To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

Karolewskiej - 29-07-2013, 16:46

Mam nadzieje, ze spalani wyjdzie jednak kolo 10. Niebawem juz tankowanie wiec bedzie wiadomo.

Jesli chodzi o ta skrzynie, to trzeba przyznac ze komfortowo sie jezdzi. Szybko zapomnialem o manualu :)

krzychu - 29-07-2013, 17:57

rezon napisał/a:
prawie na pewno tańszy niż podobnie wyposażony Outek.

Nie koloryzujcie. Jakby do skody poodkładać pierdołki (jakieś keylessy, 18 fele, wzmacniacz, radio 2 din, kamerę cofania, aktywnego tempomatu nie widzę nawet) to wcale skoda tania nie jest, a do tego nadal nie masz automatu i 4x4... Tylko jedno albo drugie.

mkm - 29-07-2013, 18:33

krzychu, szkoda klawiatury.
rezon, jest teraz ślepo zakochany w Skodzie i nic go nie przekona, że są inne marki na tym świecie (no chyba, że za rok okaże się, że kupił np. cofnięte demo) :roll:
Ze Skodą jest ten problem, że choćby nie wiem co się działo jest to "robotnik" koncernu VAG.
Jak chcesz być serwisem w zawodach kolarskich - Skoda jest dla Ciebie.
Chcesz luksus i technologię bierzesz Audi, chcesz auto rodzinne kupujesz VW, masz "hiszpański temperament" masz Seata :wink:

krzychu - 29-07-2013, 18:41

mkm - wiesz sarkazmy dopiero mam w rękawie. Szkoda, że się nadział na tego możliwe, że nie uczciwego dealera + testosteron nastolatka pewnie z jednej i drugiej strony, a potem jeden sąd, drugi i teraz trzeci? Może by teraz nie chwalił tylko ławeczki z tyłu i bezawaryjności?
rezon - 29-07-2013, 18:51

mkm napisał/a:
no chyba, że za rok okaże się, że kupił np. cofnięte demo)
znowu Cię rusza prawda? Dla mnie samochód to środek transportu, a nie obiekt westchnień i miłości. Na razie w Skodzie nikt mnie nie oszukiwał na 200zł, czy fakturował nie wymieniane filtry oleju - nie mierz innych dealerów standardem niektórych ASO Mitsubishi :mrgreen: , Ja potrafię przyznać się, że jeżdżę S2 bo nie stać mnie na A7 . A że jest w cenie Outka - tym gorzej dla Outka :)
krzychu napisał/a:
Jakby do skody poodkładać pierdołki (jakieś keylessy, 18 fele, wzmacniacz, radio 2 din, kamerę cofania, aktywnego tempomatu nie widzę nawet) to wcale skoda tania nie jest, a do tego nadal nie masz automatu i 4x4... Tylko jedno albo drugie.
większość z tego chyba mam i jeszcze trochę... a jak chcesz automat i 4x4 to proszę TDI CR 140KM, 170KM, benzyna 3,6V6 jest i taki zestaw. Dokładać w Skodzie możesz niemal co chcesz - łącznie z adaptacyjnym tempomatem z Paska - też pasuje :) Ostatnio dokładałem sobie kamerę cofania - bo akurat nie miałem. BTW schowki na okulary w Outkach już mają jakieś wykładziny czy dalej goły plastik fantastik?
a może osiągi porównać Outek 2.0 CVT przyspieszenie 12,6 mój S2 9,1, Vmax 185 vs 211, a jeszcze dostałem mały gift, bo wg GPS wyszło 233. Jedynie zużycie paliwa wg katalogu mam większe, ale to bardziej zasługa działu marketingu Mitsu niż inżynierów, bo jakoś real nie potwierdza super oszczędnych silników Mitsubishi.
mkm napisał/a:
Ze Skodą jest ten problem, że choćby nie wiem co się działo jest to "robotnik" koncernu VAG.
i tak niech zostanie :) Wolę nową wypasioną kurę niż fałszywe diamenty :)

[ Dodano: 29-07-2013, 19:00 ]
krzychu napisał/a:
Szkoda, że się nadział na tego możliwe, że nie uczciwego dealera
całe szczęście, że się nadziałem :) nie malowałbym flamastrem filtra oleju jak kolega w Lancerze. A salon na przeglądzie też mu pomalował nowy filtr takim samym flamastrem ;) a skoro jest na fakturze to przecież na pewno mu wymienili, tak renomowana marka jak Mitsubishi nie pozwoliłaby sobie przecież aby oszukiwać klienta na filtrze oleju za 50zł :lol:

[ Dodano: 29-07-2013, 19:02 ]
badi napisał/a:
Jeżeli będzie 10 i powiedzmy 11-12 zimą przy ciężkich warunkach to ok
tego mniej więcej powinieneś się spodziewać. Raczej nawet nieco mniej.

[ Dodano: 29-07-2013, 19:06 ]
krzychu napisał/a:
Może by teraz nie chwalił tylko ławeczki z tyłu i bezawaryjności
chwaliłem i to niejednokrotnie również funkcjonalność Outka - wpakowanie do bagażnika kilku rowerów czy 5 par nart to żaden problem. Również może i mało komfortowe, i na krótkie dystanse, ale jednak dodatkowe dwa miejsca. To też plusy Outka, ale nie komfort zwłaszcza przy szybkiej jeździe :lol: To nie jego domena. W końcu jakby nie popatrzeć siostra prawnika prowadzącego sprawę przeciwko ASO Mitsu kupiła jednak Outka m.in. na podstawie mojej opinii.
mkm - 29-07-2013, 19:24

rezon napisał/a:
nie mierz innych dealerów standardem niektórych ASO Mitsubishi :mrgreen: ,

rezon, popytaj, poczytaj opinie o ASO Skody, a wtedy pisz to co napisałeś.
Jak nie masz kogo zapytać zapytaj googla :wink:

rezon - 29-07-2013, 19:33

mkm napisał/a:
rezon, popytaj, poczytaj opinie o ASO Skody, a wtedy pisz to co napisałeś.
Jak nie masz kogo zapytać zapytaj googla
a co mam brać odsetek uczciwych lub fachowych vs partaczy lub oszustów w obydwu markach? czy liczby bezwzględne np. w moich okolicach ? Na pewno w Skodzie nie są same aniołki, ale sparzyłem się nie w Skodzie, tylko w Mitsu. A w problemowej sprawie importer Skody jeszcze przy OCtavii załatwił sprawę uszczelek drzwi jednym telefonem, a jak napisałem do MMC to przeczytałem że ASO Mitsu jest niezależnym podmiotem i grzecznie posłano mnie na drzewo ;) ale OK. coraz więcej widzę na innych forach znajomych "ksywek" . Ilu użytkowników Outka 2 zakupiło Outka 3 - jakoś nie spotkałem do tej pory :lol: A każdy taki zachwycony diamentami na forum....
mkm - 29-07-2013, 19:49

rezon, przestań po prostu spamować.
Ktoś pyta o danie mięsne, a Ty wypalasz, że najlepsza fasolka szparagowa, bo się na mięsnym przejechałeś.
Zmieniłeś auto i ok.
Mitsu przez pierwsze lata jakoś użytkowałeś.
To jest Forum miłośników marki Mitsubishi jakbyś się nie zorientował.
Wchodzę sobie poczytać coś o nowym Outku, a czytam o Skodzie... :roll:

rezon - 29-07-2013, 19:53

mkm napisał/a:
Miłośnicy marki powinni walczyć o jej poprawę, a nie zamykać innym usta. Sam sobie zadaj pytanie kto psuje markę Mitsubishi ja czy nieuczciwy dealer?
krzychu - 29-07-2013, 20:06

rezon napisał/a:
mkm napisał/a:
Miłośnicy marki powinni walczyć o jej poprawę, a nie zamykać innym usta. Sam sobie zadaj pytanie kto psuje markę Mitsubishi ja czy nieuczciwy dealer?

Ty już wyczerpałeś swoje możliwości. Daj się innym wykazać w "walce o markę".

Karolewskiej - 29-07-2013, 22:26

Panowie, jak dzieci. W Skodzie też są nieuczciwi dealerzy i nieuczciwe serwisy, wystarczy spytać googla.

Ja mam trzeciego miśka i jak dotąd (odpukać) nie trafiałem na swojej drodze na oszustów. Moja Carisma z 1996r zrobiła pół miliona kilometrów bez żadnej awarii. Lancer kombi również świetnie mi służyl, a teraz służy szwagrowi.

Skody są fajne, zgadzam się, że oferują wiele. Ja jednak jestem laikiem motoryzacyjnym, więc oceniam prostymi kryteriami.

1. Źle mi się kojarzy marka Skoda, nic nie poradzę. Mówcie co chcecie, ale kojarzy mi się z szarością i niczym szczególnym.
2. Bardzo popularna marka flotowa, czyli zatrzęsienie takich aut na drodze. Wolę mieć coś mniej popularnego.

Przepraszam, nikogo nie chciałem urazić.

rezon - 29-07-2013, 22:42

Karolewskiej napisał/a:
Przepraszam, nikogo nie chciałem urazić.
mnie tego typu wypowiedzi na pewno nie urażają ;) 1. Masz prawo - bo kokpit Skody jest nudny aż do bólu. Co prawda Outek3 to znaczny krok do przodu pod tym względem w porównaniu do Outka 2 - ale też nie zachwyca. Alfa to nie jest ;)
2. Nic dodać - nic ująć. Dla mnie to 1,6t metalu służącego do przemieszczania się z punktu A do punktu B i jest mi absolutnie wszystko jedno czy będę widział takich zatrzęsienie czy 1 sztukę. Jak będę chciał być wyjątkowy to kupię sobie Maserati, albo zrobię malucha cabrio - na pewno obydwa zwrócą uwagę ;) Jak jedyne Polo , które widziałem w Dubaju, bo Cayenne to zatrzęsienie ;) Outków też kilka jeździło.
Karolewskiej napisał/a:
a mam trzeciego miśka i jak dotąd (odpukać) nie trafiałem na swojej drodze na oszustów.
Niektórzy inaczej trafili :wink:
Karolewskiej - 29-07-2013, 22:50

rezon napisał/a:

To chciałem usłyszeć ;)

Sam sobie odpowiedziałeś. Ty źle trafiłeś ze swoim miśkiem, ale większość jednak nie narzeka. W przypadku Skody też pewnie są tak samo niezadowoleni, jak ty byłeś z Miśka ;)

mitsu00 - 30-07-2013, 00:53

Karolewskiej napisał/a:
rezon napisał/a:

To chciałem usłyszeć ;)

Sam sobie odpowiedziałeś. Ty źle trafiłeś ze swoim miśkiem, ale większość jednak nie narzeka. W przypadku Skody też pewnie są tak samo niezadowoleni, jak ty byłeś z Miśka ;)
Ja napewno O3 ani innego Mitsu juz nie kupie :mrgreen: Za 2 latka moze Lexa hybryde RX z 2012-'13 jak PIV pojdzie do Zyda.
rezon - 30-07-2013, 06:53

Karolewskiej napisał/a:
ale większość jednak nie narzeka.
i nie kupuje po raz kolejny ;)