[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Dedykowana stacja multimedialna
grzesiopol - 12-10-2018, 13:38
NIE. Wymieniając oryginalny MMCS na niefabryczne radio tracisz możliwość dokonywania ustawień dostępnych w MMCS
Barrg69 - 12-10-2018, 16:38
grzesiopol napisał/a: | NIE. Wymieniając oryginalny MMCS na niefabryczne radio tracisz możliwość dokonywania ustawień dostępnych w MMCS | Okey a da się jakoś zrobić tak żeby można było słuchać piosenek przez bluetooth bo mam bt ale tylko do rozmów działa
HUGIO - 12-10-2018, 20:41
Barrg69, Da się słuchać piosenek przez to BT do rozmów, ale tylko w "wersji" mono (działa tylko jeden głośnik odpowiedzialny za rozmowy telefoniczne), co raczej poza słuchaniem audiobooka jest bez sensu. Opiera się to na zasadzie emulacji rozmowy telefonicznej.
Zawsze możesz kupić MMCS w wersji E-04 i wyższej(E-11 chyba wymaga jakiejś przejściówki na kablach), jest też zwykły transmiter BT do zapalniczki/AUX, ale to jakość dźwięku często jest średnia (przynajmniej w moich testach), no i są jeszcze te imitery zmieniarek CD, ale to już są takie ceny, że niewiele dokładając kupisz używanego MMCS.
mioda - 28-10-2018, 17:34 Temat postu: Wymiana radia fabrycznego GPS Rockford Fosgate Na wstepie przepraszam jeśli zaśmiecam forum pytaniami które już "ktoś kiedyś zadał"... Jeżeli uznacie że tak rzeczywiście jest to zamknijcie temat. Jakoś sobie sprobuje poradzić inaczej, jednak myślę że to właśnie od użytkowników tego forum mam szansę dowiedzieć się najwięcej sensownych wskazówek - szczerze liczę więc na pomoc.
Mam Lancera Ralliart z fabrycznym zestawem audio Rockford Fosgate GPS.
Aktualnie przeszkadza mi już trochę brak gniazda USB, słabe parowanie mojego telefonu z najnowszym Androidem, męcząca obsługa rozmów telefonicznych poleceniami głosowymi etc.
Chciałbym zmienić to radio na nowe, jednak zależy mi aby utrzymać dotychczasową jakość systemu audio. Oczywiście potrzebuję też obsługi GPSa.
Czy polecilibyście jakąś alternatywę dla mojego dotychczasowego radia? Może być oryginalne od Mitsubishi ale mogą być też produkty innych firm zajmujących się wyłącznie systemami Car Audio.
Podsuńcie jakiś model.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr
grzesiopol - 29-10-2018, 07:49
Temat morze https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=57410&postdays=0&postorder=asc&start=0 poczytaj może coś wybierzesz.
Jeżeli szukasz czegoś co to zastąpi jakościowo to zamiast chińczyka kup coś markowego, nawet kosztem nawigacji tzn jej braku. Wszystko zależy od tego ile chcesz kasy przeznaczyć na zakup nowego radia. Licz sie z tym, że jak nie znajdziesz dedykowanego to czeka cię zakup ramki pod radio bo ta oryginalna raczej ci nie będzie pasować.
sirmati15 - 27-11-2018, 20:37 Temat postu: [CY3A 1.8] Sterowanie Chińskim radiem za pomocą kierownicy Witam
Mam problem z podłączeniem dwóch przewodów o oznaczeniu KEY1 i KEY2.
Kupiłem na Aliexpresie Chińskie radio:
link do radia poniżej:
https://pl.aliexpress.com/item/Android-5-1-car-dvd-player-gps-navigation-universal-car-gps-raido-video-player-2-din/32708313867.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da25c0fBMTNGf
W paczce z radiem była złączka ISO do Nissana dlatego przerobiłem złącze ISO z radia które miałem wcześniej a mianowicie ROADNAV S100. Ze złącza ISO które było w radiu Roadnav pozostało mi podpiąć dwa przewody jeden w kolorze różowym, drugi czarny (zdjęcie poglądowe złącza ISO poniżej)
Proszę o pomoc jeśli ktokolwiek ma takie radio i wie jak podłączyć przewody do sterowania kierownicą z radiem będę bardzo wdzięczny.
mrblack - 14-04-2019, 09:04
Witajcie
A co myślicie o tej stacji do miśka : :
https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-mitsubishi-lancer-dvd-usb-sd-dvb-t-5863310208
Bo kupuję lancera z systemem audio rockford fosgate i czy da rady to sprzęgnąć z tym ustrojstwem ? Z opisu wynika, że podejdzie ale czy ktoś z Was bawił się w to ?
Pozdrówy 4-All
-STACH- - 12-09-2019, 18:49
mrblack, I jak tam kupiłeś stację ?? bo jestem ciekawy jak się to sprawuje, właściwie wygląda jak ori... tzn sensownie... Kiedyś jak pracowałem w Mitsu to zamawiałem całe zestawy do ASA-a,, Outlander-a i jakoś to chodziło...
majkel1337 - 15-02-2021, 08:10 Temat postu: Zmiana radia w Lancerze bez Rockford Zamierzam wymienić radio w moim Lancerze 2010 na takie https://m.olx.pl/oferta/radio-2din-mitsubishi-outlander-iii-oryginalne-CID5-IDIqIIk.html?reason=hp%7Ccf_rescored
I teraz mam pytanie, jak to wygląda od strony nagłośnienia, bo nie do końca rozumiem czy jeżeli radio ma dzialac z rockfordem to czy jezeli nie ma go w moim aucie to bedzie dzialac normalnie?
pablo diablo - 18-03-2021, 16:40
Mam to radio od lat + podłączoną kamerę cofania kabel usb.
działa rewelacyjnie z iphonem.
Podłączam po kablu muzyka sie odpala i moge sterować z kierownicy muzyką z iphona + ładuje baterie
|
|
|