Nasze Miśki - Galant Avance 2,5v6
Krzyzak - 22-04-2013, 08:52
krzychuzzz napisał/a: | jedynym plusem Audi było to że obce mi było pojęcie " rdza" | zawsze to mówiłem - tam się tylko blachy nie psuły, reszta to syf...
ale ostatnio przed hurtownią stanął obok mnie jakiś nowszy audi (max. 10 lat) i też mu nadkola i ranty drzwi żarło - miał Galant kompana
krzychuzzz napisał/a: | Cieknie aż miło a kupiłem najdroższy jaki był. | wymień samą uszczelkę w starym, oryginał ok. 10 zł
krzychuzzz napisał/a: | Nokiany WR A3 i powiem tak: NIE POLECIŁBYM ICH NAJGORSZEMU WROGOWI!!! | mam Nokian W+ i polecam każdemu
wookash83 - 22-04-2013, 09:10
moze źle trafiłeś z tymi Nokian bo też ma model WR i przyczepność na mokrym czy śniegu rewelacja. Nawet zastanawiałem się czy nie brać na lato tej marki.
krzychuzzz - 22-04-2013, 10:07
Krzyzak napisał/a: | wymień samą uszczelkę w starym, oryginał ok. 10 zł |
Tak właśnie zrobię
wookash83 napisał/a: | moze źle trafiłeś z tymi Nokian bo też ma model WR i przyczepność na mokrym czy śniegu rewelacja. Nawet zastanawiałem się czy nie brać na lato tej marki. |
Nie wiem o co chodzi z tymi oponami ale to nie tylko moja opinia. Dałem kiedyś auto koledze żeby sie przejechał i powiedział to samo.
Auto na śniegu na skreconych kołach jedzie prosto!!!
Autentycznie na śniegu bałem się jeździć.
Dodam że opony nowe ze świeżym DOT-em
Na lato bierz Potenze S001 - dla mnie rewela!!!
Matejko - 22-04-2013, 11:02
z Nokianem jest problem gdy jest "Made In Russia" jak jest wyprodukowany wszędzie indziej to jest w porzadku
krzychuzzz - 22-04-2013, 11:34
Moje są "Made In Finland"
Krzyzak - 22-04-2013, 14:58
a moje russia...
faktem jest, że 2 szt. reklamowałem, bo ciężarków było pół obręczy felgi - ponownie przesłana para była już OK
Hugo - 22-04-2013, 19:06
Krzyzak napisał/a: | ostatnio przed hurtownią stanął obok mnie jakiś nowszy audi (max. 10 lat) i też mu nadkola i ranty drzwi żarło | Bez powodu nie zgnił. Musiał być bity i słabo zabezpieczony po naprawie.
Fragu - 22-04-2013, 19:49
Hugo, dokladnie - same nie rdzewieją!
danino88 - 22-04-2013, 22:54
ja na zimę też mam nokian wr g2 i spisują się bardzo dobrze
Krzyzak - 23-04-2013, 08:12
Hugo napisał/a: | Bez powodu nie zgnił. Musiał być bity i słabo zabezpieczony po naprawie. | a mój znajomy blacharz mówi co innego - nowe audi gniją pod błotnikami, fartuchy przy podłużnicach szczególnie
robertdg - 23-04-2013, 08:33
Era dobrego Audi to w skończyła się w latach 90, dobrego audi w sensie zabezpieczenia blacharskiego, po 2000r to juz nie jest takie cudo, taktycznie potrafi lakier odskakiwać przy nadkolach, pod reflektorami, pod listwami, etc., ukazując ocynk, znam kilka takich przypadków i to tymbardziej jest zadzwiające, że jeżeli chodzi o obrzeża błotników to efekt byłby zrozumiały gdyby auta jeździły na nadwymiarowych kołach, a one jeźdżą na balonowych standardach.
krzychuzzz - 23-04-2013, 08:55
Takie czasy. Na wszystkim się oszczędza.
Ale dobra Panowie to nie forum Audi
Cały czas bije się z myślami co zrobić z tymi Nokianami. Żeby je sprzedać to musiałbym je oddać za połowę ceny którą zapłaciłem a żeby kupić coś sensownego to musiałbym dołożyć jakieś 1200-1400 zł więc to trochę średni intertes.
A tu tak na rozluźnienie, taka słit fota na fejsa mój Gal w "parku maszyn" mojego kolegi. Do kompletu brakuje tylko granatowej 944S2 która aktualnie "robi się " w Trax Racing
krzychuzzz - 26-04-2013, 16:34
Dziś dotarł kolejny gift
Kayaba Ultra SR na tył
Lewy amor juś się pocił i niedomagał
Dodatkowo zamówione:
-nowe osłony i odboje
-tarcze hamulcowe Zimmerman przód
-klocki TRW
-filtr paliwa
-filtr powietrza
Co do tarcz to planowałem EBC ale czytając forum zdecydowałem się na w/w zestaw.
Nie sądze żeby EBC rzuciły mnie na kolana więc stwierdziłem że szkoda kasy.
Wymiana po długim weekendzie
krzychuzzz - 30-04-2013, 17:39
Dziś dotarła paczka.
Czekam jeszcze na osłony
Montaż po weekendzie
Tomek - 14-05-2013, 14:14
krzychuzzz napisał/a: |
Jutro zawiozę starą gałka i mieszek do tapicera w Płocku. Zoaczymy kto zrobi lepiej |
zawiozłeś ?
masz jakąś inną gałkę poza tą obszytą w Maff?
|
|
|