To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony Fuks

Bizi78 - 16-03-2019, 19:38

Jeśli to Wawel, to trzeba było powiedzieć że przyjechałeś odwiedzić Lecha, pewnie by odpuścili :wink: .
jacek11 - 16-03-2019, 19:42

mkm napisał/a:
W tym przypadku nawinęła się Straż Miejska

A pytali czym w piecu palisz :?: :?: :mrgreen:

mkm - 16-03-2019, 19:58

Wy tu sobie jaja robicie, a interwencje zawsze na poważnie :mrgreen:

Najgorzej jak nie doczytam "instytucji" i plener wybiorę np. pod ambasadą podczas jakiejś uroczystości :mrgreen:
Jak raz stanąłem, bo była pięknie austriacka podświetlona, był szeroki kadr i akurat miałem aparat :mrgreen: to przetrzepali Fuksa tak, że tylko czekałem, aż mi psa od materiałów pirotechnicznych wrzucą do środka :mrgreen:

Ogólnie służby mnie nie drażnią - niech czuwają - gorzej z ochroniarzami :roll:
Ci to sobie "zakazy fotografowania" robią wg. potrzeb :mrgreen:

No to jeszcze kilka :P

jacek11 - 16-03-2019, 20:11

Czy ja dobrze widzę? czy to wzrok płata figla :roll: Zardzewiałe ramie wycieraczki :roll:
mkm - 16-03-2019, 20:30

Ja tam nic nie widzę :mrgreen:
Ramiona wycieraczek maluję tak jak przyklejam listwy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Przy wiosennym myciu już je ogarnę :D Chyba... :mrgreen:

Bizi78 - 16-03-2019, 20:39

mkm napisał/a:
Ramiona wycieraczek maluję tak jak przyklejam listwy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To tak samo jak ja, tylko ja wymieniam od paru miesięcy u siebie na takie od paserati, choć nie wiem do końca czy podejdą :mrgreen: .
Ale najważniejsza, że kosztowały niecałe 40zł, oczywiście nówki za dwie sztuki 8) .

jacek11 - 16-03-2019, 20:47

Najgorsze jest to,że wyczyścisz, pomalujesz, a za rok znowu musisz robić to samo :evil:
Hugo - 16-03-2019, 22:45

jacek11 napisał/a:
Najgorsze jest to,że wyczyścisz, pomalujesz, a za rok znowu musisz robić to samo
Tylko do piaskowania i proszku na czarny połysk. Wyglądają lepiej niż nowe ze sklepu (bo nowe na 99% były w macie) i spokój na zawsze. Jeżdżę na takich już kilka lat i jest super.
mkm - 17-03-2019, 20:03

Satyna :P

A tymczasem dzisiaj już fotki w pełnym spokoju czyli... za miastem :mrgreen:

Bzyk_R1 - 17-03-2019, 21:34

Kiedyś przy tych autach na skarpie była dobra pizza. Ciekawe jaka jest teraz.
mkm - 19-03-2019, 02:59

Bzyk_R1, ja tam na upalanie po górskich serpentynach pojechałem, a nie na wyżerkę :P :mrgreen:
Marcino - 19-03-2019, 09:15

mkm napisał/a:
ja tam na upalanie po górskich serpentynach pojechałem,

Coltem????

Marcino - 19-03-2019, 09:15

mkm napisał/a:
ja tam na upalanie po górskich serpentynach pojechałem,

Coltem????

mkm - 24-03-2019, 17:03

Też :mrgreen:

Niejednego Fuks już zdziwił na "górkach, pagórkach i serpentynach" :twisted:

Pamiętaj, że tu nie ma żadnego systemu wspomagającego - Ty w 100% decydujesz jak chcesz jechać.
Jak do tego dołożysz jego szerokość i wysokość to żadna elektronika w najostrzejszym trybie "sport" Cię nie dogoni :mrgreen: chyba, że będzie długa prosta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mkm - 27-03-2019, 17:10

Pora na przegląd rejestracyjny.
Wymiany wymagała jedna żarówka od świateł i żarówka w halogenie.
Wymiana zakończyła się tak:

więc Fuks wygląda teraz tak:

Wynik pozytywny - jedyne zastrzeżenia to halogeny - ale uznaliśmy, że to nie halogeny, a maskownice :biggrin: i jedna z dwóch lampek tablicy. Coś się utleniło i jak się klepnie w zderzak to świeci, a po chwili nie świeci.

Spaliny bez uwag, zawieszenie bez uwag, hamulce bez uwag.

Hamulce w zakresie normy, ale jednak 3% na przodzie i 5% na tyle jest - będę poprawiać :roll:

Amortyzatory zużyte równo.
74% przód i 68% tył - te realne, bo maszyna wariowała.

Dwa dodatkowe koła w bagażniku plus zbyt niskie ciśnienie i 20% na tyle w dół przy idealnym wykresie :shock:
W pomiarze przeszkadzały też stare zimówki.

Przy badaniu i analizie zawieszenia byłem mocno "uciążliwy" :twisted: , bo na odcinkach testowych zauważyłem, że Fuks delikatnie pływa... a opierając się na wynikach pomiarów pływać nie powinien... :rolleyes:
Niestety diagnosta niczego nie znalazł.

Najbardziej obawiam się gumek od stabilizatora - jak dobrze pamiętam, żeby dostać się do tych gumeczek najprościej wyciągnąć silnik... :roll:
Wyglądają bardzo dobrze, ale są mega twarde.

A tymczasem po badaniu Fuks postanowił pokazać, że jednak mu się coś należy i przyświrował z obrotami.
Prawdopodobnie zmiana pogody niedobrze podziałała na silniczek krokowy.
Tak sobie radośnie macha w zakresie 1000-2000 obr/min :doubt:

https://youtu.be/4sj-gxDJ-8k