Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.
polaff - 25-02-2016, 20:34
WreX, oczywiście o ile nagranie jest przyzwoitej jakości.
WreX - 25-02-2016, 20:39
polaff, chętnie bym posłuchał tego Twojego wozu ;>
polaff - 25-02-2016, 20:42
Ja wolę słuchać w domu. Porządne stereo jest najlepsze. Żadne tam kina domowe czy inne syfy. Duży wzmacniacz vinyl 180g i ciężkie masywne kolumny
mjsystem - 25-02-2016, 21:11
polaff napisał/a: | Duży wzmacniacz vinyl 180g i ciężkie masywne kolumny | To chyba coś o Galancie V6
polaff - 25-02-2016, 21:14
Zdecydowanie.
WreX - 29-02-2016, 13:02
Ten CE mnie prześladuje dalej ten sam błąd P0431, porobiłem zdjęcia z OBD jak wyglądają wykresy... żeby wyeliminować winę sond:
Napięcie sond 1 i 2 (bank 1)
Napięcie sond 1 i 2 (bank 2)
I reszta
Owczar - 01-03-2016, 13:14
Analiza statycznych wykresów sond nie ma żadnego sensu. Konieczna jest analiza oscylogramu z jazdy, inaczej nie można nić powiedzieć o sprawności.
A co to za program? Rozdzielczość na poziomie gry commodore
Zainstlauj digi moto i program auto screen recorder, a potem nagraj wykresy podczas jazdy.
Jk tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=YNILRuXdlGo
Daj wykresy TPS, RPM,
O2 sensor bank 1 sensor 1 voltage
O2 sensor bank 1 sensor 2 voltage
O2 sensor bank 2 sensor 1 voltage
O2 sensor bank 2 sensor 2 voltage
Wykresy z banku 1 jeden pod drguim i analogicznie dla banku drugiego. Analiza korealcji przebiegu 1 i 2 sensora pozwala uzyskac informację o wydajności kata.
Dodatkowo wrzuć screen z zebranego freeze frame- chyba że skasowałeś błąd, to ramka też pewnie została skasowana.
WreX - 01-03-2016, 18:58
Owczar, dobra jak dorwe się do interfejsu to postaram się zgrać.
A tak jeszcze w temacie OBD, zauważyłem że OBD oczytuje dość dokładnie temperature cieczy chłodzącej, czy jest możliwość pociągnąć gdzieś z wtyczki albo któregoś kabla tego do UKP? ukp w ogóle ma możliwość odczytania wartości z takiego czujnika? tak mi się jakoś uwidziało i bardzo bym chciał mieć elektronicznie wskazaną temperaturę i np informacje że auto "juz rozgrzane" i gotowe do jazdy.
Owczar - 01-03-2016, 19:49
Przecież do ukp możesz podłączyć osobny czujnik. Z tego nie odczytasz wartości.
WreX - 01-03-2016, 20:31
Owczar napisał/a: | Przecież do ukp możesz podłączyć osobny czujnik. Z tego nie odczytasz wartości. |
No dobra a gdzie ten osobny czujnik mam wsadzić?
Owczar - 01-03-2016, 20:49
Na wejściu do agrzewnicy. Np taki:
http://www.scooterkingz.p...emperatury-koso
WreX - 29-03-2016, 23:18
https://youtu.be/ZUJ8fNOmYNs
Czyżbym miał pogięty tylny tarczo bęben czy tylko mi się wydaje?
Hugo - 30-03-2016, 07:26
Chyba nie. Raczej zdejmij go, wyczyść i wyreguluj szczęki, wyczyść zacisk i powinno być OK.
wojtas - 30-03-2016, 07:41
Jak dla mnie tarcz ma oscylację boczną (tzw. bicie) dla pewności sprawdź ją czujnikiem mikrometrycznym. Samą piastę też warto sprawdzić. Powierzchnie styku piasty i tarczy powinny być idealnie czyste od rdzy i zabrudzeń, ma to spory wpływ na "bicie" tarcz. Tłoczki też warto rozebrać i sprawdzić ich gładzie.
PS By być pewnym "bicia" tarcz warto poprosić drugą osobę by delikatnie naciskała na hamulec, Ty w tym czasie obracasz tarczą. Wtedy można wyczuć czy przyczyna leży w układzie tarcza-zacisk, czy w hamulcu postojowym.
WreX - 30-03-2016, 11:31
Hugo napisał/a: | Chyba nie. Raczej zdejmij go, wyczyść i wyreguluj szczęki, wyczyść zacisk i powinno być OK.
|
Ale przy hamowaniu z prędkości powyżej 140 co akurat bardzo rzadko się zdarza czuje lekkie bicie i zastanawiam się czy to nie od tego. A tarczobębnów nie wymieniałem odkąd kupiłem samochód tylko tłoczek był regenerowany bo się zapiekał. Więc nie wiem czy po prostu w tym roku tego nie wymienie z kompletem tych dopychaczy w bębnie.
I jeszcze takie pytanie, czy możliwe żeby przez 5 miesięcy od lakierowania pojawiły się już odpryski na lakierze na masce i zderzaku? czy to raczej kwestia samego lakierowania? i nie mówie tutaj o 1 2 czy 3 tylko raczej o 10-20 odpryskach czy pęknięciach.
Zrobiłem przez ten czas między 3-5k km
|
|
|