Galant - Ogólne - [EA5A/W 2.5] Realne koszty związane z zakupem EA5W.
goofy_LLE - 19-01-2014, 11:14
robertdg napisał/a: | Można rozsądnie podejść do zakupów, nie jest konieczne wydawanie majątku, wystarczy poczytać, popytać ludzi, to, żę coś jest 30% tańsze od utożsamionej markówki wcale nie znaczy że jest gorsze, jest dużo markowych zamienników o których ludzie nawet nie słyszeli. |
To akurat wiem,. Znajomy pracuje w hurtowni części więc sam nieraz mówi, co jest warte uwagi: czyli jakość do ceny.
Kupując klocki hamulcowe jest rozpiętość dajmy na to od 40 złoty do 120 złoty. I nie znaczy, że te za 120 będą najlepsze bo są Lucasa. Najlepsze mogą być te za 80 jakiejś tam firmy która klepie je na pierwszy montaż.
W Lagunie II tak samo nie trzeba wymieniać całej tarczy z piastą jak siądzie łożysko. Są magicy, którzy wymieniają same łożyska. Kwestia kto co lubi i na co go stać.
londolut - 19-01-2014, 14:36
A co wy na to
Cytat: | W ogóle - jakoś mam obawy co do diesli, te wszystkie wtryski po 1k za sztuk, zdechłe dwumasy za 5 klocków itp... Roch teraz przywlekł fajną AR... piękna jest ale co z tego jak diesla się obawiam a benzyny są nie do gazu bo instalki kosztują miliony polskich pieniędzy. |
Może znajdzie się jakaś mądrala, która mi wyklaruje temat frytkownic
robertdg - 19-01-2014, 15:08
A co tu wyjaśniać, nowoczesne diesle skądś biora swoje parametry zatem musza mieć pewne rozwiązania które sa kosztowne w eksploatacji
|
|
|