Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
Tomek - 20-04-2013, 08:47
Matejko napisał/a: |
a wszystko z polskiej mentalnosci, ze jak sie ma auto to wykorzystac do konca i najlepiej nic nie wkladac.
Myslicie ze inne auta majace 10 lat sie nie psuja??
Psuja sie absolutnie wszystkie, inaczej by sie zaden warsztat nie utrzymał... |
z "polską mentalnością" proszę Cię nie wyjeżdżaj,
nie do mnie
w powyższym cytacie chodziło o coś z goła innego
o to, że właśnie mam świadomość, że cokolwiek bym nie kupił, to będzie wymagało inwestycji, a że jak już kupię to będzie to auto i mocniejsze i mnie popularne niż EA, więc i tych inwestycji będzie wymagało sporo(+ na start trzeba by dołożyć ze 30 tyś, żeby sie przesiąść)
a że owych 30 póki co brak, w tym sensie właśnie muszę Galantem jeździć
a z EA wiem co mam, włożyłem w niego kasy na pewno więcej niż "polska mentalność"
ostatnio sie cham posypał, ale tydzień-dwa i będzie jak nowy
Matejko napisał/a: | wsiada i mu sie morda smieje |
noooo, śmieje się
ale w lepszym aucie śmiała by się bardziej
Torp12 - 26-04-2013, 20:07
Jeszcze rano Galuś był ładniutki... Ale po pracy taki widok:
Umiejętności polskich "kierowców" są przerażające... Takim tylko baseball w dupe i to szerszym końcem!!
Drzwi pewnie nie do odratowania, więc chyba trzeba będzie szukać jakiś... Błotnik też ryśnięty... Po takich akcjach odechciewa się robić cokolwiek przy samochodzie...
danino88 - 26-04-2013, 20:11
kartki nie ma? monitoring?
sveno - 26-04-2013, 20:45
Torp12, współczuje.
u mnie podobna historia, ale zniszczenia mniejsze: ktoś coś sobie postawił na tylnej klapie i przeciągnął, rezultat: 2 rysy na 5cm chyba do podkladu
m6riano - 26-04-2013, 20:46
kurde nieźle..;-/
deejay - 26-04-2013, 21:39
Torp12 napisał/a: | eszcze rano Galuś był ładniutki... Ale po pracy taki widok: |
Szkoda
Ps: Gdyby to było z OC sprawcy to całka raczej murowana , bo za drzwi bdb płacą
Torp12 - 26-04-2013, 23:45
danino88 napisał/a: | kartki nie ma? monitoring? |
Nic...
Obok stał jakis obdarciuch wiec go zglosilem ze to moze on. Zapewne straciłem na darmo te trzy godziny na policji no ale trudno..
Torp12 - 26-04-2013, 23:48
deejay napisał/a: |
Ps: Gdyby to było z OC sprawcy to całka raczej murowana , bo za drzwi bdb płacą |
No gdzie calka z drzwi? No bez jaj. Zamek działa, szyby nie sprawdzałem, bo chce najpierw boczek zdjac boczek i zobaczyc czy tam nic sie nie pogielo.
Danio masz w razie co dobre drzwi w tym kolorze ?
sveno - 27-04-2013, 00:04
Torp12 napisał/a: | No gdzie calka z drzwi? | bo to element którego się nie klepie, a nowe kosztują 3000zł. Do tego robocizna, lakiernik i jak nic masz połowę wartości auta, dlatego całka, nic tylko się cieszyć jakby się znalazł sprawca, bo szkody nie masz praktycznie żadnej, a z kasę z OC pomalowałbyś całe auto 2 razy.
Tomek - 27-04-2013, 08:13
sveno napisał/a: |
bo to element którego się nie klepie, a nowe kosztują 3000zł. |
no nie wiem, nie wiem
drzwi z tego co sie orientuje nie występują w zamienniku, a w ASO wątpię, że za 3 k kupisz
sveno napisał/a: | i jak nic masz połowę wartości auta, dlatego całka |
do całki z OC robota musi przekroczyć 100% wartości
nie wiem jak tutaj, czy bedzie całka, jakby był cały bok do roboty, to na bank całka
sveno - 27-04-2013, 10:02
tomek84 napisał/a: | drzwi z tego co sie orientuje nie występują w zamienniku, a w ASO wątpię, że za 3 k kupisz | to nie moje widzimisię, tylko wiadomości od naszego kolegi, ostatnio w niego koleś wjechał, drzwi do wymiany i błotnik zagięty. Widziałem wycenę:
10600- wartość auta
5200- wartość wraku
wypłata 5400.
tomek84 napisał/a: | do całki z OC robota musi przekroczyć 100% wartości | chyba nie, chyba nie we wszystkich TU.
danino88 - 27-04-2013, 12:28
Cytat: | Ps: Gdyby to było z OC sprawcy to całka raczej murowana , bo za drzwi bdb płacą |
Miałem podobny przypadek w sedanie, dostałem za drzwi 2tys
Cytat: | Danio masz w razie co dobre drzwi w tym kolorze ? |
jaki to kolor ?
Owczar - 29-04-2013, 09:02
Znam ten ból. Ostatnio mi jakaś łajza przetarła przedni zderzak. Właśnie jestem w trakcie montowania kamery na stałe z nagrywaniem 24h. Parkuję tyłem, więc jak jakaś łajza przytrze to przy wyjeżdżaniu zarejestruję jej numery.
Do całki potrzebne jest 70% wartości auta.
sveno napisał/a: | 10600- wartość auta
5200- wartość wraku
wypłata 5400. |
Trzeba mieć fart niezły, bo generalnie jest tak, że wartość wraku jest mocno zawyżana. I za takie drzwi wypłacają z reguły tyle:
danino88 napisał/a: | Miałem podobny przypadek w sedanie, dostałem za drzwi 2tys |
Tomek - 29-04-2013, 09:11
sveno napisał/a: | chyba nie, chyba nie we wszystkich TU. |
Owczar napisał/a: |
Do całki potrzebne jest 70% wartości auta. |
w przypadku OC takie kwestie reguluje ustawa,
a przypadku AC takie kwestie reguluje OWU i w większości jest 70%
a, że niektóre TU (albo wszystkie) próbują zastosować "zasadę 70%" w przypadku likwidacji szkody z OC, tłumacząc się tym, że taką wartość kształtuje rynek itp, to jest to tylko i wyłącznie nadużycie
danino88 napisał/a: |
Miałem podobny przypadek w sedanie, dostałem za drzwi 2tys |
mało
jak będę miał czas, to przedzwonię do ASO i zapytam po ile u nich drzwi
Owczar - 29-04-2013, 09:14
tomek84 napisał/a: | a, że niektóre TU (albo wszystkie) próbują zastosować "zasadę 70%" w przypadku likwidacji szkody z OC, tłumacząc się tym, że taką wartość kształtuje rynek itp, to jest to tylko i wyłącznie nadużycie
|
Tak, masz rację. To mocne naciąganie, ale często opłaca się też poszkodowanemu. Powinienem napisać, że dla TU szkoda całkowita to już 70%
|
|
|