Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem Galant
szpala85 - 29-04-2010, 22:50
areksz121 napisał/a: | może po wymianie chłodnicy po prostu wystarczy, żeby się odpowietrzył automat dobrze i dolać oliwy do stanu. Takie moje sugestie |
czyli rozumiem że samo się odpowietrzy ... olej od automatu ...... mogę spokojnie zdjąć rurki i włożyć do nowej ( używanej chłodnicy ) ..... czy może tą chłodnicę czymś przeczyścić w środku ... wodą ??
areksz121 - 29-04-2010, 23:10
Jeśli był olej to woda nie pomoże za bardzo na stare zanieczyszczenia...myślę że jakby benzyny ekstrakcyjnej i potem ew. gorącą wodą przepłukać pewnie by wystarczyło...
Już wiem jak przód wygląda pod zderzakiem...sam zobaczę w jakim stanie jest to wszystko w lipcu... ale błotniki przód i tył podwozie do reanimacji będzie...kątówka i spawanie
szpala85 - 29-04-2010, 23:28
areksz121, coś tam pokombinuję ... .wleję ten preparat do mycia silników i dobrze przependze wodą ..... najbardziej boję się o automat ... żeby jakiś tam syf nie wleciał albo żeby się coś tam nie zapowietrzyło jak będę podmieniał chłodnicę .....
co do przodu naszych galów to polecam każdemu właścicielowi zdjąć przedni zderzak i skontrolować pas przedni ,a w szczególności dolną belkę ... sami widzieliście na moim przykładzie że może być nie za ciekawie .....
areksz121 - 29-04-2010, 23:32
Dla mnie przód to nic...zobacz na moich fotach z tyłu jak tragicznie wygląda... żebym tylko do PL zjechał....1500km...ale damy rade
Wszyc - 30-04-2010, 00:54
Ja musze kupić kiedyś to wzmocnienie czołowe bo u mnie nie było to wyposażenie seryjne że tak powiem ( ktoś pewnie przywalił nim kiedyś i już nie zamontował nowego ) ale powiem Ci że ładnie Ci tam poszło to wszystko tak jak u mnie bok praktycznie pasa
Nie ma tragedii myślałem że jest gorzej będzie żył heh
szpala85 - 01-05-2010, 22:43
Dzisiaj zrobiłem rekonstrukcję belki dolnej i ..... wyszło mi całkiem dobrze .... pozostało tylko zamontować chłodnice jedną , drugą i resztę plastików do kupy .....
.... w między czasie moja ciekawość zwrócił ten oto czujnik :
po wykręceniu tegoż czujnika zaczął lecieć olej silnikowy ..... i znowu pytam się właścicieli silników 6A12 ... co to za czujnik ??
robertdg - 01-05-2010, 22:56
szpala85 napisał/a: | po wykręceniu tegoż czujnika zaczął lecieć olej silnikowy ..... i znowu pytam się właścicieli silników 6A12 ... co to za czujnik ?? | moze czujnik cisnienia oleju jak leci olej po jego wykreceniu, masz jakies zdjecie
szpala85 - 01-05-2010, 23:04
robertdg, leci sobie takim ciurkiem nie za mocno / tak spokojnie .....
robertdg napisał/a: | moze czujnik cisnienia oleju |
i to chyba będzie to ..... tylko bardzo mnie ciekawi to jak ten czujnik wygląda u innych właścicieli 6A12 .... bo u mnie wygląda to na coś dorabianego
szpala85 - 01-05-2010, 23:21
dobra już was nie męczę .. ... jednak ten czujnik nie był dorabiany .... on traki już po prostu jest ...... patrzcie na zdjęcia na tych aukcjach :
http://moto.allegro.pl/it...nik_92_96r.html
http://moto.allegro.pl/it...ilnik_ga12.html
wygląda jak by był dorobiony .... a to tak oryginalnie ale jajca
szpala85 - 02-05-2010, 18:45
Gal naprawiony .... chociaż dzisiaj jak pasowałem przedni zderzak to omało mnie szlak jasny nie trafił ..... ale udało się ... pozostało zamontować osłony plastikowe w nad kolach , czujnik stukowy ..... i napełnić klimę
ps. ostatni raz robię taką naprawę ... jestem wykończony
kilka fotek z czystymi chłodnicami :
szpala85 - 03-05-2010, 20:11
byłem dzisiaj galem we wrocku .... taki wypad na pałę do kina na wiewiórki ... ... galant spisał się na medal po naprawie ... nawet lepiej : na zakrętach jakiś taki sztywniejszy się zrobił i teraz wogóle nie czuję zmiany biegów ( trochę dziwne uczucie ) ... nie wiem czy to zasługa wymiany tej belki przedniej/dolnej .... ale jestem zadowolony
jkrzysztof80 - 04-05-2010, 18:37
Widzę że skończony szpala85, masz wgniecioną belkę z prawej strony czyżby jakaś stłuczka?
szpala85 - 04-05-2010, 20:40
jkrzysztof80, ... poprzednia właścicielka chyba przydzwoniła w "coś" ... o czym nie wiedziałem ...... ...... ale zderzak od środka nie jest posklejany więc chyba w coś wjechała .... mam nadzieję
jkrzysztof80 - 04-05-2010, 21:39
szpala85, a chłodnica nie była walnięta od tej właśnie stłuczki?
Wszyc - 04-05-2010, 21:52
zderzak u mnie zniósł dwie stłuczki w środku wszystko pogięte a on sam cały
btw. bardzo ładnie to wyszło Ci powiem szczerze
|
|
|