[02-06]Lancer CS0 - Jaki zestaw polecacie przy wymianie rozrządu ?
zbychu74 - 18-07-2017, 21:23
Hornet napisał/a: | Rozrząd zmieniony. Sam nie moglem na nic się zdecydować i zdałem się na mechanika. Misiek dostał pasek Gates i pompę BluePrint. O rolkę nie pytałem. Zobaczymy co z tego wyjdzie... |
Blue print przynajmniej kable wn to syf jakich mało. Ja części o tej nazwie już nie kupię.
cygan84 - 06-10-2017, 16:15
Mam zamiar teraz na jesieni wymienić rozrząd i z ciekawości zapytałem w serwisie w Markach pod Wawą o koszta.Kompletny oryginał rozrząd z uszczelniaczami przy moim przebiegu (185tys.)+robocizna-5000zł
Hornet - 07-10-2017, 16:14
zbychu74 napisał/a: | Hornet napisał/a:
Rozrząd zmieniony. Sam nie moglem na nic się zdecydować i zdałem się na mechanika. Misiek dostał pasek Gates i pompę BluePrint. O rolkę nie pytałem. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Blue print przynajmniej kable wn to syf jakich mało. Ja części o tej nazwie już nie kupię. |
Wychodzi na to, że miałeś rację... w zeszłym tygodniu misiek zaczął znaczyć teren. Pierwsze podejrzenia padły na olej, ale nie byłem do końca przekonany, bo plama po deszczu ginęła. Mam "mokro" w okolicach filtra oleju, ale ciężko mi było stwierdzić co to. Dzisiaj się udało - zielony płyn - wychodzi na to że chłodniczy i cieknie gdzieś z okolic pompy W poniedziałek jadę z reklamacją. Ciekawe czy moi magicy dadzą radę wymienić pompę bez dotykania rozrządu.
zbychu74 - 07-10-2017, 17:59
Może nie pompa cieknie tylko spierdziela przez o-ring lub samą uszczelką pod pompą?
Hornet - 08-10-2017, 19:59
zbychu74 napisał/a: | Może nie pompa cieknie tylko spierdziela przez o-ring lub samą uszczelką pod pompą? |
Da się to naprawić bez zrzucania rozrządu ? Ewentualnie czy można ponownie założyć ten sam? Obecny ma przejechane dopiero 2 tyś km.
[ Dodano: 18-11-2017, 16:20 ]
Z kronikarskiego obowiązku informuję, co wyszło z poszukiwania wycieku:
otóż nic nie wyszło.
Jakiś miesiąc temu misiek spędził cały dzień u mechaników i nic nie stwierdzili. U nich nic nie ciekło. Podejrzenia padły na "coś" z podszybia. I przez ten miesiąc nic nie ciekło (a przynajmniej nie zauważyłem), aż do dzisiaj.
Przy pomocy lusterka z rączką teleskopową znalazłem źródło wycieku - cieknie płyn chłodniczy z jakiegoś czujnika wkręconego w blok silnika od strony kabiny. Czujnik zainstalowany jest nad rurą doprowadzającą płyn do pompy. Ktoś wie co to za czujnik? Moje poszukiwania wykazały, że to czujnik spalania stukowego, ale czy to prawda?
zbychu74 - 18-11-2017, 21:43
Hornet, Myślę też ,że to czujnik spalania stukowego.
Krzyzak - 18-11-2017, 21:49
Nie znam tego lancera, ale czujnik stukowego zawsze był wstawiony w blok silnika, między 3 a 4 cylindrem (a w V-kach był od góry, między głowicami). I pod nim nie było dziury - po wykręceniu dalej blok był zaślepiony.
|
|
|