Off Topic - Kącik pijaka ;-)
JCH - 27-12-2011, 10:35
Kaucz napisał/a: | Pił ktoś już Ouzo ? Mam coś takiego ale kompletnie nie wiem z czym to będzie dobre | Samo. Bez dodatków. Zimne, takie żeby gęste było
pamar - 27-12-2011, 10:47
JCH napisał/a: | Kaucz napisał/a: | Pił ktoś już Ouzo ? Mam coś takiego ale kompletnie nie wiem z czym to będzie dobre | Samo. Bez dodatków. Zimne, takie żeby gęste było |
Ouzo to anyżówka, ja nie bardzo to lubię ale jeśli jest... to tak jak Jacek mówi - tylko zimna! Jak będzie odpowiednio zimna, to w środku zrobią się takie "kryształki" wtedy fajnie wygląda, ale smak ciepłego Ouzo jest dla mnie nie do przyjęcia!
jacek11 - 27-12-2011, 10:48
Kaucz napisał/a: | Od przyjaciela dostałem 10 buteleczek po 50ml każda Jack Danielsa... no aż szkoda mi to otworzyć |
a tam od razu szkoda
fergul11 - 30-12-2011, 11:57
jacek11 napisał/a: | a tam od razu szkoda |
mnie jest szkoda bo kupiłem przed świętami dwie flasze w/w trunku(w promocji 20€ each) z myślą że będę się raczyć przy zapalonej choince i płomieniami w kominku, a tu lekarz powiedział że nawet kropelki nie mogę i tak trwam w tej abstynencji tylko po co skoro świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia ?
za tych co jeszcze mogą %%%
a nowy rok przywitam chyba cukierkiem z rumem
yalook - 30-12-2011, 12:13
fergul11 napisał/a: | a nowy rok przywitam chyba cukierkiem z rumem | znam ten ból - wygląda na to, że ja już drugi rok z rzędu będę witał nowy rok sokiem i ciastem. znowu impreza wymaga dojazdu samochodem
fergul11 - 30-12-2011, 12:22
to gorycz braku %%% osłodzisz ciastem , ja mogę krakersami zagryźć i to bez soli bo ciśnienie podnosi i cala kuracja psu na budę , echh nawet mleko dziś jest niezdrowe , pozostaje filtrowana woda i trawa
jacek11 - 30-12-2011, 12:27
fergul11, nie łam się,i trwaj w kuracji,bo to ważniejsze niż alko.
i co by nie było ot. to wczoraj wieczorkiem dwa żuberki
cabaniarz - 30-12-2011, 13:37
fergul11 napisał/a: | a nowy rok przywitam chyba cukierkiem z rumem |
Tylko nie przesadzaj z ilością tych cukiereczków
A wracając do alko., dziś zakupiłem na spróbowanie parę puszeczek tzw. grzańca pewnego browaru (tego z góralami ) , czy ktoś kosztował? Jak wrażenia?
yalook napisał/a: | wygląda na to, że ja już drugi rok z rzędu będę witał nowy rok sokiem i ciastem. znowu impreza wymaga dojazdu samochodem |
yalook, współczuję
stary alfer - 30-12-2011, 13:56
A ja uprzejmie donoszę, że w Lidlu rzucili 1,5 litrowe butelki Absoluta za 75 zł.
Wczoraj z moim wujkiem poradziliśmy sobie z taką.
Urlop zobowiązuje
yalook - 30-12-2011, 14:09
stary alfer napisał/a: | A ja uprzejmie donoszę, że w Lidlu rzucili 1,5 litrowe butelki Absoluta za 75 zł. | A nie wiesz, gdzie można kupić vódeczkę ozone ?? ostatnio ze szwagrem taką próbowałem, ale kupował w jakimś osiedlowym sklepiku....
stary alfer - 30-12-2011, 14:13
yalook napisał/a: | A nie wiesz, gdzie można kupić vódeczkę ozone ?? ostatnio ze szwagrem taką próbowałem, ale kupował w jakimś osiedlowym sklepiku.... |
Nie mam bladego pojęcia. Powiem więcej, że pierwszy raz słyszę.
fergul11 - 30-12-2011, 14:16
stary alfer napisał/a: |
Wczoraj z moim wujkiem poradziliśmy sobie z taką. |
jeszcze gdy moj dziadzius mial lat 65-70 to sam siadal do takiego zagadnienia , po wszystkim odprowadzal gosci , zegnal panie i wracal do stolu na rozchodniaka ,on musial korzystac z odrebnego zrodla zasilania w % w tajemnicy przed babcia i goscmi ,aby byc w temacie , teraz gdy ma 80 lat juz tyle nie moze , mowi ze wystarczy mu 0.5l aby sie dobrze wyspac do rana i wstac zrelaxowanym , to jest jeszcze przedwojenny material , a teraz.....
Bo kiedys panie to metr byl dluzszy,kilo ciezsze , a gnoj to byl ze palce lizac !
i tym optymistycznym akcentem zakoncze wywody o stanie watroby
ps pamietajcie o magnezie , pastylkach takich ...
yalook - 30-12-2011, 14:18
stary alfer napisał/a: | yalook napisał/a: | A nie wiesz, gdzie można kupić vódeczkę ozone ?? ostatnio ze szwagrem taką próbowałem, ale kupował w jakimś osiedlowym sklepiku.... |
Nie mam bladego pojęcia. Powiem więcej, że pierwszy raz słyszę. | ja też miałem okazję pierwszy raz ją próbować - bardzo mi smakowała, taka trochę ostra w smaku, a przy okazji nie była perfumowana
stary alfer - 30-12-2011, 14:19
fergul11 napisał/a: | Bo kiedys panie to metr byl dluzszy,kilo ciezsze , a gnoj to byl ze palce lizac ! |
fergul11 napisał/a: | ps pamietajcie o magnezie , pastylkach takich ... |
Pożarłem z samego rana
fergul11 - 30-12-2011, 14:20
stary alfer napisał/a: | Pożarłem z samego rana |
na zdrowie
|
|
|