To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

Krzyzak - 28-11-2017, 15:18

znaczy wiem, że są narzędzia, widziałem jak laska rozkłada ajfona, ale dobry sprzęt by się przydał do tego
Bizi78 - 28-11-2017, 17:51

Wiadomo kombinerki, mesel i młotek się nie nadadzą :wink: .
Olivia - 30-11-2017, 18:07

macia sprawdź dobrze funkcje. Mój kolega ma S4 mini a sama używam jeszcze S5 mini i mogę wysłać do wszystkich lub grup jeżeli takie bym posiadała.
rej - 09-08-2018, 10:19

Czy ktoś z was posiada iPhone? Jak jest z dostępnością aplikacji na iOS? Pytam, bo najwięcej chyba jest na Android, z drugiej strony iPhony podobają mi się pod względem wizualnym.
amaj - 09-08-2018, 11:12

Dostępność aplikacji jest bardzo dobra. Praktycznie wszystko co powstaje na androida jeset tworzone równiez na ios. Ios nie jest tak popularny w Europie jak android ale jeśli chodzi o Stany to tam raczej większośc osob używa iphone tak więc jest to olbrzymia klientela

Jak Ci się iphone podoba to bierz.

Krzyzak - 09-08-2018, 11:16

Firek ma ajfona, a na pewno kiedyś miał, arekp też.
Podobno na ifona nie ma wirusów, ale złośliwi mówią, że są, tylko płatne...

Golotheman - 09-08-2018, 12:44

rej, mam iphone 7plus. Telefon zgrabny, aplikacji multum, wszystko działa sprawnie i bez zacięć. Bateria 2 dni spokojnie, czasem 3 przy umiarkowanym działaniu. W porównaniu do androida, IOS jest o wiele prostszy, użytkownik nie jest zamulony wszelakimi ustawieniami. Ale trzeba trochę szufladek przewertować, aby powyłączać wszelkie durne opcje, które mogą drenować baterię. Idzie się przyzwyczaić. Niestety zarządzanie plikami leży w IOS. Zgrywanie zdjęć jest po prostu bez sensu. Itunes, to kompletna bzdura. Jedyne co jest spoko, to szybki i kompletny backup. Ale niech CI dysk padnie albo archiwum przekroczy jego pojemność, to poznasz "zalety". Przeniesienie archiwum gdzie indziej, to mordęga.

Także na codzienne potrzeby, IOS spoko. Android ma swoje ale, ale jest bardziej otwarty. Więc wszystko zależy co potrzebujesz. Ja mam służbową komórkę sonego na androidzie i powiem Ci, że nie znoszę z niej korzystać. I co z tego, że android jest bardziej otwarty ?

turek61 - 20-08-2018, 00:04

Witam.
W listopadzie kończy mi się umowa z Orange i stoję przed wyborem nowego fona.
Aktualnie używam Huaweia ShotX-a, o którym złego słowa nie powiedział bym gdyby wnuki nie na-szprycowały go grami i jeszcze nawigacja Sigic, która potrafi przy używaniu DashCam zawiesić ShotX-a.
Chcę kupić telefon do max 1500 zł ale skłaniam sie ku tym w niższej cenie.
Początkowo brałem pod uwagę Huaweia P20 Lite oraz Xiaomi.Najpierw Note 5,

https://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-5-4gb-64gb-gw24pl-szklo-etui-i7264869431.html

później nowość Mi A2 lub MiA2 lite (4000 bateria)

https://allegro.pl/xiaomi-mi-a2-4-64gb-dualsim-lte800-niebieski-i7480746416.html

Po przewertowaniu internetu, obejrzeniu testów na YouTube i różnych opinii i for skłaniam się ku Motoroli Moto G6 Plus

https://allegro.pl/motorola-moto-g6-plus-4-64gb-dual-sim-czarny-i7513165614.html

. Miałem kiedyś Motkę której nazwy nie pamiętam ale był to wtedy najcieńszy smartphone na świecie. Nazywano go żyletką. Miałem go 4 lata i sprzedałem jeszcze za 400 zł. Dobrze sie sprawował...
Tak że Moto G6 Plus ale zastanawiam sie jeszcze nad dwoma:

https://allegro.pl/nokia-8-dual-sim-64gb-szary-i7425890727.html?reco_id=ff2a492f-a3fb-11e8-82a0-b8ca3a69b3c8

i starym sprawdzonym modelem Samsungiem Galaxy S7 .

https://allegro.pl/samsung-s7-black-onyx-32-gb-i7508266152.html

Co do preferencji to : 4/64 Giga pamięci, dobre foty i jakość filmów, dobra bateria NFC, którego nie ma Xiaomi Note 5 i stabilność.
Czy mógłbym liczyć na wasze opinie, porady i.t.p Moze ktoś z Was uzywa powyższych modeli i podzielił się opinią ?

krzychu - 20-08-2018, 08:38

Jeśli chodzi o dobrą baterię... To ja powiedziałem że wymienię E52 jak będzie mi trzymał tydzień telefon... Po kiepskiej przygodzie z firmowym LG K10, potem średnią przygodą z wersją 2018 dual sim mam Lenovo P2... Poza tym że przy nim K10 to dziecinna zabawka (a wersja 2018 wydawała się już używalna). To trzyma mi spokojnie > 10 dni... Oczywiście AMOLED-a nie ma na maxa internet i GPS włączam jak mi potrzeba, a Janosika mam w trybie wygaszania ekranu jak nie ma komunikatów. Tak że oduczyłem się ładowania w samochodzie nawet w trasie > 400km. Jak mi pokazuje 20% baterii to wiem że cały dzień jeszcze da radę...

Jedyna wada to średniawy aparat. Porównywalny do starej K10.

Jest teraz dokupienia < 1000zł ale nie dostanie Oreo...

darcun4 - 20-08-2018, 17:28

Od ok. 12 dni jestem posiadaczem Motoroli e5plus z baterią 5000mA. Telefon oczywiście służbowy jak i prywatny, a co się z tym wiąże, dużo używany. Zdjęcia robi bardzo ładne (głównie właśnie na aparacie mi zależało) i ............jeszcze go nie ładowałem.
krzychu - 21-08-2018, 08:37

E5 Plus oglądałem później. Ale jakością wykonania to nie ta liga. Wyświetlacz też kiepski. No i to już jest 6 cali, a 5,5 już i tak jest za dużo.
turek61 - 21-08-2018, 09:28

krzychu, zależy od preferencji.
Ja aktualnie mam 5,2" i 6" chciałbym mieć.
Używam telefonu do nawigacji (Sygic z opcją wideokamery), oglądam YouTube itp
Niektóre tel 6" leżą b. dobrze w dłoni.

krzychu - 21-08-2018, 09:46

W dłoni to jedno, ale potem trzeba upchnąć go w kieszeni i pomimo tego że niektóre jeansy faktycznie chyba mają teraz większe kieszenie to np. w większości aktualnych samochodach na które patrzyłem w salonie takie 5,5 cala (w pokrowcu książkowym) często nie wchodzi w miejsce gdzie mógłby leżeć telefon...

5,3 było idealne w K10 2018. W tych telefonach co mają znikomą ramkę albo bardziej panoramiczne proporcje pewnie można ciut więcej upchać.

darcun4 - 21-08-2018, 17:38

Mi na samym początku jego rozmiar też wydawał się duży. Problem transportu telefonu rozwiązałem, kupując w Auchanie pokrowiec-kaburę za 34 złocisze i noszę przyczepiony do paska.
turek61 - 22-08-2018, 15:10

darcun4, ja od zawsze tak nosze telefon 😁
Raz że bezpiecznie dla niego i zawsze pod ręką.