To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka

robertdg - 04-07-2012, 07:54

Derpin napisał/a:
Bandyta vs Alfa:

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

ogólny wynik to 2:1 dla Alfy, :twisted:

a z innych objechanych ciekawszych aut tego dnia można zaliczyć:

bmw e46 coupe 328i 193KM
bmw e46 coupe 325i 192KM
nissan maxima? primera ? 3.0 200KM?

Pewnie były w automacie :badgrin:

Rafal_Szczecin - 04-07-2012, 08:09

robertdg napisał/a:
Pewnie były w automacie

pewnie ta

Endrjus - 06-07-2012, 00:02

Masz w niej zrobiony program? Kolega taką samą alfę (seryjną) golił zwykłym civiciem coupe 1.6 105km.
Anonymous - 06-07-2012, 02:28

Endrjus, czytamy temat od początku. :P

program jest zrobiony na 172KM i 400Nm, a jeżeli serie 150KM ktoś robi jakimś civiciem to znaczy że kierownik tamtej alfy nie ogarnia auta.

Endrjus - 06-07-2012, 14:53

Kierownika drugiego auta też znam. Gościu ogarnia temat i jeździ właściwie tylko dieslami.
Rafal_Szczecin - 06-07-2012, 15:04

kwestia tez tego, czy tamta alfa ma 150KM, bo klekoty wychodzily w kilku wersjach mocowych
Anonymous - 06-07-2012, 15:05

ale ma tam 150 czy 120 koni ? bo były jeszcze wersje 8zaworowe i to nie jedzie wcale. więc całkiem możliwe że taki civik by go zrobił.
Endrjus - 06-07-2012, 15:23

To była ta wersja jtdm czyli 150-konna. Stare hondy są szybkie, ten egzemplarz zadziwił już niejeden mocniejszy samochód. W momencie wyścigu z alfą był jeszcze seryjny. Później zrobione pare podstawowych modyfikacji typu dolot, kolektor i wykręcała 8s do setki. :shock:
Anonymous - 06-07-2012, 15:32

takim razie przekaż koledze od alfy że ma coś nie tak z autem, albo on nie ogarnia. zresztą jest masa zależności, od podstawowej jak ta że np mógł nie wyłączyć kontroli trakcji.... a wtedy może i jest szansa że civic by go objechał, no ale skoro auto ogarnia to raczej wie gdzie ten guziczek sie znajduje i przed każdym sprintem pewnie go używa.
tommyc1 - 06-07-2012, 19:09

Słaba-nie słaba, klekot-nie klekot, jedno pewne: wygląda to cudnie i choć nie jestem fanem Alf, to muszę przyznać, ze ten model oraz Brera robią na mnie ogromne wrażenie jesli o stylistykę chodzi. Jak dla mnie w każdym fragmencie są dopracowane, bryła perfekcyjna. Z której strony by nie patrzeć... w przeciwieństwie do Gala, zwłaszcza kombi, momentami wygląda śmiesznie a z innej perspektywy powala drapieżnym wyglądem. :)
robertdg - 06-07-2012, 20:55

Jezeli Czarny galant może ponadnormatywnie wychodzić na biezni, to dlaczego honda ma czegoś takiego nie robić :?: Z drugiej strony jeżeli często Galant chodzi na równo z alfą i mają mozna powiedziec zblizone parametry KM, to dziwne, że tak samo przednionapędowa maxima 3.0V6 która ma o wiele piekniejszą charakterystyke KM/Nm nie daje rady, no bo przecież samochody ścigające się powinno się w jakiś sposób klasyfikować.
Wnioski są proste:
Albo alfa i galant laegitymują się lepiej niż pokazuje bieznia
albo kierownik maksimy dał dupy na starcie
albo wiele innych dupereli

Tak na powaznie nie chce mi się wałkowac tematów sprintów, więc Panowie nie gorączkujcie się kto ma mocniejszego konia.

Endrjus - 07-07-2012, 00:02

Ta honda sprawiła, że z przymrużeniem oka patrzę już na dane dotyczące przyspieszeń. Katalogowo ma ponad dyszkę do stówy. W rzeczywistości w tyle zostawały min wspomniana 159, 156 1.8, e36 320i a Borze 1.8T 180km (co prawda automat) siedziała na zderzaku.

Czasem się zdarzają różne hece, np. moje byłe clio katalogowo 12s do setki, nagrałem filmik z przyspieszenia patrzę w domu a wg. niego wychodzi 9,5. ;) Każdy znajomy którego woziłem był zdziwiony, że 80-konny diesel tak może gnać.

Zostawiając już temat przyspieszeń to alfa bardzo fajna. Stylistyka wyróżnia się na duży plus wśród dzisiejszych jednakowych aut. Niech sie sprawuje.

sveno - 07-07-2012, 02:19

Endrjus, przesadzasz.
Anonymous - 07-07-2012, 14:32

robertdg napisał/a:
że tak samo przednionapędowa maxima 3.0V6 która ma o wiele piekniejszą charakterystyke KM/Nm nie daje rady,

http://www.autocentrum.pl....0-v6-24v-200km

nissan był w automacie z tego co udało mi się do teraz ustalić, ale dane katalogowe manuala również wskazują, że byłby możliwy do objechania :P do tego też ma ciężką dupę :P

robertdg - 07-07-2012, 23:03

Derpin napisał/a:
nissan był w automacie
Wtedy żartowałem, a jednak coś było na rzeczy :thumbleft:
Derpin napisał/a:
ale dane katalogowe
Wiesz, na papierze to można wszystko.