Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
Bzyk_R1 - 31-12-2019, 10:04
Bizi78 napisał/a: | Co do fotek z prac blacharskich to nie mam bo Żaba tam stała ponad miesiąc a ja miałem do warsztatu około 100km.
Nawet nie miałem czasu dobrze jej umyć i obejrzeć. |
Może to i lepiej...
AidsD - 31-12-2019, 11:43
mkm napisał/a: | Gdyby chcieli 50-tki to licznik wskazywałby dobrze. |
Heh przy 16" i rozmiarze 195/50 pokazuje w miarę dobrze
Hugo - 31-12-2019, 13:31
mkm, na oponach 195/50 i kołach 15" jeździ się idealnie. Komfort jest nadal duży, a zdecydowanie lepiej się prowadzi. Na zimówkach (14" i opony 175/60 albo 65) jest mega komfortowo, ale jazda nie jest taka fajna, buja się i w zakrętach wygina na oponach.
mkm - 01-01-2020, 12:08
Hugo, Tobie dobrze, mnie dobrze, a inny wsiądzie i pierwsze co powie to: "co tak trzęsie" i założy balony, żeby było "komfortowo"
Hugo - 01-01-2020, 13:11
mkm, jeżdżę Galantem obniżonym zawieszeniu, kołach 18" i oponach 225/40 i jest taka możliwość, że po przesiadce z niego do Space Stara może mi się wydawać, że na kołach 15" i oponach 195/50 jest komfortowo i nic nie trzęsie
Bizi78 - 07-01-2020, 21:29
Dzisiaj ASO mitsu mnie zszokowało, krzyknęli sobie około 50zł za odpowietrznik tylnego zacisku .
Myślałem, że kupię z parę złociszy jak na przód a tu zonk .
W ASO zamówiłem dodatkowo parę śrubek i nakrętek do akcji wywalamy całe tylne zawieszenie bo dobrze by było w końcu ustawić geometrie .
Z potrzebnych klamotów pozostanie zakupić amory i sprężyny KYB, ale to pewnie dopiero na lato.
Co do serwisu tylnych zacisków (zapieczony ręczny) to kupione/zamówione:
-reperaturki OE w ASO
-reperaturki Frenkita, bo w OE nie ma uszczelek mechanizmu ręcznego
-samoregulatory, bo pewnie ośki zardzewiały
-DOT4 brembo
+
-olej shell helix ultra 5W40
-filtr oleju knecht oc196
-filtr powietrza OE
15 stycznia odstawiam Żabę na dniówkę do Pana Korka .
Hugo - 08-01-2020, 07:23
Miesiąc temu robiłem całe tylne zawieszenie w SS. Jest jazda. Przebieg 340 000 km, rocznik 2001. Wszystko oprócz 2 tulejek tzw. "cukierków" na górnych wahaczach było jeszcze w oryginale. Wszystkie 4 śruby mimośrodowe do regulacji zbieżności do wycięcia. Co ciekawe w przypadku mimośrodów górnych wahaczy nakrętki od razu się ukręciły po założeniu klucza, a w dolnych nakrętki poszły bez żadnego problemu, ale wycinanie mimośrodów to pestka, bo dojście jest świetne, nie to co w Galancie. Reszta śrub zawieszenia poszła bez najmniejszego problemu, byłem w szoku. Na wahaczach tylko nalot korozji na spawach, poza tym jak nowe. W Galancie po tylu latach i przebiegu tylne zawieszenie to próchno.
Bizi78 - 08-01-2020, 10:14
Ja przez chyba dwa ostatnie lata zakupiłem w fajnych cenach oryginalne wahacze, oprócz poprzecznych dolnych i wzdłużnych gdzie wymienię tylko tulejki met-gum na OE.
Jako, że od malowania miski zostało mi farby poliuretanowej z utwardzaczem to pewnie je też pociągnę pędzlem tak profilaktycznie .
Bizi78 - 14-01-2020, 21:00
Zestawy naprawcze tylnych zacisków skompletowane .
Jutro rano wizyta u Pana Korka.
Bizi78 - 16-01-2020, 18:07
Wczoraj Żaba odebrana od mechanika i ręczny śmiga jak szalony po wymianie wszystkich gumek i samoregulatorów, linki były ok .
Przy okazji wymieniono: płyn DOT4 Brembo, filtr powietrza OE, filtr oleju KNECHT i olej SHELL Helix Ultra 5W40.
Mechanik załamał się jakością osłon przeciwkurzowych firmy Frenkit mogąc je porównać do osłon OE, które dostarczyłem .
AidsD - 20-01-2020, 11:45
Bizi78 napisał/a: | Frenkit mogąc je porównać do osłon OE, |
że OEM takie słabe?
Bizi78 - 20-01-2020, 11:47
AidsD napisał/a: | że OEM takie słabe? |
Nie, OE są z gumy a Frenkit z plastiku w dotyku .
mkm - 27-01-2020, 05:15
A fociska całokształtu jakieś będą?
Bizi78 - 03-02-2020, 16:36
mkm napisał/a: | A fociska całokształtu jakieś będą? |
Pewnie nie.
Na razie to jeszcze Żaby po lakierowaniu nie umyłem .
Choć zauważyłem, że uszkodzono mi listwę dachową a podszybie na żadnej spince się nie trzyma .
Niedawno odebrałem dwie felgi z prostowania + na jednej z nich był poprawiany spaw.
Może jak się zrobi cieplej i będzie czas to przetestuję szprej do usuwania powłok malarskich.
Obecnie poszukuję jakiś dobry podkład epoksydowy dwuskładnikowy do felg, w oko mi coś takiego wpadło.
Jako amator w temacie malarstwa spytam:
-czy podkład można zostawić powiedzmy na tydzień i po tym czasie bez problemu prysnąć bazą i klarem?
-bazę i lakier lepiej kłaść mokre na mokre czy zostawić bazę do wyschnięcia?
Oczywiście możecie polecić dla laika jakiej firmy kupić podkład, farbę i lakier na felgi .
jacek11 - 03-02-2020, 21:33
Bizi78 napisał/a: | Może jak się zrobi cieplej i będzie czas to przetestuję szprej do usuwania powłok malarskich. |
Nie zapomnij o rękawiczkach
Bizi78 napisał/a: | Obecnie poszukuję jakiś dobry podkład epoksydowy dwuskładnikowy do felg, w oko mi coś takiego wpadło. |
Ja używam Novola, i nie mam zastrzeżeń.
Bizi78 napisał/a: | czy podkład można zostawić powiedzmy na tydzień i po tym czasie bez problemu prysnąć bazą i klarem? |
Oczywiście że tak. Nawet lepiej, jak siądzie porządnie
Bizi78 napisał/a: | -bazę i lakier lepiej kłaść mokre na mokre czy zostawić bazę do wyschnięcia? |
Kładziesz mokre na mokre. W sensie, że kładziesz bazę, czekasz aż wyschnie po wierzchu, i dajesz klar.
Jeśli zostawisz do wyschnięcia, to może się nie połączyć, i za jakiś czas może się łuszczyć.
Po za tym, musisz jeszcze kupić podkład akrylowy, i możesz go kłaść na epoksyd M/M.
|
|
|