Nasze Miśki - 3000GT SL 91' MT
robertdg - 09-04-2012, 18:31
Coś tu nie gra
Cytat: | Na pozostałej aukcji, do kupienia dystanse o średnicy 35mm. |
Cytat: | Na pozostałej aukcji, do kupienia dystanse o średnicy 70mm. |
Ta średnica to nawet braknie na otwór centrujący
Ponadto:
Cytat: | Dystanse różnią się wymiarem, jeden jest 33mm a drugi 35mm |
kupujący może się jedynie doświadczać i domyślać czemu tak
P.S. Jeżeli dystanse są markowe to napewno mają wybite logo i certyfikat
Ja się nie czepiam, propraw sobie błedy w opisie i zastanów się dlaczego ktoś zastosował dwa różne dystanse na osi, to tylko związane z Twoim bezpieczeństwem
Saqu - 09-04-2012, 19:20
swoją drogą to teraz zapewne będzie się trochę inaczej prowadził nie koniecznie na lepsze
kleryk-3kgt - 09-04-2012, 21:31
Dzieki za uwagę, rzeczywiście w aukcji jest błąd.
mkm ja nie twierdzę że to eibach.
Saqu, po czym wnosisz?
Saqu - 09-04-2012, 21:54
zmniejszył się rozstaw kół, tak koła były bardziej wysunięte na zewnątrz, przez co był szerszy na dole, 3000gt do małych autek nie należy to i tak powinno być okej, ale mimo wszystko będzie teraz węższy, chyba, że zapodasz jakieś felgi o podobnym odsadzeniu co miałeś teraz, tylko to znowu będziesz musiał robić jakieś dokładki a od tego chyba uciekasz
m6riano - 09-04-2012, 21:56
mkm napisał/a: | ile kosztują nowe HR DRM |
http://allegro.pl/dystans...2257054095.html
mkm - 09-04-2012, 22:07
m6riano, to nie było pytanie.
Cenę znam - katalogi też
m6riano - 09-04-2012, 22:20
mkm, wiem bo nie było znaku na końcu zdania...
wkleiłem w celach...hmm...
kleryk-3kgt - 09-04-2012, 22:22
Te HR DRM maja 70,5mm ale dwie razem.
Saqu, pewnie nie poczuję żadnej różnicy natomiast każdy szeroki dystans, nadwyręża piastę.
Nie wiem czy prowadziłeś samochód który seryjnie jest dość szeroki a na dokładkę masz z tyłu 140 szerzej. Efekt jest taki ze na koleinach zaciskasz dłonie na kierownicy i jedziesz jak na torze. Byle mała koleina i trzeba uważać.
Xsystoff - 09-04-2012, 22:40
3000GT to nie Carisma czy Colt, zeby trzeba bylo poszerzac, bo slabo sie prowadzi, to auto juz z fabryki wyjechalo z mysla ze ktos bedzie tym powozil z zacieciem sportowym... Tez jestem zdania, ze dystanse sa zupelnie nie potrzebne.
Saqu - 09-04-2012, 22:49
noo te 70mm to akurat przesadzone były
mkm - 09-04-2012, 23:15
kleryk-3kgt napisał/a: | Poprzednik twierdził że eibach, ale ku pewności, poszukam faktury. |
No to co na tej fakturze w końcu widnieje?
„Home edition by Zbyszek” czy jakiś brand się znalazł?
kleryk-3kgt napisał/a: | Te HR DRM maja 70,5mm ale dwie razem. |
Ło Jezu… Brawo.
Kliknąłes w aukcję źle dodałeś i napisałeś... źle po raz kolejny…
Otóż DRE nie występują w takim rozmiarze, aby ich suma dała 70mm.
Nie zastanowiło Cie dlaczego zamiast napisać „dystanse HR” napisałem HR DRM?
Najwyraźniej nie, a napisałem tak, ponieważ to właśnie seria DRM (jako jedna z niewielu) zapewnia dostępność rozmiarową w przedziale od 40 aż do 90mm.
Żeby nie przeciągać i nie ciągnąć tego tematu.
Ty sprzedajesz, Ty ustalasz cenę, Twoja to sprawa.
Na podstawie zdjęć z aukcji niestety skłaniam się ku opcji, że dystanse zostały wytoczone przez wspominanego przez Ciebie „tokarza Zbyszka” i w związku z tym cenę uważam najogólniej pisząc, za zbyt wygórowaną.
Oczywiście mogę się mylić ale tak jak napisałem wcześniej, nie sprzedaję i nie kupuję, więc w sumie mnie to nie powinno interesować, ale Twój wywód na temat bezpieczeństwa i drutów tak mnie ujął, że pociągnąłem ten temat.
Z mojej strony koniec.
londolut - 10-04-2012, 09:34
kleryk-3kgt napisał/a: | Te HR DRM maja 70,5mm ale dwie razem. | 70,5mm to otwór centrujący a nie grubość dystansu
kleryk-3kgt - 10-04-2012, 10:20
Hehe No cóż, wyszło jak się znam na firmach produkujących dystanse Oraz na procesie produkcji. Wiem jedno, to co powiedział Krzysiek.
Mkm przestań trolować.
Zielu - 10-04-2012, 21:59
rosomak1983 napisał/a: | Co ludzie z parafii na to ze ksiadz taka fura jezdzi ? |
lol
3kGT zawsze mi się podobało, doprowadź go do ideału, warto
kleryk-3kgt - 21-05-2012, 11:35
Obecnie samochód jest na lakierni. Od ponad miesiąca jest skrobany do gołej blachy. Teraz jest już pokryty miejscami cienką warstwą szpachli natryskowej i gładzony Niestety ale poszerzenia dały się we znaki blachom i jednak trzeba było użyć Przebudowa wydechu na przelotowy, jeszcze przed malowaniem.
Myślę ze do końca czerwca będzie błyszczał.
W pudełku czeka rozrząd i trochę innych rzeczy
|
|
|