze , wiec robocizna 400zl plus koszt soczewek, przetwornic itp itd. Jak dobrze pojdzie to w 1tys zl sie zamyka. pozdr

migro - 27-01-2009, 23:45

Xenony z BMW E39 mają prawie takie same rozmiary, co reflektory z EA0. I są to oryginalne lampy i jak się dobrze zrobi (automatyczne poziomowanie), to nie będą nikogo oślepiać.
Tu coś na temat przeróbek
Tak wygląda Galant z xenonami z BMW E39. Podobno nie trzeba dużo przeróbek, żeby to zamontować

Anonymous - 28-01-2009, 00:42

Migro zapodaj fotkę, bo trza się rejestrować.....
Anonymous - 28-01-2009, 09:22

Jak dla mnie troszkę dziwnie to wygląda ;) może na żywo jest lepiej

swinks_UK - 28-01-2009, 12:32

Nooo, jakby zezowato.

Właśnie pracuje nad projektem który nie będzie powodował prawie żadnych ingerencji w lampę (tylko rozklejenie i sklejenie z porotem). Nic więcej nie powiem, bo dopiero czekam na realizację kilku zamówień (Chiny...tam zrobią wszystko jak ładnie poprosisz... :D ), więc jak rozpocznę pracę to będzie wszystko. Jak dobrze pójdzie to całość się zamknie w kwocie 110 GBP plus balast do xenonów.
Musicie poczekać kilka tygodni :wink:

Anonymous - 28-01-2009, 18:10

migro napisał/a:
Tak wygląda Galant z xenonami z BMW E39. Podobno nie trzeba dużo przeróbek, żeby to zamontować
Forest_Taft napisał/a:
Migro zapodaj fotkę, bo trza się rejestrować.....

wygladaja jakby ktos to w photoshopie zrobil :roll: