Nasze Miśki - "Whoomp!!! There it is!" czyli Brzydal
deejay - 29-01-2016, 21:43
sveno napisał/a: | deejay napisał/a:
Tam nie ma "Łożyska"
teee panie mechanior, a nie uczyli, że łożyska to nie tylko kulkowe? O ślizgowych słyszał? Je też można zatrzeć |
Bardziej chodziło mi o łożysko "tradycyjne"
sveno - 05-02-2016, 21:55
No to jedziemy dalej z "newerendingstory"
-31.01. na autostradzie na tempomacie wywaliło CE, powrót do domu, reset kompa i lampki nie ma, zapewne gaz do regulacji
-następnego dnia auto było dziwnie czyste, sam się umył na deszczu na autostradzie, poważnie, nawet na szybach nie było śladu po wycieraczkach. Tak ze zdumieniem przyglądałem się mu i zobaczyłem, że pięknie posprejowane nadkole zaczyna mocno kwitnąć!!! Myślałem, że może z rok wytrzyma. Jutro wrzucę foto, masakra.
- wczoraj znowu deszcz i kolejne niespodzianki, tym razem mechanizm wycieraczek zaczął popiskiwać.
Mam serdecznie dość tego samochodu, gdyby nie inwestycja w LPG to już by wisiał na portalach aukcyjnych.
Ktoś kiedyś powiedział, że jeżeli po opuszczeniu auta i w drodze z parkingu do domu nie obejrzysz się na niego jeszcze raz to, to nie jest "ten" samochód. Za Brzydalem obejrzałem się tylko raz: w dniu zakupu....
mjsystem - 05-02-2016, 22:38
Sławek, te auta są po prostu takie. Stare i awaryjne. Mój tez idzie pod młotek. Same kłopoty z nim.
vrangsinn - 05-02-2016, 22:54
ktoś mi kiedyś powiedział..."dość bajdurzenia czekam na konkrety" czekam na linki do aukcji...
ja tak od półtora roku sprzedaje golfa żony...^^
sveno - 05-02-2016, 22:57
Nie.
Rekińczyk był ok. Coś tam się w nim psuło, ale w przeciągu 5.5 lat taka awaryjność była akceptowalna, a wręcz bardzo niska, a ten? Mam go równe 2 miesiące i non stop coś jest nie tak, co jedną pierdołę naprawię to wychodzi następna, a co gorsza coraz większa "pierdółka"
sveno - 05-02-2016, 22:59
vrangsinn napisał/a: | czekam na linki do aukcji...
| srebrny musi zarobić na siebie, a bordowy jak dobrze pójdzie też nie zawita na portal, sporo osób o niego pytało i dalej pyta.
vrangsinn - 05-02-2016, 23:03
sveno napisał/a: | vrangsinn napisał/a: | czekam na linki do aukcji...
| srebrny musi zarobić na siebie, a bordowy jak dobrze pójdzie też nie zawita na portal, sporo osób o niego pytało i dalej pyta. |
znam ten ból...kiedy byłem młody i głupi i moim marzeniem był gol IV 1.9 tdi też sie cieszyłem jak szalony po 3 latach mam go serdecznie dość (gdzie trzech teraz to już chyba 5 lat)...ech..gdyby nie żona....Sveno szczerze współczuje...bo gdy ma się sentyment do auta a ono na całej linii zawodzii...to boli...
sveno - 06-02-2016, 06:36
ale bordowy nie zawiódł nigdy i jestem z niego do dziś zadowolony, problem w tym, że już nim tu jeździć nie mogę (mogę ale może to być bardzo kosztowne) moja żona może do końca kwietnia więc w maju wraca do Polski i zmienia właściciela.
Srebrny jest irytujący, być może dlatego, że spodziewałem się po nim więcej. Nauczka: nie kupować nic od Francuzów.
robertdg - 06-02-2016, 08:20
sveno napisał/a: | Nauczka: nie kupować nic od Francuzów. |
https://www.youtube.com/watch?v=dE-_L07gKAU
Dobrze wiesz, że nie możesz oczekiwać od drugiego auta bycia lepszym od tego w które wsadziłeś sporo swojego serca/czasu/pracy, etc., to się musi z czasem dotrzeć, bez znaczenia czy były to niemiecki, francuski, ameryklański czy japoński samochód, używane auto ma za sobą przeszłość, rzadko kiedy tanio można kupić samochód w zadowalającym stanie.
sveno - 06-02-2016, 19:53
robertdg napisał/a: | rzadko kiedy tanio można kupić samochód w zadowalającym stanie. | Panie, ja za niego zapłaciłem jak za zboże!!! Auto bez przeglądu kupisz za bezcen, ten był świeżo po przeglądzie "top custand" itp. Znając rygorystyczność tutejszych przeglądów spodziewałem się dużo więcej. Swoją drogą bardzo zastanawiający jest fakt, że auto z totalnie spalonym sprzęgłem przeszło taki przegląd (w kraju gdzie ca 50% powierzchni to konkretne góry) widać korupcja i tu występuje.
Obiecane zdjęcia nadkoli.
Prawa strona (ta pudrowana szprajem do przeglądu):
Prawa:
dmi - 07-02-2016, 00:47
Lipa, bez cięcia się nie obejdzie, wytrwałości....Ja tez mogłem gala sprzedać ale ostatnio wpakowałem prawie 3k w niego, więc żal.....ehhh oby nie do końca życia Mimo wszystko Galant ma to coś....a żona i tak marudzi
sveno - 10-02-2016, 19:47
Kolejny rez wywaliło CE.
Podpowie mi ktoś czego potrzebuje do odczytania kodu błędu? Tak żeby było najtaniej. Kabel? Jakieś oprogramowanie?
robertdg - 10-02-2016, 19:52
Wystarczy ELM327 plus ScanTool
Owczar - 11-02-2016, 16:26
Albo elm327 bt i torque na androida.
sveno - 03-03-2016, 06:49
Zachciało mi się podgiąć pływak. Do butli 62l wchodziło mi maksymalnie 45l więc troszkę za mało. Delikatnie podgiąłem pływak i oczywiście przesadziłem
Teraz niech ktoś mi powie, że możliwe jest wlanie 63l LPG do butli o nominalnej pojemności 62l?
Plus tej sytuacji taki, że pojeździłem trochę na benzynie i CE zgasł
|
|
|