Nasze Miśki - Czerwony Fuks
Bizi78 - 16-03-2019, 19:38
Jeśli to Wawel, to trzeba było powiedzieć że przyjechałeś odwiedzić Lecha, pewnie by odpuścili .
jacek11 - 16-03-2019, 19:42
mkm napisał/a: | W tym przypadku nawinęła się Straż Miejska |
A pytali czym w piecu palisz
mkm - 16-03-2019, 19:58
Wy tu sobie jaja robicie, a interwencje zawsze na poważnie
Najgorzej jak nie doczytam "instytucji" i plener wybiorę np. pod ambasadą podczas jakiejś uroczystości
Jak raz stanąłem, bo była pięknie austriacka podświetlona, był szeroki kadr i akurat miałem aparat to przetrzepali Fuksa tak, że tylko czekałem, aż mi psa od materiałów pirotechnicznych wrzucą do środka
Ogólnie służby mnie nie drażnią - niech czuwają - gorzej z ochroniarzami
Ci to sobie "zakazy fotografowania" robią wg. potrzeb
No to jeszcze kilka
jacek11 - 16-03-2019, 20:11
Czy ja dobrze widzę? czy to wzrok płata figla Zardzewiałe ramie wycieraczki
mkm - 16-03-2019, 20:30
Ja tam nic nie widzę
Ramiona wycieraczek maluję tak jak przyklejam listwy
Przy wiosennym myciu już je ogarnę Chyba...
Bizi78 - 16-03-2019, 20:39
mkm napisał/a: | Ramiona wycieraczek maluję tak jak przyklejam listwy |
To tak samo jak ja, tylko ja wymieniam od paru miesięcy u siebie na takie od paserati, choć nie wiem do końca czy podejdą .
Ale najważniejsza, że kosztowały niecałe 40zł, oczywiście nówki za dwie sztuki .
jacek11 - 16-03-2019, 20:47
Najgorsze jest to,że wyczyścisz, pomalujesz, a za rok znowu musisz robić to samo
Hugo - 16-03-2019, 22:45
jacek11 napisał/a: | Najgorsze jest to,że wyczyścisz, pomalujesz, a za rok znowu musisz robić to samo | Tylko do piaskowania i proszku na czarny połysk. Wyglądają lepiej niż nowe ze sklepu (bo nowe na 99% były w macie) i spokój na zawsze. Jeżdżę na takich już kilka lat i jest super.
mkm - 17-03-2019, 20:03
Satyna
A tymczasem dzisiaj już fotki w pełnym spokoju czyli... za miastem
Bzyk_R1 - 17-03-2019, 21:34
Kiedyś przy tych autach na skarpie była dobra pizza. Ciekawe jaka jest teraz.
mkm - 19-03-2019, 02:59
Bzyk_R1, ja tam na upalanie po górskich serpentynach pojechałem, a nie na wyżerkę
Marcino - 19-03-2019, 09:15
mkm napisał/a: | ja tam na upalanie po górskich serpentynach pojechałem, |
Coltem????
Marcino - 19-03-2019, 09:15
mkm napisał/a: | ja tam na upalanie po górskich serpentynach pojechałem, |
Coltem????
mkm - 24-03-2019, 17:03
Też
Niejednego Fuks już zdziwił na "górkach, pagórkach i serpentynach"
Pamiętaj, że tu nie ma żadnego systemu wspomagającego - Ty w 100% decydujesz jak chcesz jechać.
Jak do tego dołożysz jego szerokość i wysokość to żadna elektronika w najostrzejszym trybie "sport" Cię nie dogoni chyba, że będzie długa prosta
mkm - 27-03-2019, 17:10
Pora na przegląd rejestracyjny.
Wymiany wymagała jedna żarówka od świateł i żarówka w halogenie.
Wymiana zakończyła się tak:
więc Fuks wygląda teraz tak:
Wynik pozytywny - jedyne zastrzeżenia to halogeny - ale uznaliśmy, że to nie halogeny, a maskownice i jedna z dwóch lampek tablicy. Coś się utleniło i jak się klepnie w zderzak to świeci, a po chwili nie świeci.
Spaliny bez uwag, zawieszenie bez uwag, hamulce bez uwag.
Hamulce w zakresie normy, ale jednak 3% na przodzie i 5% na tyle jest - będę poprawiać
Amortyzatory zużyte równo.
74% przód i 68% tył - te realne, bo maszyna wariowała.
Dwa dodatkowe koła w bagażniku plus zbyt niskie ciśnienie i 20% na tyle w dół przy idealnym wykresie
W pomiarze przeszkadzały też stare zimówki.
Przy badaniu i analizie zawieszenia byłem mocno "uciążliwy" , bo na odcinkach testowych zauważyłem, że Fuks delikatnie pływa... a opierając się na wynikach pomiarów pływać nie powinien...
Niestety diagnosta niczego nie znalazł.
Najbardziej obawiam się gumek od stabilizatora - jak dobrze pamiętam, żeby dostać się do tych gumeczek najprościej wyciągnąć silnik...
Wyglądają bardzo dobrze, ale są mega twarde.
A tymczasem po badaniu Fuks postanowił pokazać, że jednak mu się coś należy i przyświrował z obrotami.
Prawdopodobnie zmiana pogody niedobrze podziałała na silniczek krokowy.
Tak sobie radośnie macha w zakresie 1000-2000 obr/min
https://youtu.be/4sj-gxDJ-8k
|
|
|