Outlander III Ogólne - Outlander PHEV
DATSUN - 28-09-2016, 21:48
rezon napisał/a: | Sim1 napisał/a: | Wg mnie jeśli jest odczuwalny boczny wiatr to jazda tym klonkrem powyżej 160km/h jest już prawdziwą męską przygodą | awaryjne hamowanie z takiej prędkości daje jeszcze większą frajdę |
O tak, a szczególnie na mokrym asfalcie. Po wszystkim mozna podziwiać unoszącą sie parę wodną i swąd gumy z okolic wszystkich czterech nadkoli. Naprawdę poleca, nieziemska przygoda o ile zakończy się pomyślnie
mkm - 30-09-2016, 05:46
Nie chcę szydzić, ale czytając niektóre posty zastanawiam się czy piszą użytkownicy czy ich pociechy
Poważnie jak nagrzejesz hamulce hamując na mokrym ze 160km/h czuć gumę i widać parę? Niesamowite...
To podzielę się jeszcze dziwniejszym zjawiskiem.
Wiecie, że jak na krótkim odcinku powtórzy się takie hamowanie kilkukrotnie to można zobaczyć jak się klocki palą... ogniem!
No sorry panowie, ale z wywodu naukowego skok do piaskownicy jest nieco szokujący (czytam kilka stron "na raz")
PS: Jeden z moich ulubionych filmików
https://www.youtube.com/watch?v=MSaomFqdNr4
Grimm - 01-10-2016, 11:07
mkm leżę
wit - 21-12-2016, 14:14
mkm no i tak ciekawą dyskusję zgasiłeś...
Widzę, że nowi użytkownicy PHEV nie kwapią się z uwagami na temat swojego autka choć już sporo widziałem na mieście.... Minął rok i jak na razie do mojego nie mam uwag. Powiem tylko, że z każdym miesiącem coraz gorzej przesiada mi się na spaliniaka... Jednak elektryki mają swoje zalety i człowiek się szybko przyzwyczaja do lepszego... pozdrawiam i wesołych świąt!
sla - 21-12-2016, 18:53
wit napisał/a: | ... Jednak elektryki mają swoje zalety i człowiek się szybko przyzwyczaja do lepszego... |
Teoretycznie we wszystkim można znalezć jakieś zalety, zależy to tylko od punktu widzenia , a czy są lepsze?, to też zależy od punktu widzenia. Ja specjanych zalet , które by mnie bardzo elektryzowały nie widzę.
wit - 02-01-2017, 17:34
sla napisał/a: | Ja specjanych zalet , które by mnie bardzo elektryzowały nie widzę. |
Trzeba było kupić Outlandera PHEV....
mazt - 25-09-2017, 13:38
wit napisał/a: |
Widzę, że nowi użytkownicy PHEV nie kwapią się z uwagami na temat swojego autka choć już sporo widziałem na mieście.... |
http://forum.mitsumaniaki...ic.php?t=102954
Pytanie do Ciebie wit, jak naładujesz na max akumulator, to ile de facto Cie pokazuję przebiegu, bo u mnie po pierwszy naładowaniu 32 km, myślałem, że będzie około 50 km, i teraz zastanawiam się czy to nie kwestia uformowania się baterii ?
wit - 18-01-2018, 17:50
mazt napisał/a: | jak naładujesz na max akumulator, to ile de facto Cie pokazuję przebiegu | dawno mnie nie było bo zapomniałem hasła i teraz miałem chwilkę aby go odzyskać.
Akumulatory masz dobre i nic im nie jest! pokazuje zasięg też prawidłowo ale trzeba wiedzieć co pokazuje!
komputer to komputer i głupi jest! on sobie ciągle przelicza i oblicza. Oblicza ile żresz prądu w danej chwili, przewiduje ile prądu potrzebuje na pchanie auta i przelicza na jaki zasięg wystarczy mu prądu w akumulatorach. Wyłącz wszystko, zwłaszcza klimę i wtedy pokaże Ci zasięg na pełnych akumulatorach ok. 50 i to też zależy od warunków na zewnątrz. Też mnie to zaciekawiło na początku czemu mi mało pokazuje i to co dzień trochę inaczej i pobawiłem się i doszedłem do tego, bo on (czyli ten komputer) ze mnie głupiego przecież robił nie będzie
vavoom - 15-04-2018, 14:54
Jest ktoś z Warszawy chętny na testy napędu Outlandera PHEV na rolkach?
@wit, w Krakowie też będą testy, jesteś zainteresowany?
wit - 20-04-2018, 16:46
vavoom napisał/a: | @wit, w Krakowie też będą testy, jesteś zainteresowany? |
a na te testy to mam przyjechać w fabrycznym ustawieniu czy stuningowany?
troszkę swojego podrasowałem. Silnik spalinowy jest fabrycznie ograniczony do 120 KM choć ma ponad 155 KM, no i box - chip tuning V-Techa... więc już całkiem taki normalny nie jest
A gdzie te testy będą i bezpłatne?
vavoom - 20-04-2018, 20:28
@wit, tuning raczej nie ma wpływu na działanie napędu/kontroli trakcji
Prędzej czy później będę z rolkami w Krakowie, więc kwestia dogadania się. Testy oczywiście bezpłatne, ale nagrywane, a film trafia na YT
krzychu - 22-04-2018, 09:46
wit napisał/a: | Silnik spalinowy jest fabrycznie ograniczony do 120 KM choć ma ponad 155 KM, no i box - chip tuning V-Techa... więc już całkiem taki normalny nie jest
|
Z tego co wiem to nie ma bezpośredniego przełożenia silnika spalinowego na koła więc co to dało? A ten chip to miał podnieść do tych 155KM czy coś innego jeszcze zrobić? No i jak sprawdzić tą moc bez wyciągana silnika?
vavoom - 26-04-2018, 11:28
Kilka dni temu miałem okazję testować na rolkach hybrydową wersję RAV4 AWD, auto nie jest w stanie zjechać z dwóch rolek (pod przednią osią, po jednej stronie, po przekątnej). Tym bardziej ciekawi, jak podobne rozwiązanie wypadnie w Outlanderze PHEV.
rajan - 26-04-2018, 11:32
vavoom napisał/a: | Kilka dni temu miałem okazję testować na rolkach hybrydową wersję RAV4 AWD, auto nie jest w stanie zjechać z dwóch rolek (pod przednią osią, po jednej stronie, po przekątnej). Tym bardziej ciekawi, jak podobne rozwiązanie wypadnie w Outlanderze PHEV. |
A gdzie i kiedy będziesz z tymi rolkami w Wawie?
vavoom - 26-04-2018, 11:50
Byłem w zeszły weekend...
|
|
|