To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant

szpala85 - 29-04-2010, 22:50

areksz121 napisał/a:
może po wymianie chłodnicy po prostu wystarczy, żeby się odpowietrzył automat dobrze i dolać oliwy do stanu. Takie moje sugestie :)

czyli rozumiem że samo się odpowietrzy ... olej od automatu ...... :roll: mogę spokojnie zdjąć rurki i włożyć do nowej ( używanej chłodnicy ) ..... czy może tą chłodnicę czymś przeczyścić w środku ... wodą ??

areksz121 - 29-04-2010, 23:10

Jeśli był olej to woda nie pomoże za bardzo na stare zanieczyszczenia...myślę że jakby benzyny ekstrakcyjnej i potem ew. gorącą wodą przepłukać pewnie by wystarczyło... :)

Już wiem jak przód wygląda pod zderzakiem...sam zobaczę w jakim stanie jest to wszystko w lipcu... ale błotniki przód i tył podwozie do reanimacji będzie...kątówka i spawanie :)

szpala85 - 29-04-2010, 23:28

areksz121, coś tam pokombinuję ... .wleję ten preparat do mycia silników i dobrze przependze wodą ..... najbardziej boję się o automat ... żeby jakiś tam syf nie wleciał albo żeby się coś tam nie zapowietrzyło :| jak będę podmieniał chłodnicę .....

co do przodu naszych galów to polecam każdemu właścicielowi zdjąć przedni zderzak i skontrolować pas przedni ,a w szczególności dolną belkę ... sami widzieliście na moim przykładzie że może być nie za ciekawie ..... :roll:

areksz121 - 29-04-2010, 23:32

Dla mnie przód to nic...zobacz na moich fotach z tyłu jak tragicznie wygląda... żebym tylko do PL zjechał....1500km...ale damy rade :D
Wszyc - 30-04-2010, 00:54

Ja musze kupić kiedyś to wzmocnienie czołowe bo u mnie nie było to wyposażenie seryjne że tak powiem :D :D ( ktoś pewnie przywalił nim kiedyś i już nie zamontował nowego :P ) ale powiem Ci że ładnie Ci tam poszło to wszystko tak jak u mnie bok praktycznie pasa :P
Nie ma tragedii myślałem że jest gorzej :P będzie żył heh :D :D

szpala85 - 01-05-2010, 22:43

Dzisiaj zrobiłem rekonstrukcję belki dolnej i ..... wyszło mi całkiem dobrze 8) .... pozostało tylko zamontować chłodnice jedną , drugą i resztę plastików do kupy .....

.... w między czasie moja ciekawość zwrócił ten oto czujnik :

po wykręceniu tegoż czujnika zaczął lecieć olej silnikowy ..... i znowu pytam się właścicieli silników 6A12 ... co to za czujnik ??

robertdg - 01-05-2010, 22:56

szpala85 napisał/a:
po wykręceniu tegoż czujnika zaczął lecieć olej silnikowy ..... i znowu pytam się właścicieli silników 6A12 ... co to za czujnik ??
moze czujnik cisnienia oleju jak leci olej po jego wykreceniu, masz jakies zdjecie :?:
szpala85 - 01-05-2010, 23:04

robertdg, leci sobie takim ciurkiem nie za mocno / tak spokojnie .....

robertdg napisał/a:
moze czujnik cisnienia oleju

i to chyba będzie to ..... tylko bardzo mnie ciekawi to jak ten czujnik wygląda u innych właścicieli 6A12 .... bo u mnie wygląda to na coś dorabianego :roll:

szpala85 - 01-05-2010, 23:21

:lol: dobra już was nie męczę .. :lol: ... jednak ten czujnik nie był dorabiany .... on traki już po prostu jest :lol: ...... patrzcie na zdjęcia na tych aukcjach :
http://moto.allegro.pl/it...nik_92_96r.html
http://moto.allegro.pl/it...ilnik_ga12.html

wygląda jak by był dorobiony .... a to tak oryginalnie :lol: ale jajca :lol:

szpala85 - 02-05-2010, 18:45

Gal naprawiony :wink: .... chociaż dzisiaj jak pasowałem przedni zderzak to omało mnie szlak jasny nie trafił :evil: ..... ale udało się ... pozostało zamontować osłony plastikowe w nad kolach , czujnik stukowy ..... i napełnić klimę :wink:

ps. ostatni raz robię taką naprawę ... jestem wykończony :|

kilka fotek z czystymi chłodnicami :lol: :

szpala85 - 03-05-2010, 20:11

byłem dzisiaj galem we wrocku .... taki wypad na pałę do kina na wiewiórki ... :lol: ... galant spisał się na medal po naprawie ... nawet lepiej : na zakrętach jakiś taki sztywniejszy się zrobił i teraz wogóle nie czuję zmiany biegów ( trochę dziwne uczucie ) ... nie wiem czy to zasługa wymiany tej belki przedniej/dolnej .... ale jestem zadowolony :mrgreen:
jkrzysztof80 - 04-05-2010, 18:37

Widzę że skończony :) szpala85, masz wgniecioną belkę z prawej strony czyżby jakaś stłuczka?
szpala85 - 04-05-2010, 20:40

jkrzysztof80, ... poprzednia właścicielka chyba przydzwoniła w "coś" ... o czym nie wiedziałem :lol: ...... ...... ale zderzak od środka nie jest posklejany więc chyba w coś wjechała .... mam nadzieję :lol:
jkrzysztof80 - 04-05-2010, 21:39

szpala85, a chłodnica nie była walnięta od tej właśnie stłuczki?
Wszyc - 04-05-2010, 21:52

zderzak u mnie zniósł dwie stłuczki w środku wszystko pogięte a on sam cały :)

btw. bardzo ładnie to wyszło Ci powiem szczerze :)