Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
Bizi78 - 01-05-2020, 21:33
Hugo napisał/a: | Jak się go boisz to chętnie go odkupię. |
Tia już mi ojciec go da sprzedać .
Ostatnio z ciekawości sprawdziłem jego akumulator w gofrze mk2 (marki baner) to miał wg. mojego miernika 30% pojemności .
Ojciec był przekonany, że jak aku bezobsługowe to nie trzeba ładować .
Auto pali prawie zawsze od strzała bo garażowane, ale ostatnio przez koronę kręci się wokół komina i nawet masełko pod korkiem się pojawiło .
Hugo napisał/a: | Niekoniecznie, ale trzeba mieć łeb na karku i odpowiednio przygotować pomieszczenie przed lakierowaniem. |
Jakoś ostatnie porównanie pracy malarzy i lakierników co mają komory przekonuje mnie do tej drugiej, droższej opcji .
deejay - 01-05-2020, 22:36
Bizi78 napisał/a: | jak to określił Chińczyk na mierniku: Dobry Baterii .
|
Mam taki sam, bez obaw 😉
Hugo - 02-05-2020, 12:19
Myślisz, że jak lakiernik będzie matołem to posiadając komorę lakierniczą może lakierować byle jak, a i tak zawsze wyjdzie pięknie?
Bizi78 - 02-05-2020, 15:32
Wiadomo jak się wpuści czerwononosego za wino do kabiny i da mu pistolet to pewnie spierdzieli robotę .
Jak ktoś inwestuje w kabinę to raczej dziadostwa nie robi, przynajmniej ja się nie spotkałem.
Korzystając z usług dwóch lakierników komorowych byłem mega zadowolony z jakości.
Ostatnie dwa razy korzystałem z usług tzw. malarzy garażowych (mały i duży garaż) i tu już tragedia .
HUGIO - 02-05-2020, 21:10
Bizi78 napisał/a: | Ostatnie dwa razy korzystałem z usług tzw. malarzy garażowych (mały i duży garaż) i tu już tragedia . |
Podłoga polana wodą, żeby się nie kurzyło i można lakierować .
Bizi78 - 02-05-2020, 21:15
HUGIO, zobaczę ale pewnie nie złapię telefonem paprochów na dachu, mimo iż podłoga była moczone + auto odgrodzone grubą folią od reszty warsztatu .
Bizi78 - 24-05-2020, 16:27
Dzisiaj sobie zrobiłem w excelu spis z fotkami gratów do Żaby leżącymi w szafie .
A to dlatego, że jak ostatnio wymieniałem górne mocowanie to kupiłem NTY a oryginał leżał w szafie .
Dodam, że to jeszcze nie wszystko co musiałem skatalogować .
A Żaba jak to prawdziwy Japończyk jeździ i koroduje .
Bzyk_R1 - 24-05-2020, 23:18
Tak to jest jak się mieszka za blisko ASO. Ja tam nie kupuję części na zapas
Bizi78 - 25-05-2020, 19:11
Bzyk_R1 napisał/a: | Tak to jest jak się mieszka za blisko ASO. |
W ASO to przeważnie duperele kupuję, typu spinka, uszczelka itp, no może poza sprzęgłem OE w cenie zamiennika ale to było potrzebne na już .
Bzyk_R1 napisał/a: | Ja tam nie kupuję części na zapas |
A ja chcąc kiedyś ustawić poprawnie geometrię w Żabie skompletowałem prawie cały tylny zawias OE i się zastanawiam czy go montować bo autko się powoli sypie .
4 nowe wahacze, 2 wahacze poprzeczne oryginały używki + do nich nowe tuleje, tuleje do wahaczy wzdłużnych, śruby mimośrodowe i pozostałe śruby do przykręcenia wahaczy .
To wszystko w cenach dobrych zamienników .
Mechanik pewnie byłby zadowolony wszystko nowe montując a stare śruby tnąc jak leci .
Może przyszedł już czas poszukać mocniejszego, młodszego modelu z południa Europy bez korozji .
jacek11 - 25-05-2020, 21:43
Cytat: | Może przyszedł już czas poszukać mocniejszego, młodszego modelu z południa Europy bez korozji .
_________________ |
Myślisz o czymś konkretnym ? czy to tylko chwila słabości ?
Bizi78 - 25-05-2020, 21:49
jacek11 napisał/a: | Myślisz o czymś konkretnym ? czy to tylko chwila słabości ? |
O tym samym, tylko młodszym i z mocniejszym motorem 1.8MPi .
jacek11 - 25-05-2020, 22:02
Do którego roku wychodziły ? bo chyba nie mówisz o drugiej generacji ?
Bizi78 - 25-05-2020, 22:05
jacek11 napisał/a: | bo chyba nie mówisz o drugiej generacji ? |
Chodzi o MK1 a produkcja była chyba do końca 2004r.
jacek11 - 25-05-2020, 22:11
No to masz wyzwanie to tak samo, jak znaleźć zdrowego galanta
Bzyk_R1 - 25-05-2020, 22:50
Lata lecą, 2004 to też już nie młodzieniaszek. Nie wiem czy warto przeskoczyć tylko o 3 lata.
|
|
|