To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.

Bizi78 - 01-05-2020, 21:33

Hugo napisał/a:
Jak się go boisz to chętnie go odkupię.

Tia już mi ojciec go da sprzedać :wink: .
Ostatnio z ciekawości sprawdziłem jego akumulator w gofrze mk2 (marki baner) to miał wg. mojego miernika 30% pojemności :shock: .
Ojciec był przekonany, że jak aku bezobsługowe to nie trzeba ładować :rolleyes: .
Auto pali prawie zawsze od strzała bo garażowane, ale ostatnio przez koronę kręci się wokół komina i nawet masełko pod korkiem się pojawiło :evil: .

Hugo napisał/a:
Niekoniecznie, ale trzeba mieć łeb na karku i odpowiednio przygotować pomieszczenie przed lakierowaniem.

Jakoś ostatnie porównanie pracy malarzy i lakierników co mają komory przekonuje mnie do tej drugiej, droższej opcji :wink: .

deejay - 01-05-2020, 22:36

Bizi78 napisał/a:
jak to określił Chińczyk na mierniku: Dobry Baterii .

Mam taki sam, bez obaw 😉

Hugo - 02-05-2020, 12:19

Myślisz, że jak lakiernik będzie matołem to posiadając komorę lakierniczą może lakierować byle jak, a i tak zawsze wyjdzie pięknie?
Bizi78 - 02-05-2020, 15:32

Wiadomo jak się wpuści czerwononosego za wino do kabiny i da mu pistolet to pewnie spierdzieli robotę :mrgreen: .
Jak ktoś inwestuje w kabinę to raczej dziadostwa nie robi, przynajmniej ja się nie spotkałem.
Korzystając z usług dwóch lakierników komorowych byłem mega zadowolony z jakości.
Ostatnie dwa razy korzystałem z usług tzw. malarzy garażowych (mały i duży garaż) i tu już tragedia :? .

HUGIO - 02-05-2020, 21:10

Bizi78 napisał/a:
Ostatnie dwa razy korzystałem z usług tzw. malarzy garażowych (mały i duży garaż) i tu już tragedia :? .

Podłoga polana wodą, żeby się nie kurzyło i można lakierować :roll: .

Bizi78 - 02-05-2020, 21:15

HUGIO, zobaczę ale pewnie nie złapię telefonem paprochów na dachu, mimo iż podłoga była moczone + auto odgrodzone grubą folią od reszty warsztatu :? .
Bizi78 - 24-05-2020, 16:27

Dzisiaj sobie zrobiłem w excelu spis z fotkami gratów do Żaby leżącymi w szafie 8) .
A to dlatego, że jak ostatnio wymieniałem górne mocowanie to kupiłem NTY a oryginał leżał w szafie :evil: .
Dodam, że to jeszcze nie wszystko co musiałem skatalogować :P .

A Żaba jak to prawdziwy Japończyk jeździ i koroduje :wink: .

Bzyk_R1 - 24-05-2020, 23:18

Tak to jest jak się mieszka za blisko ASO. Ja tam nie kupuję części na zapas :wink:
Bizi78 - 25-05-2020, 19:11

Bzyk_R1 napisał/a:
Tak to jest jak się mieszka za blisko ASO.

W ASO to przeważnie duperele kupuję, typu spinka, uszczelka itp, no może poza sprzęgłem OE w cenie zamiennika ale to było potrzebne na już :wink: .

Bzyk_R1 napisał/a:
Ja tam nie kupuję części na zapas

A ja chcąc kiedyś ustawić poprawnie geometrię w Żabie skompletowałem prawie cały tylny zawias OE i się zastanawiam czy go montować bo autko się powoli sypie :| .
4 nowe wahacze, 2 wahacze poprzeczne oryginały używki + do nich nowe tuleje, tuleje do wahaczy wzdłużnych, śruby mimośrodowe i pozostałe śruby do przykręcenia wahaczy :rolleyes: .
To wszystko w cenach dobrych zamienników 8) .

Mechanik pewnie byłby zadowolony wszystko nowe montując a stare śruby tnąc jak leci :P .
Może przyszedł już czas poszukać mocniejszego, młodszego modelu z południa Europy bez korozji :mrgreen: .

jacek11 - 25-05-2020, 21:43

Cytat:
Może przyszedł już czas poszukać mocniejszego, młodszego modelu z południa Europy bez korozji .

Myślisz o czymś konkretnym ? czy to tylko chwila słabości ?

Bizi78 - 25-05-2020, 21:49

jacek11 napisał/a:
Myślisz o czymś konkretnym ? czy to tylko chwila słabości ?

O tym samym, tylko młodszym i z mocniejszym motorem 1.8MPi 8) .

jacek11 - 25-05-2020, 22:02

Do którego roku wychodziły ? bo chyba nie mówisz o drugiej generacji ?
Bizi78 - 25-05-2020, 22:05

jacek11 napisał/a:
bo chyba nie mówisz o drugiej generacji ?

Chodzi o MK1 a produkcja była chyba do końca 2004r.

jacek11 - 25-05-2020, 22:11

No to masz wyzwanie :) to tak samo, jak znaleźć zdrowego galanta :wink:
Bzyk_R1 - 25-05-2020, 22:50

Lata lecą, 2004 to też już nie młodzieniaszek. Nie wiem czy warto przeskoczyć tylko o 3 lata.