Nasze nieMiśki ;-) - CIVIC VTi EG9 B16A2 by pawela!
pawela - 23-11-2009, 19:48
Poniedziałek dniem przesyłek
wreszcie przypłynęła paczka zza oceanu a w niej żółte halogeny
foto poglądowe:
z allegro długa konsola centralna
foto poglądowe:
oczywiście czarna
i OEM trzecie światło stop na półkę, fotki brak
rosomak1983 - 23-11-2009, 22:15
pawela, ty sie zrobiłes JDMowcem.
Zobaczmy jak to bedzie wygladac w aucie.
PS apropo wnetrza musisz przysnac ze w colcie lepsze. W Hondach w tamtych latach robili maniane w środku...
RTSI - 23-11-2009, 22:41
No fajne zabawki , ile cie kosztowały fogi, jeśli można wiedzieć
pawela napisał/a: | OEM trzecie światło stop na półkę |
poka fote to spojlera z sir-a niebendzie bo biedzie to dziwnie wyglądało
a co do spojlera OEM z sir też bym wychaczył , był jeden na allegro za 50zł
ale wówczas nieznałem pojęcia JDM i co to za rarytas , bardzo mi się podobał
ale myślałem że tego będzie pełno
pawela - 24-11-2009, 17:42
rosomak1983 napisał/a: | pawela, ty sie zrobiłes JDMowcem. |
składam Hanię na OEM stuffie
rosomak1983 napisał/a: | apropo wnetrza musisz przysnac ze w colcie lepsze. W Hondach w tamtych latach robili maniane w środku... |
masz 100% racji, wnętrze Colta jest znacznie nowocześniejsze, finezyjne i przyjemniejsze dla oka
Cytat: | No fajne zabawki , ile cie kosztowały fogi, jeśli można wiedzieć |
z przesyłką 284zł. Pełen zestaw do instalacji, made in Japan
RTSI napisał/a: | co do spojlera OEM z sir też bym wychaczył , był jeden na allegro za 50zł |
gadam o tym już z autoRem, bo ma na swojej Hani tę lotkę, jest lista na civicklub
RTSI napisał/a: | poka fote to spojlera z sir-a niebendzie bo biedzie to dziwnie wyglądało |
jak będzie lotka bez stopu to będzie jak znalazł
EDIT
4 godziny roboty, nieodzowna pomoc rafqa i halogeny siedzą. Wszystko p&p.
Fotki z komórki niestety.
i zaświecone
rafq - 24-11-2009, 18:26
Od siebie dodam tylko, że trochę się głowiliśmy nad kabelkologią, ale głownie z powodu tego iż obaj nie lubimy tego sportu, jednak instalacja (pomimo początkowo strasznych pozorów) okazała się bardzo przyjazna dla użytkownika - jak to ktoś z jcf określił "1szy raz taką widzę". Oczywiście do tego cała instrukcja, do której momentami trzeba było się przemóc (powód ? patrz wyżej fragment o kabelkologii ), ale poszło w miarę gładko. Nawet honda przewidziała miejsca cięcia zderzaka i w miejscach, które trzeba było wyciąć przewidziała cieńszy plastik, a w innych dokładne paskowe oznaczenia miejsc na cięcia. Dodam iż instalacja jak i zarówno haluxy są do zdemontowania na momencie bez zostawienia jakichkolwiek śladów - oprócz dziur w zderzaku. To tyle ode mnie
RTSI - 24-11-2009, 19:29
pawela napisał/a: | gadam o tym już z autoRem, bo ma na swojej Hani tę lotkę, jest lista na civicklub |
Wiem bo jestem na liście, już któryś raz
i jak fogi coś dają
pawela - 24-11-2009, 20:41
rafq napisał/a: | Od siebie dodam tylko, że trochę się głowiliśmy nad kabelkologią, ale głownie z powodu tego iż obaj nie lubimy tego sportu, jednak instalacja (pomimo początkowo strasznych pozorów) okazała się bardzo przyjazna dla użytkownika - jak to ktoś z jcf określił "1szy raz taką widzę". Oczywiście do tego cała instrukcja, do której momentami trzeba było się przemóc (powód ? patrz wyżej fragment o kabelkologii ), ale poszło w miarę gładko. Nawet honda przewidziała miejsca cięcia zderzaka i w miejscach, które trzeba było wyciąć przewidziała cieńszy plastik, a w innych dokładne paskowe oznaczenia miejsc na cięcia. Dodam iż instalacja jak i zarówno haluxy są do zdemontowania na momencie bez zostawienia jakichkolwiek śladów - oprócz dziur w zderzaku. To tyle ode mnie |
jeszcze raz dziękuję za dodatkową parę rąk
RTSI napisał/a: | jak fogi coś dają |
w porównaniu do coltowych - nie ma porównania, świecą genialnie
macia - 24-11-2009, 20:46
A ja powiem, że nie podobają mi się te halogeny Nie moja bajka, jakieś takie wklejone, nieforemne, nie pod kolor... Ale to tylko moje zdanie
j-rules - 24-11-2009, 20:55
macia, musze sie z toba zgodzic, tez mi cos w nich nie teges.. ale o gustach sie nie diskutiren
rosomak1983 - 24-11-2009, 20:58
no no zaczeło sie jak znam Pawła to na tym sie nie skończy, a ze gratów do Hondy jest co niemiara to moze byc ciekawie
Anonymous - 24-11-2009, 21:24
choinka bedzie hhaha no wsumie tak sie sklada ze akurat gwiazdka niebawem ;p
macieekg - 24-11-2009, 21:46
niestety ale też muszę się zgodzić z wypowiedziami kolegów powyżej
jak dla mnie średnio to pasuje, ale najważniejsze, że Tobie się podoba
Hugo - 25-11-2009, 08:05
macieekg napisał/a: | niestety ale też muszę się z wypowiedziami kolegów powyżej | Ale co musisz się?
Co do halogenów to rzeczywiście szału nie ma.
macia - 25-11-2009, 08:21
Możesz je trochę uratować moim zdaniem malując ramki na kolor zderzaka. Zostanie tylko oczko i od razu lepiej będzie to wyglądało
rosomak1983 - 25-11-2009, 12:16
macia napisał/a: | Możesz je trochę uratować moim zdaniem malując ramki na kolor zderzaka. |
bardzo dobry pomysł. Popieram w tym wypadku (bo np w lancerze odwrotnie)
|
|
|