Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??
Bizi78 - 20-07-2016, 21:07
Dario1986 napisał/a: | Bizi78, ja się chwilę bawiłem na jednym ze szkoleń produktowych, ale nic więcej nie podpowiem, bo miałem go w reku z 5 minut, ale zrobil całkiem przyjemne wrażenie. Ja natomiast trochę się do LG zraziłem, miałem podel VU, 6 calowy który przez pół roku sie super sprawował a później bateria masakra, na pół dnia wystarczała, przywieszał się, gubił fixa, wywalał z aplikacji. siostra i kolega kupili w tym samym czasie LG Pro Lite i to samo po niespełna roku na obydwu aparatach zaczęły się problemy, gubił zasięg, sam się wyłączał, pomogła na jakiś miesiąc instalacja oprogramowania do czyszczenia telefonu, ale po miesiącu było to samo co wcześniej, mimo przywracania ustawień fabrycznych kilkukrotnie. Inny exMitsumaniak miał LG 4X i podobnie, niespełna rok i zaczynay się problemy... także ja sie zraziłem do tej marki, ale jeżeli masz w dobrej kasie to może warto |
Parę osób już mi LG odradzało, może xiaomi redmi3 .
Dario1986 - 21-07-2016, 08:21
Bizi78 napisał/a: | arę osób już mi LG odradzało, może xiaomi redmi3 . |
i wchodzimy na bardzo ciekawy rynek Chiński który udowadnia że może być dobra jakość za dobrą cenę prawdopodobnie w najbliższym czasie będę zamawiał Xiaomi note3pro dla ojca sam jestem ciekaw jak to się sprawuje, koszt niespełna 900 pln.
teddy58 - 27-07-2016, 08:19
Dario1986 napisał/a: | prawdopodobnie w najbliższym czasie będę zamawiał Xiaomi note3pro dla ojca sam jestem ciekaw jak to się sprawuje, koszt niespełna 900 pln. |
Mam Xiaomi Redmi Note 2 (5,5 cala, 2 simy), używam go już 6 miesięcy i nie zamieniłbym go na żaden inny. Mialem sporo telefonów ale ten po prostu trafił w mój gust. Na dodatek oprogramowanie Miui Polska spisuje się rewelacyjnie. A kosztował mnie tylko 690 zlotych.
irekmiecz - 07-02-2017, 13:59
Od kilku miesięcy posługuję się (stary model ale kupiony jako nówka) Motorola Defy+ http://www.mgsm.pl/pl/kat...a-Defyplus.html
Jestem zadowolony.
Najważniejsza zaleta jak dla mnie to wymiary. Przy moim użytkowaniu bateria wytrzymuje 4-6 dni.
Czy ktoś aktualizował taki telefon powyżej Android 2.3.6? Jeśli tak to z jakim efektem? Może warto zrobić ROTA i pozbyć się, lub skutecznie wyłączyć kilka niepotrzebnych aplikacji działających w tle?
Testowałem może nawet kilkanaście aplikacji do nagrywania rozmów (również na Samsung GT-S5690 Xcover) i żadna nie działała tak jak bym tego oczekiwał. Można było odsłuchać albo rozmówcę, albo mój głos, albo obje strony nagrane tylko w trybie głośnomówiącym. Były też takie które informowały że do pełnej funkcjonalności potrzebują uprawnień ROTA, ale czy na pewno by zadziałały podczas normalnej rozmowy?
kubala1992 - 12-02-2017, 00:41
Ja od kilku miesięcy użytkuję Huawei P9 i jestem z niego mega zadowolony.
Nic nie zacina, appki uruchamiają się natychmiastowo a i bateria jakoś specjalnie nie ucieka. Tym bardziej że juz teraz z tego co wiem mozna go dostać za fajne pieniążki
Marcin-Krak - 04-03-2017, 17:51
Dostałem od operatora swego przy przedłużonej umowie Huawei Y6 Compact
Się okaże co to za koncept ...
piotras78 - 05-03-2017, 00:48
irekmiecz napisał/a: | Czy ktoś aktualizował taki telefon powyżej Android 2.3.6? Jeśli tak to z jakim efektem? Może warto zrobić ROTA i pozbyć się, lub skutecznie wyłączyć kilka niepotrzebnych aplikacji działających w tle? |
Niezły zabytek, jakiekolwiek apki na to działają?
W roota bym się nie bawił, tylko w nowy telefon. Im "czystszy" android tym lepiej. Polecam nowy telefon, bo nowe apki od googla czy yanosik to naprawdę fajna rzecz.
Żałuję, że windows phone się nie przyjął, to było całkiem fajne. O wiele lepsze od androida i ios. Ten ostatni jest albo nędzny albo zajebisty, zależy czy używacie komputerów z nadgryzionym jabłkiem czy nie
W sumie nie wyobrażam sobie wydawania 4 koła na iphone'a i używanie PC. To tak jakby kupić superauto a tankować podrabianą benzynę, bo taniej.
irekmiecz - 05-03-2017, 21:59
piotras78 napisał/a: |
Niezły zabytek, jakiekolwiek apki na to działają?
W roota bym się nie bawił, tylko w nowy telefon. |
Te które są mi potrzebne działają i zainstalowałem je nawet bez logowania się do google play. Jedyne co bym jeszcze chciał to skuteczna aplikacja do nagrywania rozmów.
Odkupiłem od syna i kilku dni użytkuję Samsung Galaxy S III mini VE . Synek zafundował sobie Samsung Galaxy J3 SM-J320F
Ten S III mini jest jak dla mnie nie mały, a to co sobie zafundował synek nazywam kieszonkowym telewizorem. Jak dla syna to funkcja telefonu jest chyba najmniej używaną, a dla mnie jego wielkość jest nie do przyjęcia.
Niestety z nowych już nie ma a przynajmniej ja nie znalazłem żadnego rozsądnego modelu który by nie był większy od S III mini.
Taka ciekawostka;
Na Motoroli i w starym Xcover instaluję aplikacje na karcie pamięci a na S III mini już tak się nie daje (może jeszcze nie umiem) przez co nawet tych kilku apek które bym potrzebował nie mogę zainstalować ! Na przykład nawigacja Here i OsmAnd zajmują ponad 3,5 GB. Za to każda którą testowałem ( 4 może 5) do nagrywania rozmów działa poprawnie. Różniły się tylko estetyką interfejsu i nieco jakością nagrania.
Jeżeli znajdę rozwiązanie dla Defy+ z nagrywaniem rozmów to będzie to dla mnie telefon numer jeden. Jeśli zakończą żywot Motorola i S III mini to jak na dzień dzisiejszy najprawdopodobniej wrócę i dobiję Nokia N86 a potem zobaczy się co rynek będzie oferował.
bastek - 05-03-2017, 22:18
Od 2 dni xiaomi redmi 4. Jest szybki lekki cienki i bateria na długo wystarcza . Wcześniej lumia 640
Windows na komórkę też mi się bardziej podoba niż Android ale może to kwestia czasu i przyzwyczajenia
piotras78 - 05-03-2017, 22:46
bastek napisał/a: | Windows na komórkę też mi się bardziej podoba niż Android ale może to kwestia czasu i przyzwyczajenia |
Każdy mobilny OS jest dobry, zależy jaki masz hardware. Plusem WP była integracja z windowsem, podobnie jak w IOS, tylko że apple robi to lepiej
irekmiecz napisał/a: | Te które są mi potrzebne działają i zainstalowałem je nawet bez logowania się do google play. |
Tak się da w każdym telefonie. Jednak apki łączące się przez internet mogą mieć problemy.
irekmiecz napisał/a: | Synek zafundował sobie Samsung Galaxy J3 SM-J320F
Ten S III mini jest jak dla mnie nie mały, a to co sobie zafundował synek nazywam kieszonkowym telewizorem. Jak dla syna to funkcja telefonu jest chyba najmniej używaną, a dla mnie jego wielkość jest nie do przyjęcia. |
E tam, miewałem większe telefony, kwestia przyzwyczajenia się
irekmiecz napisał/a: | Na Motoroli i w starym Xcover instaluję aplikacje na karcie pamięci a na S III mini już tak się nie daje (może jeszcze nie umiem) przez co nawet tych kilku apek które bym potrzebował nie mogę zainstalować ! |
Nie każda wersja androida pozwala na instalowanie apek na karcie. Niektóre pozwalają przenosić część danych na kartę.
misjonarz. - 06-03-2017, 10:35
ja kupiłem tel INTEX Aquafish prosto z Indii, na systemie SAILFISH . Pomimo że specyfikacja nie powala, chodzi płynnie, apki można instalować prosto ze sklepu google, plus sklep Jolla. Nawi Here działa idealnie. Jedyna wada to wielkość. 5 cali to zdecydowanie za dużo.
piotras78 - 06-03-2017, 19:28
misjonarz. napisał/a: | Jedyna wada to wielkość. 5 cali to zdecydowanie za dużo. |
Zależy do czego potrzebujesz telefonu i zależy jaka jest rozdzielczość ekranu
irekmiecz - 06-03-2017, 21:32
misjonarz. napisał/a: | wada to wielkość. 5 cali to zdecydowanie za dużo. |
Pełna zgoda .
Porównanie http://www.mgsm.pl/pl/miarka/12821/3708/
Dla tego wierzę że nowa Nokia 3310 2017 http://www.mgsm.pl/pl/kat...-3310-2017.html będzie miała duże zainteresowanie. Na przykład moja żona już na nią czeka.
Nie dawno po kolejnym upadku poważnemu uszkodzeniu uległa jej Nokia C2-05 i miała przejąć Galaxy S III mini lecz nie zachwycał jej ten plan. Przez kilka dni użytkowała moją poczciwą N86, a w chwili obecnej jest zadowolona z jeszcze starszego Sony Ericsson K550i.
piotras78 - 06-03-2017, 22:14
Ja już tę nokię widzę, ten OS z tanich telefonów za 50 zł w obudowie podróbki starej nokii z wnętrznościami typowego gównianego telefonu za góra 100 zł. A to wszystko w cenie pewnie 600-700 zł.
Możesz kupić odnowione stare nokie bądź podróbki- dlaczego tego nie zrobisz?
misjonarz. - 07-03-2017, 08:09
na przykład, dla tego, że jak masz kartę mini/mikro sim, to ten telefon takich nie obsługuje. Wiem z autopsji.
|
|
|