Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
pawela - 29-12-2009, 22:22
miedziane? bjuti
Anonymous - 30-12-2009, 00:12
orientujecie się, czy buda z CJ0 1,3 pasowałaby na swap gratów z CyborgaR CJ0 ?
londolut - 30-12-2009, 00:40
pawel129, to te same budy co w 1,6 więc raczej w 1,3 też nie ma znaczących różnic.
Anonymous - 30-12-2009, 10:04
czyli rozumiem że zawiasy z Cyborga również spokojnie by podeszły do budy z 1,3? a jak wygląda sprawa z maglownicą ?
Kleju - 30-12-2009, 10:38
W CJ0 masz o tyle lepiej że jest bardzo dużo elementów do cyborga, od części osprzętu silnika po właśnie wspomniany zawias.
W budzie z silnikem 1.3 na pewno nie ma stabilizatora, ale to nie problem przełożyć z cyborga. Nie wiem tylko jak wygląda sprawa zawieszenia z tyłu... W cao 1.3 różni się od wersji Cyborg.
Najlepiej jakbyś miał całego colta 1.3 lub lepiej 1.6 i przekładać wszystko.
EDIT:
Trochę koni na pewno dodadzą
Anonymous - 30-12-2009, 19:29
Kleju napisał/a: | Nie wiem tylko jak wygląda sprawa zawieszenia z tyłu... W cao 1.3 różni się od wersji Cyborg. |
no właśnie jakby były wszystkie mocowania w każdej budzie takie same, to wystarczyłoby Plug'n'Play i jazda. Przydałaby się serwisówka do serii CJ0 to by człowiek pooglądał..
Tak wypytuje i teoretyzuje sobie, bo oglądając jebaja, pistonheads i parę innych, twierdze że w sumie nie ciężko cyborga dostać i to łatwiej w cj0 niż ca0 co sobiście mi się bardziej podoba w tej wersji. W nadchodzącym sezonie planuje zmienić auto, napewno coś z RWD lub bardziej 4x4, i prawie napewno będzie to colt
Kleju napisał/a: | Trochę koni na pewno dodadzą |
nie szalej tak z wlepkami bo Twój cukierek zacznie przypominać golfa po pierwszej fazie optik-tjuningu...
pawela - 30-12-2009, 20:13
przecie to brakujące ori naklejki, miód
Anonymous - 30-12-2009, 20:56
no z tymi w środkowej linijce i połowie dolnego to bym się zgodził... :>
Kleju - 30-12-2009, 21:16
pawel129 napisał/a: | nie ciężko cyborga dostać i to łatwiej w cj0 niż ca0 |
CJ0 cały czas się przewijają się przez aukcje, w sumie więcej ich jest. Ja szukasz to tylko wersji RS Ostatnio nawet widziałem na forum w UK wersję RS w budzie CAO
pawel129 napisał/a: | nie szalej tak z wlepkami bo Twój cukierek zacznie przypominać golfa po pierwszej fazie optik-tjuningu... |
Spokojnie, wszystko będzie z umiarem, jakby co to wołajcie
pawel129 napisał/a: | no z tymi w środkowej linijce i połowie dolnego to bym się zgodził... :> |
pawela napisał/a: | przecie to brakujące ori naklejki, miód |
tak, tak
Trochę ich jest z tymi naklejkami. Mitsubishi i Cyborg jest na każdym, MIVEC na drzwiach albo na błotniku też. W niektórych jeszcze jest dopiska "Mitsubishi Innovative Valve..."
"Brembo" wiadomo gdzie powędruje A "Mivec Inside" jeszcze nie wiem, może na szybę z tyłu, pod maskę nie wiem dokładnie. Później będę się zastanawiał
Tak naklejki wyglądają na innych autach:
Anonymous - 30-12-2009, 22:51
Kleju napisał/a: | CJ0 cały czas się przewijają się przez aukcje, w sumie więcej ich jest. Ja szukasz to tylko wersji RS |
Ano właśnie powoli trawie dupeczke CeJotki, co mi się kiedyś wogóle nie podobała, ale jak stary woził się przez 2 miechy tą generacją, to dotarło do mnie, że ten stajl CJ0 jakoś ujdzie w tłumie przód ma piękny.
Ale jak zobaczyłem to....
http://www.pistonheads.co.uk/sales/1411938.htm
miłość od pierwszego wejrzenia...
a jak to jest z moturami spod logo 'MIVEC' w CJ0 i CA0? bo to chyba nie do końca te same stadko..
Kleju - 30-12-2009, 23:01
pawel129 napisał/a: | a jak to jest z moturami spod logo 'MIVEC' w CJ0 i CA0? bo to chyba nie do końca te same stadko.. |
Niby ta sama moc i moment. W CJ0 silnik jest obrócony o 180st i jest to 4G92 gen 2. Tylko nie widziałem jeszcze wykresu który by się zbliżył do magicznej sumy 175 koni... Ostatnio widziałem wykres CJ0 cyborga 140 koni
Niby w japonii osiągają 175 koni bo paliwo jest min 100 oktanowe.
Na plus w CJ0 Cyborg to na pewno LSD i inne wałki w głowicy w wersji RS
Anonymous - 31-12-2009, 14:16
Kleju napisał/a: | W CJ0 silnik jest obrócony o 180st i jest to 4G92 gen 2 |
nie przeszkadza to w swapie do budy z LH ?
Kleju napisał/a: | Na plus w CJ0 Cyborg to na pewno LSD i inne wałki w głowicy |
Kleju napisał/a: | Niby w japonii osiągają 175 koni bo paliwo jest min 100 oktanowe. |
To w Polsce trzeba montować podtlenek LPG :>
Kleju - 31-12-2009, 14:30
pawel129 napisał/a: | Kleju napisał/a:
W CJ0 silnik jest obrócony o 180st i jest to 4G92 gen 2
nie przeszkadza to w swapie do budy z LH ? |
W CJ0 1.3 albo 1.6 też już masz silnik obrócony względem budy CAO, więc to żaden kłopot. Gorzej jakbyś chciał w bude CAO wpakować silnik z CJ0 albo odwrotnie.
EDIT
I nowe śruby do przykręcenia zacisków, twardość 10.9 podkładki z nierdzewki.
Mały problem bo gwint ma skok 1.25 i jednego typu śrub nie dostałem. Muszę poszukać w innym sklepie.
Kleju - 10-01-2010, 15:26
Stabilizator wyszlifowany, teraz pójdzie do malowania. Jeszcze nie wiem na jaki kolor, może złoty
Zaciski pomalowane, 2x bazą i 3x lakier bezbarwny. Ale nie o taki efekt dokładnie mi chodziło... Farba była perłowa z grubym ziarnem metaliku, ale ziarno się gubi. Przez porowatą powierzchnię zacisków. Mogłem zamiast metaliku dorobić z domieszką brokatu. No ale cóż już za późno, innym razem
mkm - 10-01-2010, 15:31
"Brembo" naklejane czy malowane?
|
|
|