Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
mkm - 08-10-2019, 01:11
To w tej chwili:
Musisz po załadowaniu kliknąć w images i na dole masz rozmiary. Jak zaklikasz ten co chcesz to z automatu zmienia link do kopiowania.
Teraz patrzę, że nie ma tylko powiększenia po kliknięciu (dlatego nie używam miniaturek).
Dawniej był problem z wolnym internetem, ale dzisiaj już się szybko ładują nawet duże rozmiary.
areksz121 - 08-10-2019, 18:06
Dobra, coś albo z przeglądarką na laptopie mam, albo chwilowo imgur coś odstawiał. Na telefonie widok na komputer i mogłem wejść w "images" i gra gitara. Zobaczę później na laptopie.
Bizi78 - 18-10-2019, 13:37
Po zdjęciu tylnego zderzaka oczom blacharza ukazał się obraz nędzy i rozpaczy .
Najważniejsze, że blacharz się nie przejął i powiedział, że ogarnie temat .
Dobrze, że nie pogoniłem tylnego pasa Pawłowi, bo tak to bym musiał sobie szukać po złomach .
jacek11 - 18-10-2019, 17:49
No trochę go zeżarło
Hugo - 18-10-2019, 20:48
Ojojoj, muszę zdjąć w moim, ale to na wiosnę chyba dopiero. Aż się boję.
Alabama - 23-10-2019, 08:16
No, no... jak się Żabie uda zregenerować pośladki, to jestem dobrej myśli co do podwozia w Space Gear
Bizi78 - 17-11-2019, 10:00
Jako, że Żaba ciągle stoi u blacharza (już ponad miesiąc) napiszę o przygodach brata z focusem mk1 1.6Pb .
Przyczyna wizyta u mechaników z serwisu BOSCHA, bo inni nie chcieli walczyć, chyba czuli pismo nosem .
-po włączeniu klimy wibracje przenoszone na całą budę, najbardziej denerwujące we wnętrzu drgania deski
-brak podbicia obrotów po włączeniu klimy
-podobno za niskie obroty na jałowym (nie mogłem podpiąć się ani elmem ani delphi by je sprawdzić)
Muśnięcie lekko gazu eliminuje wibrację.
Mechanicy zrobili:
-poprawa rozrządu, chyba było coś przestawione z wałkiem bo poprzednicy się uczyli na aucie
-poduszki 2 z 3 zostały wymienione
-ostatnią deską ratunku miał być nowy soft od BOSCHA podnoszący obroty na jałowym
Po wgraniu nowego softu byłą lekka poprawa ale na następny dzień testów soft się podobno wysypał.
Kolejne próby wgrania softu i auto przestało odpalać .
Mechanicy z BOSCHA walczą już chyba 2 tygodnie z przerwami jak jeszcze odpalał, bo brat potrzebował auta.
Będą jaja jak to będzie kompresor klimy krzaczył bo według fachowców to na pewno nie on.
Dodam, że klima nabita latem i chłodzi jak szalona.
PS.
Szklarze pomylili przednią szybę do Żaby, chyba chcieli zamontować od Miraga .
Podobno do ogarnięcia jeszcze tylko kielichy .
Turbocbr - 17-11-2019, 20:50
Bardzo fajne i oszczędne autko
AidsD - 18-11-2019, 12:46
Cytat: | Szklarze pomylili przednią szybę |
chcieli Ci zamontować od Spejsa 2?
Bizi78 - 18-11-2019, 19:18
Trudno mi powiedzieć czy od MK2 ale nie pasowała.
Mitsubishi RVR - 20-11-2019, 22:57
No spoko ten twój micek , mam takiego samego tylko z 2003 . Tylko ja mam jeszcze w gazie . Spalanie jest symboliczne ,he he . Naprawy które opisałeś , przerabiałem u siebie . W większości przypadków naprawiam sam . Części zamawiam w churtowni . Poza tym też są śmiesznie tanie .Ja rozrząd co 60 tyś zmieniam . Fotela nie opłaca ci się sztukować bo za 100 Zeta kupisz w niezłym stanie . Poza tym auto bardzo spoko pozdrawiam.
Bizi78 - 22-11-2019, 00:26
Pojawiło się światełko w tunelu, Żaba stoi u lakiernika .
Możliwe, że koło czwartku odbiorę furę i koniec z komunikacją miejską .
Mam tylko nadzieję, że nie spadnie śnieg, bo lakiernik dorabia jako oponiarz .
Koszty blacharza będę znał koło soboty jak mnie podliczy, patrząc na czas naprawy 1.5 miecha to liczę na jakiś spory upust .
robertdg - 22-11-2019, 08:51
Bizi78 napisał/a: | Koszty blacharza będę znał koło soboty jak mnie podliczy, patrząc na czas naprawy 1.5 miecha to liczę na jakiś spory upust . | Doliczą sobie postojowe i z upustu nici
Bizi78 - 22-11-2019, 09:37
robertdg napisał/a: | Doliczą sobie postojowe i z upustu nici |
Może tak źle nie będzie, mam tylko nadzieję, że koszt naprawy nie przekroczy wartości auta .
Po dzisiejszym kontakcie z lakiernikiem niestety trochę się zejdzie bo ruszył sezon wymiany kół a jeszcze musi poprzednie auto poskładać do kupy po malowaniu.
Mam nadzieję, że tak do 10-tego lakiernik ogarnie temat .
Bizi78 - 23-11-2019, 19:46
Blacharz telefonicznie oszacował koszt naprawy na 1000zł.
Moim zdaniem jak za zakres prac to cena dla mnie spoko .
Dodam, że w zakresie było:
-wstawienie tylnej reperaturki nadkola + odbudowa mocowania wlewu paliwa, które blacharz sam popsuł paluchem
-wstawienie tylnego pasa + kawałka podłużnicy + odbudowa narożników + podłoga w bagażniku itp.
-poprawa dwóch progów, sporo spawania było a dostarczyłem tylko jedną reperaturkę
-ogarnięcie dwóch przednich kielichów, które Jacek określił jako wymagające szybkiej interwencji
W środę lub czwartek podjadę do lakiernika i luknę jak to wygląda, może jakieś fotki cyknę.
|
|
|