To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Polecane warsztaty/mechanicy Warszawa.

cns80 - 08-10-2009, 08:08

Co do uszczelniaczy i pompy to twój wybór. Albo nie wymienisz i będzie OK (pytanie: jak długo ?), albo wymienisz i zapłacisz więcej, albo nie wymienisz i jak zacznie się sypać to zapłacisz jeszcze więcej, bo drugi raz ta sama robota, a jak na pasek pójdzie płyn lub olej to rozrząd będziesz mógł robić jeszcze raz.
pablo eldiablo - 08-10-2009, 10:03

Również polecam AutoTW. Fachowo i solidnie.

Przy wymianie rozrządu powinieneś wymienić też uszczelniacze. Nie kosztuje to fortuny, a unikniesz wymiany całego rozrządu po raz drugi przedwcześnie ;)

cns80 - 08-10-2009, 10:13

ogólnie to temat leci do właściwego działu.
islandka - 08-10-2009, 19:58

Maretzky85, bardzo dziękuje za pomoc :biggrin: no i polecam :!: :!: :!:
Piwor - 08-10-2009, 20:21

jurek11, uszczelniacze puszczają = wymiana. Pompa poprzednio była wymieniana? Nie, to wymieniaj. W ASO zapłacisz. Skoro temat to: Polecane .... To mogę polecić Maretzkyego, sam raczej nie mam czasu na "fuchy".
jurek11 - 08-10-2009, 22:49
Temat postu: Polecany warsztat
witam
Dzięki za podpowiedzi , zrobiłem mały wywiad w polecanych warsztatach i okazuje się , że wszystko zależy od stanu silnika a to się zobaczy w trakcie roboty.
Jednogłośnie wszyscy twierdzą że przy pierwszej wymianie rozrządu wystarczy wymienić
pasek i napinacz , rzadko się zdarza zużycie uszczelniaczy w tak młodym jeszcze silniku, nie mówiąc o pompie.
Oczywiście nigdy do końca nie wiadomo jak się nie zobaczy.
Może jeszcze ktoś zna dobry warsztat tylko po wschodniej ( praskiej ) stronie Warszawy.
Wstrzymam się jeszcze z decyzją jakiś czas ,a jak już będę miał wykonaną wymianę napewno się podzielę moimi spostrzeżeniami na forum.
Pozdrawiam.......

koszmarek - 08-10-2009, 22:59

jurek11, generalnie Maretzky85 jest z praskiej strony, ale warsztacik ma na Dolnej. 510 607 035 dzwoń i zapytaj :)
cns80 - 09-10-2009, 08:16

koszmarek napisał/a:
generalnie Maretzky85 jest z praskiej strony, ale warsztacik ma na Dolnej
Zrozumiałaś o co koledze chodziło ?
McDoune - 19-10-2009, 23:19

to i ja poproszę o pomoc :-)

Potrzebuję namiarów na:

1) dobry zakład przerabiający oświetlenie z wersji amerykańskiej (reflektory, pomarańczowe pozycyjne, brak przeciwmgielnego z tyłu) na europejską. Zależy mi żeby efekt końcowy był estetyczny i miał wszelkie niezbędne dokumenty by legalnie przechodzić przeglądy

2) lakiernika który zabezpieczy podwozie auta przed zimą

z góry dzięki

pozdrawiam
K

mcorp - 20-10-2009, 11:24
Temat postu: Regeneracja pompy mechanicznej Pajero 4M40
Czołem

Czy ktoś z Was ma może namiar na speca od regeneracji pomp wtryskowych? Mam Pajero II z '98 z mechaniczną pompą i trzeba by ją dłubnąć... Warszawa i okolice.

Z góry dziękuję za pomoc
Marcin

Pexu - 23-10-2009, 07:54

Polecam zakład na Korzennej 17A. MTS Rally

Poza oczywistymi rzeczami, można tam na przykład wymienić opony i wyważyć koła.
No i najlepszą rekomendacją jest fakt, że Maretzky tam pracuje :)

atsar - 05-11-2009, 09:56

po raz kolejny :)
Polecam warsztat Japońskiego Mechanika - Tomasza Michalaka w Kaplinie kolo Mogielnicy.
Przyjechalem 300km w jedna strone i nie zaluje, wymiana kompletu 6 lozysk w skrzyni zajela - 7 godzin. Powrot z cicha skrzynia- bezcenny :) do tego uwazam ze bardzo tanio mnie to wszystko wyszlo :D
pozdrawiam

keleron - 26-11-2009, 20:19
Temat postu: :)
Witam
Też czeka mnie wymiana sprzęgła i łożysk czy może ktoś udostępnić mi numer do tego mechanika w Kaplinie kolo Mogielnicy...?
Będę wdzięczny...

Anonymous - 26-11-2009, 23:08

Proszę bardzo... :arrow: TU
bravo99 - 05-12-2009, 20:01

Czy możecie podrzucić namiar na jakiegoś sprawnego elektro-mechanika co by się podjął naprawy rozrusznika/automatu rozrusznika w okolicach ursynowa/mokotowa? Wczoraj mi się przyciął i nie chcę ryzykować następnej wpadki :)
- zazwyczaj uderzałem na Wołodyjowskiego, ale ostatnio ciężko z terminami u nich