To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

Hugo - 08-04-2013, 22:50

WreX napisał/a:
Nie dzierżę tego nowego świecącego designu jak psu jajca radioodtwarzaczy samochodowych -.-
A widziałeś je chociaż?
WreX napisał/a:
Więc czemu ukochane ;p ?
Bo mimo, że kupione używane za chyba 250 zł to przez 4,5 roku ANI RAZU płyta nie przeskoczyła, czyta każdą, nawet porysowane, no i jakość dźwięku świetna. Poza tym pasuje idealnie do wnętrza Gala.
WreX - 08-04-2013, 22:59

Hugo napisał/a:
A widziałeś je chociaż?

Tak, spojrzałem, przed napisaniem tego, nie świeci tragicznie, ale jak dla mnie to radio najlepiej, żeby w ogóle nie świeciło poza lekko święcącymi konturami, np na gałce i z tytułem i niczym więcej.

A co do ochów i achów tego radia to słyszałem, chyba wszystkie z serii CDA były tak wielbione a seria CDE choć dobra to podobno gorsza od CDA ;p

Hugo - 09-04-2013, 08:03

WreX napisał/a:
A co do ochów i achów tego radia to słyszałem, chyba wszystkie z serii CDA były tak wielbione a seria CDE choć dobra to podobno gorsza od CDA ;p
WreX, nie twierdzę, że jest najlepsze z dostępnych, po prostu wątpię aby za takie pieniądze można było kupić lepsze i w dodatku całkowicie bezobsługowe. Wcześniej miałem CDA (one były chyba tylko na CD) i fakt, to był klimat i grało świetnie. No i podstawowa sprawa, wszystko im nowsze tym gorsze :wink:
WreX - 09-04-2013, 11:29

Hugo napisał/a:
wszystko im nowsze tym gorsze

Prawda, sam tak kątem oka patrze, jakie by to radio w przyszłości zintegrować ale zgłupiałem, patrze na te za 1000zł i na opinie i nie przekonują mnie, że są warte swojej ceny... Najgorsze jest to, że mam wrażenie, że to takie sezonowe... co rok wypuszczają prawie to samo radio po "lifcie" i wołają 300-400zł więcej od poprzedniego..
Alternatywą rzekomo wg audiofilów z audiostereo jest nakamichi tylko niestety na alledrogo jest chyba dostępny jeden model tego producenta, ale design mi się strasznie podoba konkretnie to:

No i jeszcze artykuł:
http://www.vitay.pl/AutoS...chi,5643,1.html

Swoją drogą, japoński motor i japońskie radio :twisted:

Hugo - 09-04-2013, 11:34

WreX napisał/a:
design mi się strasznie podoba konkretnie to:
Szczerze? Nie wiem co Ci się w nim podoba :wink: Wygląda jak jakiś medion, albo inny peiying, ale z tego co słyszałem to wysoka półka. Ile to kosztuje?
WreX - 09-04-2013, 11:36

Podoba mi się, że jest ciemne i nie wali po oczach, tzn taką mam nadzieje.
Na allegro równo 1000zł

Juiceman - 09-04-2013, 18:52

Ja polecam Alpinke, mam u siebie pierwszy model jaki wyszedł z BT którego nonstop korzystam i jest bajka ;-) Jedyna wada, że BT nie można użyć do słuchania muzyki jedyną opcją jest transmiter fm z komóki :?
WreX - 13-04-2013, 22:18

Juiceman napisał/a:
Ja polecam Alpinke, mam u siebie pierwszy model jaki wyszedł z BT którego nonstop korzystam i jest bajka ;-) Jedyna wada, że BT nie można użyć do słuchania muzyki jedyną opcją jest transmiter fm z komóki :?

Wszyscy polecają Alpine, ale ja chciałbym wyjść poza tą mode, nie podobają mi się. Ostatnio jeszcze tak myślałem przelotem nad: Pioneer DEH-80PRS
Zaletą jest możliwość podpięcia przenośnego dysku z kolekcją muzyki bezstratnej w sam raz dla mnie, bo żonglowanie 12 płytami jest męczące, a zmieniarki denerwują ;]

Ale zobaczymy, będzie wolny grosz to może ;)

I muszę się pochwalić, dzisiaj kolejny dzień poświęcony Żonce <3

A poniżej efekty, PODZIWIAJCIE:

Dirty Wife i zmiana na letnie oponki, tak widzę jak niemiłosiernie brudna, styrana ciężką egzystencją oraz służalczością dla mnie, pazury w piachu jak by na roli pracowała... ale taka Jej rola.

A tu zauważyłem, przy podniesionym kole, że osłona amorka się podnosi ale na drugiej łapie tak samo to wyglądało, ale możecie ponarzekać jeżeli to coś złego:

Atak pedicure and manicure pazuryrów Żony:

A tu moje Kochanie na swoim wyznaczonym polu mieszkalnym, w tzw kuchni, tylko łańcucha nie ma bo się słucha:

A tutaj te rzęsy tzn wycieraczki się łuszczą Żonce, o tak:

I tak:

Już pędzę z maskarą niu jork, żeby temu zaradzić:

Tak wiem, że dało by się to lepiej zrobić, ale nie jestem Kobietą nie umiem tapetować ;/

Uuuuu o nie, tak papucie na zimę dla Żonki nie będą wyglądać o nie:

WOŁAJCIE BOSZKĘ tzn wiertarkę:

Po 20min...

Po kolejnych 20min...

I pierwsza warstwa lakieru do pazurów:

I po wyschnięciu pierwszej warstwy :) ))

Może jutro, wrzucę fotki jak wyglądają pazury po skończonym malowaniu ale generalnie podobnie do tego wyżej.

I JAK ?

mkm - 13-04-2013, 22:25

WreX napisał/a:

I JAK ?

Średnio :twisted: .
Opona niezabezpieczona, wentyl nieoklejony :wink: .

WreX - 13-04-2013, 22:30

mkm napisał/a:
WreX napisał/a:

I JAK ?

Średnio :twisted: .
Opona niezabezpieczona, wentyl nieoklejony :wink: .

Tak wiem, najlepiej byłoby, ściągnąć oponę, oddać do piaskowania, później do lakiernika ;]

Opona nie przebita, wentyl nie urwany ani nie zeszlifowany czyli sukces. Jak na warunki to i tak lepiej niż być mogło. Ale spoko przejdzie mi dzisiejsza faza to też będę narzekać razem z Tobą ;p

ZRESZTĄ!
Gdybyś widział ile tam rdzy było... to tylko na rudo się kurzyło z tego, tą drugą felgę do samej nocy żeśmy męczyli ze 2h zdzierania ;)

mkm - 13-04-2013, 22:32

WreX napisał/a:

oddać do piaskowania

Patrząc na dużą staranność i dokładność pracy z wiertarą nie wiem czy efekt byłby lepszy :wink:

WreX - 13-04-2013, 22:35

mkm napisał/a:
WreX napisał/a:

oddać do piaskowania

Patrząc na dużą staranność i dokładność pracy z wiertarą nie wiem czy efekt byłby lepszy :wink:

Już tak nie słodź, mam Cie na celowniku :twisted: :twisted:

mkm - 13-04-2013, 22:44

No dobra... :mrgreen:

Nie zdjąłeś odważników :?: :twisted:

Juiceman - 13-04-2013, 22:55

Wyjdzie Ci ponownie rdza ;/ Polecam dać kolejną warstwę klaru...
deejay - 13-04-2013, 23:33

Juiceman napisał/a:
Wyjdzie Ci ponownie rdza ;/ Polecam dać kolejną warstwę klaru...

Klar tu nie ma nic do tego , podstawą jest dobry podkład na "czystą " stal i dopiero wtedy bazowy lakier.