To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T

Fragu - 16-10-2014, 11:08

W@sio, to nagraj teraz i później, będizemy mieli porównanie :D
W@sio - 16-10-2014, 17:45

Sławku, spokojnie, druciarstwa bym nie odstawił ;) wiem dobrze jak świecą zenki na siłe montowane w badziewnych lampach bez samopoziomowania :)

Filmy nagram może kiedyś jak znajdę doświadczonego operatora kamery :)

mjsystem - 16-10-2014, 18:25

W@sio napisał/a:
Sławku, spokojnie, druciarstwa bym nie odstawił wiem dobrze jak świecą zenki na siłe montowane w badziewnych lampach bez samopoziomowania

Piotrek, dlatego znając Ciebie, pozwoliłem sobie na sarkazm :) Wierze, że Twoje wykonanie będzie profeska i tyle. Ale z kim tak fajnie się żartuje jak nie ze znajomymi MM-sami :mrgreen: Czekamy na efekty :wink:

Galancior94 - 16-10-2014, 18:59

mjsystem napisał/a:
Bardzo oślepiają niewypoziomowane zenony. Jest to duże zagrożenie w ruchu drogowym. Jak nie ma spryskiwaczy to kierowca nic nie widzi na brudnych lampach, jak swieci za wysoko, to auto z naprzeciwka nic nie widzi. A oczy widzą gwiazdy na niebie a nie drogę...

Uwierz mi, że źle ustawione zwykłe światła też potrafią oślepić ;) Gdyby każdy miał ksenony, nocna jazda całkiem inaczej by wyglądała ;)

W@sio - 17-10-2014, 09:18

No i lipton... jedna z przetwornic uszkodzona, a raczej nicht werken i musiałem odesłać do wymiany...
Zastanawiam się też nad modułem świateł jazdy dziennej takich ja w usdm, czyli aauromatyczny włącznik świateł drogowych, tyle, że świecących z mocą ograniczoną do 30%

mjsystem - 17-10-2014, 09:27

W@sio napisał/a:
No i chu... du... i kamieni kupa... jedna z przetwornic uszkodzona,

Masz babo....placek... Bywa.
Cytat:
Zastanawiam się też nad modułem świateł jazdy dziennej takich ja w usdm, czyli aauromatyczny włącznik świateł drogowych, tyle, że świecących z mocą ograniczoną do 30%

Fajny pomysł, nie raz już to widziałem i wygląda milion razy lepiej niż te pseudo DRL, co to ich nie widać powyżej 50 metrów.
Galancior94 napisał/a:
Uwierz mi, że źle ustawione zwykłe światła też potrafią oślepić Gdyby każdy miał ksenony, nocna jazda całkiem inaczej by wyglądała

Sorki, poświeć sobie w oczy zwykłymi 100 watówkami a zenonami. Co Cię bardziej oślepi? Co nie zmienia faktu, że gro kierowców w ogóle nie reguluje wysokości świateł bez względu na obciążenie auta. :wink:

mjsystem - 17-10-2014, 09:28

Galancior94 napisał/a:
Gdyby każdy miał ksenony, nocna jazda całkiem inaczej by wyglądała

A tak. Ale pod warunkiem zestawu samopoziomującego i do tego sprawnego z homologacją.

W@sio - 17-10-2014, 18:36

BTW występowały zestawy OEM zenonow do O1 z meeeega brzydkimi lampami...
Fragu - 17-10-2014, 19:56

To te takie z jakby okularami nałożonymi?
W@sio - 18-10-2014, 00:15

takie :)

robertdg - 18-10-2014, 08:12

Kwestia gustu, dedykowane do Galanbta Cibie Headlights:

In plus - obwódke wokól reflektorów można mieć w kolorze ;-)

Marcino - 19-10-2014, 22:47

ciekawy ten galant z lapmpami Cibe...;)
W@sio - 19-10-2014, 23:44

W galancie to kozacko wygląda, ale w O1 już słabo strasznie :)
W@sio - 06-11-2014, 10:28

Przyszedł czas na mały serwis olejowy, tym razem zalewam Motula 300V Competition 15W50 (Macia, namówiłeś mnie :P ) Przy okazji zajrzę do przepustnicy, świeczek, ceweczek, przewodzików itd itp, gdyż od jakiegoś czasu zarówno na Pb jaki i na LPG przerywa mi zapłon przy pełnym boost'ie około 5k rpm.
Stawiam na kończące się cewki... Lub przesadziłem zmniejszając przerwę w świecach na 0,65mm.

Jeśli ktoś się zastanawia ile kosztują w ASO oryginalne cewki to powiem, że 2600zł za dwie to trochę przesada :)

Fragu - 06-11-2014, 10:34

łee i znowu nie ma zdjęć/filmików :P to się nie liczy! :twisted: