Outlander I Ogólne - CB w nowym Outku
TomekSz - 01-02-2009, 09:56
darek_gdynia, moim zdaniem radio działa tak samo ze wskazaniem na ciut lepiej.
Triflex pewnie nie ma takiego wzmacniacza ale jest jakieś trzy razy dłuższy więc pewnie tym nadrabia.
Miśki z Lublina i oczywiście okolic - jestem jak najbardziej za.
Nie wiem czy to tylko u nas ale od 2-3 miesięcy bardzo nam się rozmnożyły Outki w mieście, pewnie z kilkanaście by się znalazło.
"szerokości"
Anonymous - 01-02-2009, 10:12
ok, dzięki za odpowiedź nt. radia i triflexu, myślę że zaryzykuję i wymienię antenę.
pozdrowienia dla wszystkich mitsumaniaków
joker_wmb - 02-02-2009, 20:20
witam kolegow, mam ogromna prośbe, dajcie cynk (moze byc na forum albo pw) gdzie mozna kupic tego TwinCar'a przez neta. u mnie w cze-wie zaden gosc od cb nie moze mi tego sprowadzic,choc pytalem sie o Dirlanda, Sirio i Triflexa. wizualnie te firmy maja takie same produkty, chyba ze sie myle??
Hiszpan - 02-02-2009, 22:31
TwinCar Sirio to antena podwójna (jak na załączonym linku)
http://www.cb19.pl/go/_in...hp?id=27&item=4
TwinCar Dirlanda masz na 2 stronie tego tematu
Triflex to antena z pojedynczym batem
http://www.bartex-caraudi...roducts_id=4013
W przypadku TwinCar'a nie wiem czy jest różnica pomiędzy firmami Dirland a Sirio. Wizualnie te anteny są takie same. Szczegółów nie znam
TomekSz - 03-02-2009, 19:05
Triflex jest bez problemu dostępny na allegro. Cena od 182 do 220 zł.
Także 2 dni i antenka jest u ciebie i pozostaje ci kwestia montażu.
Ja w serwisie CB za założenie i zestrojenie zapłaciłem 50 zł.
pozdrawiam i powodzenia
krzychu - 04-02-2009, 21:07
Tak się zapytam tutaj bo już kiedyś się nad tym zastanawiałem a teraz temat powrócił (bo montuję CB w drugiej kieszeni DIN i musze mieć głośniczek zewnątrzny) co to jest tuba do CB albo papuga? Coś takiego jak na tej aukcji niżej.
http://www.allegro.pl/ite..._i_wtykiem.html
Krzychu
Anonymous - 05-02-2009, 12:15
Jak ci odlacza mownice to mozesz to wykorzystac coby cie bylo w sejmie slychac
NIestety jest to nielegalne chyba ze jestes miskiem
krzychu - 05-02-2009, 12:16
Ale jak to działa z CB?? Bo przecież wyjście na głośnik z CB jest na rozmowy przychodzące a nie na to co my mówimy....
Krzychu
Anonymous - 05-02-2009, 13:06
Musisz miec radiotelefon z funkcja PA (np. TTI 880) tzw. papuga. Podlaczasz i jazda
krzychu - 05-02-2009, 13:10
HAHAHAHA normalnie bo się skusze i będę wreszcał na baranów na drodze
Krzychu
nephilim - 05-02-2009, 18:37
Miałem coś takiego, korci , możesz powiedzieć: POSUŃ SIĘ, PROSZĘ . Stara potężna Cobra ze wzmocnieniem. Wyglądała jakby miała lampy jeszcze, ekraniku nie posiadała a jedynie okrągłe okienka podświetlane żaróweczkami i wszystkie możliwe opcje jakie daje CB. Ale to historia.
No ale ... Mam pytanie do Was - kupiłem krótkozasięgowe radyjko [Midland 75-822] (to to co wszystko ma już w gałce, schodzi w dół tylko kabel anteny + zasilanie) i myślę teraz o antenie Triflex (mocniejszej anteny nie ma sensu, jeżdżę na nawigacji więc jedynie auta z przeciwka o misiaczki pytam i informuję).
ALE:
1. Samochód na gwarancji - czy musi podłączać Triflex autoryzowany dealer (w końcu naciągając trochę - dotykamy elektroniki (antena radia?))
2. Czy sam sobie z tym poradzę [nie wiem jak wygląda kwestia podłączenia anteny radiowej - jest tam jakaś końcówka, można to przełączyć na wyjście triflex-a - czy lutowanie / przedłużacz ? I gdzie ten kabel idzie do - radia dokładnie ? (Manualnie jestem dość zdolny, w mondeo założyłem zamiast popielniczki i było niewidzialne)
3. Jak macie kogoś sprawdzonego w normalnych cenach (o ile p-t 1 = nie ma problemów) w Toruniu ?
to tyle... Dzięki
m.
yesko - 15-02-2009, 12:21
Mam takie banalne pytanie - pojawia się tu w postach mocowanie radia na rzepy, czy trzeba kupić w sklepie z artykułami krawieckimi kawałek rzepu, klej który go przyklei do radia i połączyć to w całość a następnie przyczepić do tapicerki?
Czy też może w sklepach z akcesoriami CB są gotowe uchwyty tego typu?
cebull - 15-02-2009, 15:42
nie wiem czy w sklepach z art cd sa takie ale napewno w pasmanterii kupisz taki samoprzylepny rzep
nephilim - 15-02-2009, 18:39
Druga opcja (wg. mnie lepsza) - to kup piankową grubą dwustronną taśmę (taka jak do luster) - Wszystkie nierówności na urządzeniu Ci pokryje. Będzie również to trwalsze rozwiązanie (aczkolwiek co jakiś czas będziesz musiał niestety wymienić i jedno i drugie).
yesko - 17-02-2009, 21:48
Pytałem dziś w ASO czy mogę założyć antenę do CB radia w dowolnym zakładzie. Powiedzieli, żeby raczej tego nie robić bo mogę stracić prawo do gwarancji.
Proponują montaż u siebie za 200pln i antenę Triflex za 300pln ale nie mają nic przeciwko jeżeli przyniosę zakupioną przez siebie antenę.
|
|
|