[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Wyświetlacz wielofunkcyjny (licznik) - Lancer CYxA
brylekVFR - 02-03-2016, 19:11
Arczi89 napisał/a: | Z tokyo gadałeś czy da radę aktywować ? |
W kwietniu muszę się w końcu wybrać to od razu pogadam czy da sie to włączyć. Z tego co kiedyś chyba tokyo pisał, opcja ta zależy od wersji ETCSu. Starsze tego nie mają.
Znalazłem, dokładne info. na 3 stronie
megauchuch - 02-03-2016, 21:19
tokyo, Licznik wraca do serwisu .
Będzie wprowadzana nowa pamięć EPROM"
Co myślisz? Da się im jakoś uratować jeszcze ten licznik? Czy już po sprawie?
tokyo - 02-03-2016, 22:38
Witam
Da sie tylko trzeba odtworzyc eeprom i bedzie ok.
Jak nie to szukamy kogos na forum o podobnym nr licznika, elektronik i kopia eepromu lub niech tak jak pisze tyku kasa "nazad"
megauchuch - 12-03-2016, 13:11
Wymiana na nowy eprom nie dziala.
Czy ma ktos moze plik ktory moglby mi przeslac na maila z wsadem do licznika /do eepromu?
Przebieg nie gra roli.
[ Dodano: 12-03-2016, 13:13 ]
tokyo, ?
[ Dodano: 12-03-2016, 13:15 ]
Oczywiscie do licznika z kolorowym wyswietlaczem.
Arczi89 - 12-03-2016, 14:24
Jakbym wiedział jak Ci go zgrać to mógłbym Ci mój podesłać.
Lobuz33 - 17-03-2016, 10:34
megauchuch napisał/a: | Wymiana na nowy eprom nie dziala.
Czy ma ktos moze plik ktory moglby mi przeslac na maila z wsadem do licznika /do eepromu?
Przebieg nie gra roli.
[ Dodano: 12-03-2016, 13:13 ]
tokyo, ?
[ Dodano: 12-03-2016, 13:15 ]
Oczywiscie do licznika z kolorowym wyswietlaczem. |
Znalazłem kiedyś w poszukiwaniu do własnego licznika kolorowego, z którym też mam problem taką stronę... niestety nie miałem czasu, ani się tam zarejestrować ani nic pobierać... z tego co widzę taki wsad to koszt 7 eur... ale czy to działa...
http://cardamp.ru/index.p...&verified_s=ALL
megauchuch - 20-03-2016, 00:21
Udało mi się właśnie w taki sposób znaleźć wsad jednak całą operacja nic nie dała. Została ostatnia opcja ze zmianą procesora - jeśli to nie pomoże licznik ląduje w koszu...
tyku - 10-05-2016, 19:21
Tymczasem mój licznik otrzymał funkcję: Low Washer Fluid
brylekVFR - 10-05-2016, 23:06
U mnie taki juz od tygodnia jest Jeszcze chyba skusze się na wymiane ETACSu i będę miał powitanie jak u Ciebie
tyku - 11-05-2016, 09:44
brylekVFR napisał/a: | Jeszcze chyba skusze się na wymiane ETACSu i będę miał powitanie jak u Ciebie | Twój lancer nie był objęty akcją wymiany ETACS
Ja miałem logo na starym i mam na nowym ETACS.
brylekVFR - 11-05-2016, 13:19
Nie był , ubogi jest w funkcje , ale nie ma typowych wad jak te z akcji wymiany.
jbas - 20-06-2016, 11:45 Temat postu: [CY3A 1.8] Rozlany wyświetlacz przy zegarach Witam wszystkich użytkowników Lancerów. Jako, że generalnie nie mam problemów z moim Lancerem na szczęście w przeciągu kilku lat jest to mój dopiero drugi temat na tym forum (a pierwszy i tak dotyczył Colta )
Aby nie przedłużać. Mój problem polega na rozlanym wyświetlaczu przy zegarach. Zauważyłem to zimą przy dość mocnych mrozach. Wygląda to tak:
Myślałem, że problem rozwiąże się sam gdy i temperatury na dworze będą wyższe ale niestety - mamy już czerwiec, a plama jak była tak jest. Dziwne natomiast jest to, że przez jakiś czas trochę się zmieniała - tj. zwiększała lub zmniejszała. Od dłuższego czasu natomiast jest taka jak na zdjęciu.
Czytałem sporo na forum odnośnie wymiany zegarów (te kolorowe wyglądają nawet zachęcająco) jednak zniechęca mnie fakt, że to w zegarach zapisywany jest przebieg. Jako, że nie chciałbym w żaden sposób w niego ingerować (tj. zmieniać zegary na takie z innym przebiegiem) mam pytanie do forumowiczów, czy ktoś ma pomysł jak ten problem rozwiązać?
Czy Waszym zdaniem pomoże wykręcenie zegarów i wygrzanie wyświetlacza? Czy jest to już nieodwracalne? Niby to jest detal, jednak strasznie mnie to drażni, a nie chciałbym zmieniać zegarów i mieć przebiegu i zegarów z innego samochodu.
Czy orientuje się ktoś czy ten wyświetlacz jest jakoś podłączony czy przylutowany? Chodzi mi po głowie zakup jakichś uszkodzonego licznika ale z działającym wyświetlaczem i podmiana samego wyświetlacza. Czy jest to możliwe?
tyku - 20-06-2016, 11:52
jbas napisał/a: | Czy orientuje się ktoś czy ten wyświetlacz jest jakoś podłączony czy przylutowany? | Wyświetlacz jest podłączony i można będzie go wymienić po rozebraniu licznika.
[ Dodano: 20-06-2016, 11:54 ]
jbas napisał/a: | jednak zniechęca mnie fakt, że to w zegarach zapisywany jest przebieg. | To się da skorygować.
jbas - 20-06-2016, 12:03
tyku napisał/a: | Wyświetlacz jest podłączony i można będzie go wymienić po rozebraniu licznika. |
To jest chyba dla mnie dobra informacja. Ma ktoś może uszkodzone liczniku na zbyciu?
tyku napisał/a: | To się da skorygować. |
Wiem, ale mimo wszystko jakoś to do mnie nie przemawia. Nazwij mnie chorobliwym pedantem ale fakt posiadania czegoś nie oryginalnego... nie wiem czy bym zasnął A tak poważnie - zakładam, że założę nowe liczniki, skoryguję stan do faktycznego przebiegu, to mam jeszcze jedno pytanie. Na forum wyczytałem, że numer VIN samochodu jest jakoś sparowany z numerem licznika. Czy to prawda?
tyku - 20-06-2016, 12:34
jbas napisał/a: | Nazwij mnie chorobliwym pedantem ale fakt posiadania czegoś nie oryginalnego... nie wiem czy bym zasnął | Licznik np: z ASXa jest oryginalny i zapewniam Cię, że po wymianie na kolorowy uśmiechałbyś się wsiadając do lancera.
|
|
|