To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

Owczar - 23-02-2016, 22:34

Ja mam z bando źle doświadczenia. W dieslu był mały kąt opasania. Założyłem bando. Dość szybko zaczął się slizgac. Został naciagniety. I tak ze 3 razy. Bylem przekonany że to coś z kołami pasowymi. Nawet kalafionii użyłem. Wciąż to samo. Po miesiącu wpadł conti i na o połowę mniejszym naciągu smigal juz do końca. Do v6 brat tez mi kupił bando. Po roku stracił spore fragmenty rowków. Naciagalem go ale zima z rana zawsze halasowal. Wpadł conti i jest spokój. Zresztą bosch w lexie tez śmiga bez zarzutu.
WreX - 23-02-2016, 22:42

Owczar napisał/a:
Ja mam z bando źle doświadczenia. W dieslu był mały kąt opasania. Założyłem bando. Dość szybko zaczął się slizgac. Został naciagniety. I tak ze 3 razy. Bylem przekonany że to coś z kołami pasowymi. Nawet kalafionii użyłem. Wciąż to samo. Po miesiącu wpadł conti i na o połowę mniejszym naciągu smigal juz do końca. Do v6 brat tez mi kupił bando. Po roku stracił spore fragmenty rowków. Naciagalem go ale zima z rana zawsze halasowal. Wpadł conti i jest spokój. Zresztą bosch w lexie tez śmiga bez zarzutu.

Jak się w ogóle reguluje naciąg paska? i ewentualnie jakby przyszło go wymieniać to dużo jest przy tym roboty?

Owczar - 23-02-2016, 22:51

Nasadowa 12 albo 14. Jest ciasno wiec w miarę "niska". Potem od góry krecisz naciąg rolki. Tez 12 albo 14.
WreX - 24-02-2016, 11:44

Owczar napisał/a:
Nasadowa 12 albo 14. Jest ciasno wiec w miarę "niska". Potem od góry krecisz naciąg rolki. Tez 12 albo 14.

Dobra a zakładając że o tej pierwszej nakrętce zapomniałem a ta druga była na tyle "luźna" że bez większego użycia siły się kręciła to może świadczyć że docisk był źle dokręcony?

Owczar - 24-02-2016, 11:49

Tak, przy odpowiednim naciągu ta druga śrubka dość ciężko się obraca bo śruba jest naciągana przez pasek.
Krzyzak - 24-02-2016, 14:31

Masz Marcinie dokładnie odwrotne doświadczenia ode mnie. U mnie Conti piszczał i skrzypiał - nawet jak go miałem w rękach. Teraz mam głównie Mitsuboshi, ale Bando też zakładam i jest ideał. Od razu, bez poprawek.
Owczar - 24-02-2016, 14:33

Jak widać z powtarzalnością jakości zamienników bywa różnie.
WreX - 24-02-2016, 16:17

Owczar napisał/a:
Jak widać z powtarzalnością jakości zamienników bywa różnie.

Serio uważam że to nie wina samego paska a tego ... warsztatu, który tak kombinował i próbował mnie oszukać.

Zaraz jeszcze dokręcę tą drugą śrube i może za dnia się konsolą środkową pochwale :mrgreen:

WreX - 24-02-2016, 17:17

Więc tak, koło napinające czy jakkolwiek się zwie faktycznie było słabo dokręcone.

Dostęp do tej śrubki był powalający :D na szczęście miałem numer do Hugo pod ręką i klucze YATO które są trochę wygięte i przy pomocy grzechotki która dociskała przeciwną krawędź oczka klucza na śrubie udało się mocno i pewnie dokręcić bez kombinacji alpejskich.

Dzięki za pomoc rozdam pomagajki żeby mnie fani nie opuścili... :mrgreen:

I proszę za dnia prawie fotki:

AAAaa i tak w ogóle, zanim zaczniecie sie śmiać, jest tu jakiś magik który byłby w stanie zabudować Tweetery w słupek w normalnych pieniądzach?

polaff - 24-02-2016, 18:37

WreX napisał/a:
zaczniecie sie śmiać
ja bym określił to jako smutne.
WreX - 24-02-2016, 19:09

polaff napisał/a:
WreX napisał/a:
zaczniecie sie śmiać
ja bym określił to jako smutne.

Dlaczego?

polaff - 25-02-2016, 19:48

WreX napisał/a:
Dlaczego?

Ja mam w aucie system Mark&Lewinson nawet nie pamiętam ile to kosztowało, ale to najwyższy model nagłośnienia montowany do tego modelu. Wiem jak rozchodzą się wysokie częstotliwości w powietrzu i uwierz mi nie mam żądnego przetwornika wysoko tonowego skierowanego w twarz odbiorcy (chyba, że jest gdzieś w niewidzialnym miejscu... :P ). Nie wiem może jestem głuchy (choć mam hopla na punkcie muzyki), ale moim zdaniem to auto (jak na samochód) gra wyśmienicie.
Dlatego uważam, że to smutne bo albo mnie ktoś w konia zrobił sprzedając mi auto z kiepskim nagłośnieniem za dość dużą sumę i auto sugestia powoduje, że nagłośnienie mnie satysfakcjonuje, albo...

WreX - 25-02-2016, 20:23

polaff napisał/a:
WreX napisał/a:
Dlaczego?

Ja mam w aucie system Mark&Lewinson nawet nie pamiętam ile to kosztowało, ale to najwyższy model nagłośnienia montowany do tego modelu. Wiem jak rozchodzą się wysokie częstotliwości w powietrzu i uwierz mi nie mam żądnego przetwornika wysoko tonowego skierowanego w twarz odbiorcy (chyba, że jest gdzieś w niewidzialnym miejscu... :P ). Nie wiem może jestem głuchy (choć mam hopla na punkcie muzyki), ale moim zdaniem to auto (jak na samochód) gra wyśmienicie.

To witaj w klubie, ja tweeterów jeszcze nie pozycjonowałem, dlatego to jest "tak o" poza tym kąt ma ogromne znaczenie, w specyfikacji tych SS jest podane pasmo przy różnych właśnie kątach. Pomimo braku ukierunkowania scena i tak ładnie wypada na środku. Nie wiem ile Ty tam masz u siebie głośników ale jeżeli więcej niż 6 z przodu i z tyłu ewentualnie sub to ciekawe jak wypada scena w porównaniu z systemem odseparowanym. Bo przy lokalizacji ich tam gdzie są pasażerowie rozmywają się źródła pozorne i raczej nie gra to nigdy "prawidłowo".

Cytat:
Dlatego uważam, że to smutne bo albo mnie ktoś w konia zrobił sprzedając mi auto z kiepskim nagłośnieniem za dość dużą sumę i auto sugestia powoduje, że nagłośnienie mnie satysfakcjonuje, albo...

Za cholere nie rozumiem ;p

Poza tym spokojnie, nie takie systemy z samochodów wylatywały aby zrobić miejsce customom :mrgreen:

Ale pod względem wygłuszenia całości auta to zazdroszczę.

polaff - 25-02-2016, 20:28

Z przodu jest 7 głośników albo osiem. Wszystkich razem jest z tego co pamiętam 17. Z tym, że ja słucham muzyki instrumentalnej więc mam inne preferencje niż większość słuchaczy...
WreX - 25-02-2016, 20:34

polaff napisał/a:
Z przodu jest 7 głośników albo osiem. Wszystkich razem jest z tego co pamiętam 17. Z tym, że ja słucham muzyki instrumentalnej więc mam inne preferencje niż większość słuchaczy...

Powiedzmy jak słuchasz i się skupisz jesteś w stanie zamknąć oczy i pokazać palcem gdzie jaki instrument stoi przed Tobą?