To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - od 0 do 100km/h

Anonymous - 20-04-2007, 12:48

Matejko napisał/a:
Cytat:
Metejko .. tigrami przważnie jezdzą pi..... ;)

to by wszystko wyjasnialo, chyba ogolnie oplami :D

ooooo wypraszam sobie ;)

Matejko - 20-04-2007, 13:16

Misiek napisał/a:
ooooo wypraszam sobie ;)

wzialem wiekszosciowo, znam 10 osob z oplami, 8 to pi... :mrgreen: ale i tak ich lubie :]

Robson86 - 20-04-2007, 14:13

Matejko napisał/a:
czyli w tigrze jakas pi... jechala nie kierowca

..ale w wiekszosci tigry sa bardzo przelatane (zadko zamulane wolna jazda :twisted: ), wiec mozliwe ze taki silnik niweluje tego pi...kierownika :D hehe
Cari 1,6 tez daje ostro rade :)
pozdrawiam

sla - 20-04-2007, 21:53

Robson86 napisał/a:

Cari 1,6 tez daje ostro rade :)

Uwielbiam czytać takie posty. :mrgreen: .Jak dzieci, które się chwalą, że auto tatusia jest najszybsze na świecie i nieważne że jest to 126p.

Anonymous - 20-04-2007, 22:34

sla, widzę że lubisz krytykować.
Powiedz co ciebie cieszło jak byleś młody?
... i nie gniewaj się ale wydałeś kupę kasy na sportowy samochód ..... w kombi .....

[ Dodano: 20-04-2007, 22:36 ]
:lol: :D :lol: :D

Robson86 - 21-04-2007, 03:03

sla napisał/a:
Uwielbiam czytać takie posty

nikt Ci nie karze ich czytac.
sla napisał/a:
Jak dzieci, które się chwalą, że auto tatusia jest najszybsze na świecie i nieważne że jest to 126p.

marudny i uczepliwy jestes strasznie. Poza tym to jest otwarte forum i tego typu tematy sa tu dozwolone. Nikt nie karze ci ich czytac.
"Nie masz nic do napisania-nie pisz"!!!
sla napisał/a:
nieważne że jest to 126p.
i masz chyba jakis kompleks na punkcie Poloneza i 126p fiata. ehh te marzenia nie :?: :P :lol:
sla napisał/a:
Jak dzieci, które się chwalą

nie kazdy jest stary, znerwicowany, zmeczony zyciem. Sa takze ludzie dla ktorych samochod dostarcza duzo przyjemnosci...ale tak ciezko to zrozumiec nie ktorym...
PS Co wniosles nowego do tematu 0-100km/h Carisma :wink: :?:

sla - 21-04-2007, 14:17

Robson86 napisał/a:

nikt Ci nie karze ich czytac.
Przecież napisałem, że uwielbiam takie teksty, to dlaczego mam ich nie czytać.
Robson86 napisał/a:
masz chyba jakis kompleks na punkcie Poloneza i 126p fiata..
Nie mam żadnego, miałem te dwa samochody, poloneza nawet dwukrotnie i jak na tamte czasy nie było źle, miło je wspominam.
Robson86 napisał/a:
nie kazdy jest stary, znerwicowany, zmeczony zyciem. Sa takze ludzie dla ktorych samochod dostarcza duzo przyjemnosci...ale tak ciezko to zrozumiec nie ktorym...

Może i jestem stary, ale dlaczego uważasz, że jestem znerwicowany i zmęczony życiem?Po prostu uważam że Cari 1,6 trudno dawać czadu i pisanie w ten sposób jest śmieszne :mrgreen:
Sebancisz napisał/a:

... i nie gniewaj się ale wydałeś kupę kasy na sportowy samochód ..... w kombi .....

Jeżeli mówisz o moim Lancerze Kombi, to taki z niego sportowy samochód jak ze mnie baletnica. :mrgreen:

Robson86 - 21-04-2007, 14:55

sla napisał/a:
Może i jestem stary, ale dlaczego uważasz, że jestem znerwicowany i zmęczony życiem

...napisalem tak wcale (bron Boze) nie z myslac o Tobie (nawet nie wiem ile masz lat) ale z mysla, ze jesli ktos ma z czegos "ubaw"...nie wiem-ucieche, to dlaczego 3eba go zaraz ganiac, ze to ze tamto(taka przenosnia). Gosc przerobil Tigre luzzz, fajnie i koniec. W koncu obaj mieli silniki 1,6 a tigra jest (jakby to powiedziec)troszke bardzie sportowa (chocby z wygladu) od Carismy, jest mniejsza-co za tym przewaznie idzie lzejsza..wiec ten 1,6 Cari nie jest taki zly. Zreszta bardziej uwazam ze silnikiem o poj. 1,2 lub 1,4
sla napisał/a:
trudno dawać czadu
...ale 1,6 to juz calkiem calkiem. Jasne ze co 2,0 to 2,0 albo jeszcze lepiej np. 2,5 :mrgreen: ale....
Pozdroo

Anonymous - 21-04-2007, 18:58

sla, podoba mi się twoja odpowiedź, mój kolega kupil sobie BMW w kombi (530 TD 192 KM i 7,5 do setki) i strasznie sie denerwuje jak mu dokuczam że ma samochód dostawczy ze sportowym silnikiem. Ty nie dałeś się podpuścić.
Powiedź lepiej jak chodzi ci ten lancerek, bo z silnikiem 2,0 na pewno w miejscu nie stoi.

sla - 21-04-2007, 19:21

Sebancisz napisał/a:

Powiedź lepiej jak chodzi ci ten lancerek, bo z silnikiem 2,0 na pewno w miejscu nie stoi.

Spodziewałem się większych doznań natury technicznej, bo co do estetycznych to szkoda słów.

Anonymous - 21-04-2007, 19:53

Nie wiem który to rocznik, ale te nowe lancerki (z zewnątrz) bardzo mi się podobają, wydaje mi się że mitsubishi wstrzeliło się z tym modelem idealnie. Subaru impreza troszką przybladła przy tym modelu, no i 2 litrowy silniczek... na tle mojej carismy brzmi bardzo ładnie.
Oczywiście wszystko zależy od punktu widzenia, ja przesiadłem się z corsy 45 KM do carismy i jestem zachwycony (uważam że za te pieniądze i na ten silnik chodzi bardzo ładnie), ale po jakimś czasie chciałbym już troszkę więcej.

sla - 21-04-2007, 20:02

Rocznik 2004. 135KM to trochę mało jak na tak ciężki samochód. Tył samochodu w/g mnie ok.,przód fatalny. Wybrałem kombi, ponieważ sedan uważam za totalną porażkę. To że mam nie upoważnia mnie do bezkrytycznego chwalenia.Suma sumarum może być, są gorsze.
Robson86 - 24-04-2007, 01:16

Odswiezmy troszke temacik :P
KLIK
...troszke nie wyrazne...ale wlaczajac stoper rowno ze startem to przyspieszenie schodzi ponizej 10s :twisted:
hehe
Pozdroo

oozz - 24-04-2007, 13:41

Jak już odświeżamy :wink:
498) Mitsubishi Carisma DI-D 115 HP (01) 20,64
No no no :lol:
Ciekawe ile ta moja dziewczynak potrzebuje do 100 :P

Anonymous - 24-04-2007, 15:23

Robson86 napisał/a:
...troszke nie wyrazne...ale wlaczajac stoper rowno ze startem to przyspieszenie schodzi ponizej 10s

jednak te mitsubishi to cwaniaki, innym markom typu bmw, opel o podobnym ciezarze do osiagniecia takiego wyniki potrzeba ok 150-160KM a mitsu wystarczy 125KM (a nie widaomo jeszcze ile po drodze zdechlo),
SUPER :D

p.s ze tez chce ci sie bawic w tak niemiarodajne testy jak stoper w reku a pedal w podlodze :lol: nie uwzgledniajac chocby przeklaman licznika.