To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Kącik pijaka ;-)

JCH - 27-12-2011, 10:35

Kaucz napisał/a:
Pił ktoś już Ouzo ? Mam coś takiego ale kompletnie nie wiem z czym to będzie dobre
Samo. Bez dodatków. Zimne, takie żeby gęste było :)
pamar - 27-12-2011, 10:47

JCH napisał/a:
Kaucz napisał/a:
Pił ktoś już Ouzo ? Mam coś takiego ale kompletnie nie wiem z czym to będzie dobre
Samo. Bez dodatków. Zimne, takie żeby gęste było :)

Ouzo to anyżówka, ja nie bardzo to lubię ale jeśli jest... to tak jak Jacek mówi - tylko zimna! Jak będzie odpowiednio zimna, to w środku zrobią się takie "kryształki" wtedy fajnie wygląda, ale smak ciepłego Ouzo jest dla mnie nie do przyjęcia!

jacek11 - 27-12-2011, 10:48

Kaucz napisał/a:
Od przyjaciela dostałem 10 buteleczek po 50ml każda Jack Danielsa... no aż szkoda mi to otworzyć :oops:

a tam od razu szkoda :mrgreen:

fergul11 - 30-12-2011, 11:57

jacek11 napisał/a:
a tam od razu szkoda

mnie jest szkoda bo kupiłem przed świętami dwie flasze w/w trunku(w promocji 20€ each) z myślą że będę się raczyć przy zapalonej choince i płomieniami w kominku, a tu lekarz powiedział że nawet kropelki nie mogę :cry: i tak trwam w tej abstynencji tylko po co skoro świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia ? :mrgreen:

:drinkers: za tych co jeszcze mogą %%%

a nowy rok przywitam chyba cukierkiem z rumem :twisted:

yalook - 30-12-2011, 12:13

fergul11 napisał/a:
znam ten ból - wygląda na to, że ja już drugi rok z rzędu będę witał nowy rok sokiem i ciastem. znowu impreza wymaga dojazdu samochodem
fergul11 - 30-12-2011, 12:22

to gorycz braku %%% osłodzisz ciastem , ja mogę krakersami zagryźć i to bez soli bo ciśnienie podnosi i cala kuracja psu na budę , echh nawet mleko dziś jest niezdrowe , pozostaje filtrowana woda i trawa :roll:
jacek11 - 30-12-2011, 12:27

fergul11, nie łam się,i trwaj w kuracji,bo to ważniejsze niż alko.
i co by nie było ot. :mrgreen: to wczoraj wieczorkiem dwa żuberki :wink:

cabaniarz - 30-12-2011, 13:37

fergul11 napisał/a:

Tylko nie przesadzaj z ilością tych cukiereczków :wink:

A wracając do alko., dziś zakupiłem na spróbowanie parę puszeczek tzw. grzańca pewnego browaru (tego z góralami :wink: ) , czy ktoś kosztował? Jak wrażenia?

yalook napisał/a:
wygląda na to, że ja już drugi rok z rzędu będę witał nowy rok sokiem i ciastem. znowu impreza wymaga dojazdu samochodem

yalook, współczuję :(

stary alfer - 30-12-2011, 13:56

A ja uprzejmie donoszę, że w Lidlu rzucili ;) 1,5 litrowe butelki Absoluta za 75 zł.

Wczoraj z moim wujkiem poradziliśmy sobie z taką.

Urlop zobowiązuje 8)

yalook - 30-12-2011, 14:09

stary alfer napisał/a:
A ja uprzejmie donoszę, że w Lidlu rzucili ;) 1,5 litrowe butelki Absoluta za 75 zł.
A nie wiesz, gdzie można kupić vódeczkę ozone ?? ostatnio ze szwagrem taką próbowałem, ale kupował w jakimś osiedlowym sklepiku....
stary alfer - 30-12-2011, 14:13

yalook napisał/a:
A nie wiesz, gdzie można kupić vódeczkę ozone ?? ostatnio ze szwagrem taką próbowałem, ale kupował w jakimś osiedlowym sklepiku....

Nie mam bladego pojęcia. Powiem więcej, że pierwszy raz słyszę.

fergul11 - 30-12-2011, 14:16

stary alfer napisał/a:

Wczoraj z moim wujkiem poradziliśmy sobie z taką.

jeszcze gdy moj dziadzius :lol: mial lat 65-70 to sam siadal do takiego zagadnienia , po wszystkim odprowadzal gosci , zegnal panie i wracal do stolu na rozchodniaka :mrgreen: ,on musial korzystac z odrebnego zrodla zasilania w % w tajemnicy przed babcia i goscmi ,aby byc w temacie , teraz gdy ma 80 lat juz tyle nie moze , mowi ze wystarczy mu 0.5l aby sie dobrze wyspac do rana i wstac zrelaxowanym , to jest jeszcze przedwojenny material , a teraz.....
Bo kiedys panie to metr byl dluzszy,kilo ciezsze , a gnoj to byl ze palce lizac !
i tym optymistycznym akcentem zakoncze wywody o stanie watroby :p
ps pamietajcie o magnezie , pastylkach takich ...

yalook - 30-12-2011, 14:18

stary alfer napisał/a:
yalook napisał/a:

Nie mam bladego pojęcia. Powiem więcej, że pierwszy raz słyszę.
ja też miałem okazję pierwszy raz ją próbować - bardzo mi smakowała, taka trochę ostra w smaku, a przy okazji nie była perfumowana
stary alfer - 30-12-2011, 14:19

fergul11 napisał/a:
Bo kiedys panie to metr byl dluzszy,kilo ciezsze , a gnoj to byl ze palce lizac !

:mrgreen:

fergul11 napisał/a:
ps pamietajcie o magnezie , pastylkach takich ...

Pożarłem z samego rana ;)

fergul11 - 30-12-2011, 14:20

stary alfer napisał/a:
Pożarłem z samego rana ;)

na zdrowie :mrgreen: