[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Światła do jazdy dziennej-montaż
jaca71 - 14-10-2011, 19:19
george2 napisał/a: | Jeszcze raz twierdzę nie do zrealizowania na zwykłych żarówkach wolframowych. |
Jakieś podstawy jakże odważnego stwierdzenia?
Z mojej ponad 16 letniej praktyki wynika że najłatwiejsze do zrealizowania ściemnianie światła jest właśnie na żarówkach halogenowych.
george2 - 14-10-2011, 19:58
Jaca71 żarówka halogenowa też ma w środku druciki wolframowe. Jedziesz w dół z napięciem jest ciemniej . Wy natomiast twierdzicie jedziesz w dół z napięciem i jest jaśniej.
Zrób sobie doświadczenie.Kup żarówkę 24v i podłącz ją po akumulator 12v, gwarantuję Ci że zobaczysz jasność spełniającą normy USA.
jaca71 - 14-10-2011, 20:09
george2 napisał/a: | Jaca71 żarówka halogenowa też ma w środku druciki wolframowe. |
Toż o tym wiem, tyle że od zwykłej żarówki różnią się gazem wypełniającym bańkę. Co ciekawe dzięki temu mają bardziej liniową charakterystykę.
george2 napisał/a: | Jedziesz w dół z napięciem jest ciemniej . Wy natomiast twierdzicie jedziesz w dół z napięciem i jest jaśniej. |
Ja Cię bardzo proszę, przeczytaj co piszą inni, zanim to skrytykujesz.
Cały czas piszemy że światła drogowe świecące normalnie na 14V z małym groszem w trybie świateł dziennych zasilane są 3V tez z malutkim groszem. A jako że świecą na wprost a nie w ziemię wystarcza to by dać 1500cd (normalnie świecą mocniej) co jest wymogiem by były DRL'ami w USA. Tak jest to zrealizowane w amerykańskiej Camry.
Nikt nie pisał, że po obniżeniu napięcia świeca mocniej. Wszyscy twierdzą, że świecą słabiej ale wystarczająco mocno by były światłami do jazdy w dzień
george2 - 14-10-2011, 20:20
jaca71 napisał/a:
Lancery z USA maja zapalone światła mijania. Napięcie zasilania to 9.5V
Camry z USA mają zapalone światła drogowe. Napięcie zasilania to 3V
Jaca71 nie chce mi się już z Tobą dyskutować bo widzę że to nie sensu
jaca71 - 14-10-2011, 20:26
george2,
Gradobiciu też jestem winny? A kokluszowi?
Padło pytanie jak zrealizowane są światła dzienne w Lancerach z USA. Jako że takowego posiadam napisałem, że świecą mijania z obniżonym napięciem do 9,5V. A jako że w rodzinie jest jeszcze amerykańska Camry to dopisałem że tam światła dzienne zrobione są ze świateł długich zasilanych tylko 3V (też mnie to zdziwiło gdy to zmierzyłam).
Edit: Pasuje czasami przyznać się do błędu, lub do nieporozumienia i wyjść z twarzą
george2 - 14-10-2011, 20:34
Oczywiście Masz rację . Pewnie jeszcze nie raz podyskutujemy.
Pozdrawiam
zenker - 17-10-2011, 10:58
Więc juz jestem po powrocie z ASO polecam wszystkim uzytkownikom lancerów montaz takich świateł do jazdy dziennej w światłach drogowych nadodatek w środku montowana jest dioda koloru białego która sygnalizuje ze dzienne są włączone ponizej fotka w rzeczywistosci wyglada to naprawde o niebo lepiej niz na fotce wrazie pytań proszę pisać
Uploaded with ImageShack.us
alfiq - 17-10-2011, 11:50
zenker ja mam tylko jedno pytanie, ile to kosztuje ?
Luk - 17-10-2011, 12:18
alfiq napisał/a: | zenker ja mam tylko jedno pytanie, ile to kosztuje ? |
Podłączam się do pytania
zenker - 17-10-2011, 12:24
juz odpowiadam 350 zł z montażem prace trwają około 2-3 godzin wszytko działa pięknie pozdrawiam i polecam ten gadzet:):)
[ Dodano: 17-10-2011, 12:30 ]
mozna to podłaczyc jesli niemacie bxenonów tak jak ja jak równiez z bixenonami,mogą działac z czujnikiem zmierzchu,jak i bez niego,ogolnie widziałem to w golfach 6,audi i w innych modelach ,oczywiscie aso daje na to gwarancje jesli chodzi o przepisy rowniez jest wszystko zgodne montowałem to w ASO Mitsubishi Parexbud Lublin woj.lubelskie jak coś:)pozdrawiam wszystkich maniaków :)
waldinio - 17-10-2011, 15:14
całość z montażem kosztowała 350zł? bo tak to rozumiem...
alfiq - 17-10-2011, 17:48
waldinio napisał/a: | całość z montażem kosztowała 350zł? bo tak to rozumiem... |
No właśnie ja też ale to by było zbyt piękne
Prosiłbym jeszcze o podanie dokładnej nazwy "gadżetu", tj. marki i typu, bo panowie w Japan Motors w Katowicach nie mają pojęcia o co chodzi, bo "oni czegoś takiego nie mają w ofercie więc nie montują".
Luk - 17-10-2011, 19:20
alfiq napisał/a: | waldinio napisał/a:
całość z montażem kosztowała 350zł? bo tak to rozumiem...
No właśnie ja też ale to by było zbyt piękne |
Nie no, nic w tym dziwnego nie ma, przecież to tylko moduł, który to umożliwia.
Za 350 zł, to ja chyba zostanę przy moim trybie "skandynawskim", chociaż ładniej z przodu włączone wyglądają te drogowe, niż mijania
Anonymous - 17-10-2011, 19:28
Mam pytanie o ekonomiczne uzasadnienie takiej inwestycji. Czy po zainstalowaniu świateł do jazdy dziennej zaobserwowaliście spadek spalania? Jeżeli tak to o ile?
tomaszekk7 - 17-10-2011, 19:32
Ja chciałem już tak zrobić na samym początku jak kupiłem samochód. Widziałem Lancery z USA, które miały w ten sposób wykonane światła . Rozmawiałem z ludziskami z serwisu , ale oni nie mieli pojęcia jak to zrobić. W zeszłym roku dowiedziałem się , że taki moduł W USA kosztuje około 100 $. Napisałem nawet list do Holandii do przedstawiciela Mitsubishi jednak odesłano mi list bo adres był inny. Około 2 tygodnie temu zamontowałem lampy DRL diodowe w miejsce świateł przeciwmgielnych.
|
|
|