Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
joujoujou - 16-12-2025, 00:06
Kawa.
Marcino - 16-12-2025, 08:41
Kawy do expresu brakło dziś - czekamy na dostawę. Nie chce mi się iść pożyczyć trochę wiec zrobiłem sobie rozpusczalną z mlekiem do kanapki. Jest sypna wieć damy rady.
W pogodzie sucho
jacek11 - 16-12-2025, 21:25
Dosyć chłodno. Jutro już środa.
Krzyzak - 16-12-2025, 22:35
| jacek11 napisał/a: | | Jutro już środa | czyli szklanka w połowie pełna
wersja pesymistyczna:
- dziś nie jest piątek
- gorzej - jutro też nie jest piątek
- jeszcze gorzej - pojutrze też nie jest piątek
joujoujou - 16-12-2025, 23:59
Kawa na dobry wieczór.
jacek11 - 17-12-2025, 21:52
Czyli wychodzi na to, że dzisiaj jest "gorzej"
A na pewno dla większości z Was. Ja w tą sobotę też mam wyjazd, na szczęście niedaleko, i z drobiazgami.
joujoujou - Wczoraj 0:10
Nie tak znowu gorzej - przedostatnia nocka w tym roku.
Marcino - Wczoraj 7:38
Dobrze jest. Za chwile przerwa świateczna bedzie.
jacek11 - Wczoraj 21:06
Święta przyjdą, szybko miną, a portfel długo będzie się regenerował. Czym starszy jestem, tym mniej mnie to cieszy.
O świątecznej muzyce w radiu nie wspomnę nawet...
Krzyzak - Wczoraj 21:51
A dobra wiadomość: JUTRO JEST PIĄTEK.
| jacek11 napisał/a: | | Czym starszy jestem, tym mniej mnie to cieszy. | mnie to już przestało cieszyć i śmieszyć też... od lat liczy się komercja i słupki sprzedaży, wciskanie wszystkiego wszystkim...
a śmieszy podejście tych "młodszych" co to mówią jak planeta płonie i trzeba być EKO - tymczasem sami kupują na potęgę...
takie to dbanie o planetę, gdzie ja zbierałem butelki i makulaturę a teraz każda duperela zapakowana w kolorowe opakowania, które się zaraz wyrzuca... i gra na emocjach, że płacąc za butelkę ratuje się planetę green washing to się nazywa fachowo...
a cena za wywóz śmieci coraz większa...
joujoujou - Dzisiaj 0:02
| jacek11 napisał/a: | | O świątecznej muzyce w radiu nie wspomnę nawet | Już nie pamiętam ile lat temu ostatnio radia słuchałem. Ale fakt, że świąteczna muzyka np. ma ogromny wpływ na zwyczaje zakupowe - ja jak będąc w jakimś sklepie słyszę jak wyje Mariah Carey, choćby nie wiem jak super towar mieli w tym sklepie - natychmiast wychodzę.
|
|
|