Off Topic - KĄCIK DLA NOCNYCH MARKÓW CZYNNY 00:00 - 06:00
pawliku - 03-01-2009, 00:20
| Sruba napisał/a: |
jeszcze nie oszalalam... | to całe szczęście ale chyba dalej ci nie pomoge bo nie wiem co to może być musiał bym pogłówkować ale to chwile zajmie (jacku nie komentuj tego zdania )
sruba - 03-01-2009, 00:20
| jacek11 napisał/a: | no bo,ja,za,cholerę nie wiem jak mam się tam dopisać |
zaraz Cie dodam
karolgt - 03-01-2009, 00:21
| Sruba napisał/a: |
a dwa - ciekawym gdzie mozna znalezc pelna nazwe plyty glownej, bo jakbym to mial, to moze jakas instrukcje w necie bym znalazl...
|
powinno być napisane na płycie, chociaż model (jakies cyferki-literki) jak wpiszesz w googlach powinno wystarczyć. (A jak jest zielona to pewnie Gigabyte )
odnośnie dysku - to widzi go bios? wchodzisz do biosa,w pierwsza opcje i tam sa dyski
Primary Master
Primary Slave
itd
obok nich powinna byc mozliwosc dać "Auto Detect" zeby wykryc dysk, sprobuj przy kazdym tak zrobic moze wykryje.
i jak jest podlaczony? masz na plycie pewnie 2 tasmy, czy jest do IDE0 (albo SATA0) i czy na tasmie z nim jest tylko on czy cos jeszcze?
pawliku - 03-01-2009, 00:21
| jacek11 napisał/a: | | no bo,ja,za,cholerę nie wiem jak mam się tam dopisać | jeszcze tego brakowało żebyś tam komentował wypowiedzi
Marino - 03-01-2009, 00:23
a może to jest zbyt nowy dysk do zbyt starego kompa? jakieś kombinacje alpejskie Ata Sata i inne cuda wianki fajt nic tu nie dadzą...
sruba - 03-01-2009, 00:24
| karolgt napisał/a: | A jak jest zielona to pewnie Gigabyte |
to wiem. tzn to jest Gigabyte
| karolgt napisał/a: | | odnośnie dysku - to widzi go bios? |
nie
| karolgt napisał/a: | | obok nich powinna byc mozliwosc dać "Auto Detect" |
probowalem.
pierwszy dysk (czyli ten ktora mam) widzi. drugiego nie wykrywa.
| karolgt napisał/a: | | i jak jest podlaczony? masz na plycie pewnie 2 tasmy, czy jest do IDE0 (albo SATA0) i czy na tasmie z nim jest tylko on czy cos jeszcze? |
pierwszy dysk jest na tasmie.
drugi jest na takim dziwnym cienkim kabelku podlaczony do innego slotu.
jacek11 - 03-01-2009, 00:24
| Sruba napisał/a: | | zaraz Cie dodam |
karolgt - 03-01-2009, 00:25
| Marino napisał/a: | | a może to jest zbyt nowy dysk do zbyt starego kompa? jakieś kombinacje alpejskie Ata Sata i inne cuda wianki fajt nic tu nie dadzą... |
to by widzial w najgorszym wypadku tylko 80 GB zamiast 300.
sruba - 03-01-2009, 00:25
btw. jacek - juz jestes
koszmarek - 03-01-2009, 00:25
Haha pierwszy raz się tu załapałam przed padnięciem spać
Pozdrawiam wszystkie nocne marki i miłego gawędzenia w nocy:)
karolgt - 03-01-2009, 00:27
rozumiem ze on jest na tym kabelu (czyli SATA), odepnij wszystkie inne i podepnij go do pierwszego portu SATA (z najniższym numerkiem) np. SATA0 i wtedy spróbuj czy go bios wykryje.
i jeszcze sprawdz zworki na dysku czy sa jakies i co oznaczaja (powinno byc naklejone na dysku) i ustaw go na "master"
jacek11 - 03-01-2009, 00:27
| Cytat: | jeszcze tego brakowało żebyś tam komentował wypowiedzi |
bez obaw,czytałem regulamin
Marino - 03-01-2009, 00:28
| Sruba napisał/a: | | drugi jest na takim dziwnym cienkim kabelku |
Cienki slot to chyba jest sata, a sprawdzałeś ustawienie zworek w dyskach? może są dwa mastery i już jednego nie wyczyta
Anonymous - 03-01-2009, 00:28
Evo szkodniki, kłamczuchy, alkoholiki i kto tam się jesio kryje aaaaaaaa i zapomniałem o dzidziusiu Dzień dobry wieczór Pawliku
sruba - 03-01-2009, 00:28
| karolgt napisał/a: | | odepnij wszystkie inne |
czyli jakie inne ?
|
|
|