To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Oponki zimowe - jakie ??

mlun - 08-11-2007, 18:24

WR bo to one są w tej samej cenie co savy tak?
luk_szc - 08-11-2007, 23:10

Ten tego - kapcie założone 4x TS800 całość z montażem i utylizacją 8 opon 1200 PLN .
saphire - 09-11-2007, 11:46

WR z promocji na opony.com z datą produkcji końcem wakacji ubiegłego roku są mniej więcej w tej samej cenie co te Savy.

Ja już właśnie założyłem wczoraj wieczorem zimóweczki - Savy S3 na przód a Dębice na tył.

turek61 - 09-11-2007, 12:57

saphire napisał/a:
Ja już właśnie założyłem wczoraj wieczorem zimóweczki - Savy S3 na przód a Dębice na tył.

:shock: dokładnie jak ja :badgrin: :badgrin: :badgrin:

saphire - 09-11-2007, 21:18

Na wiosnę chyba zrobię podobny misz-masz tyle że na przód dam Nokian H lub V tutaj fajna prezentacja tej opony a na tył moje aktualne Dunlopy DigiTyre EC201 (chyba że się szarpnę i cały komplecik nokianów kupię)
mlun - 14-11-2007, 20:05

Wiecie co Sawy chyba sobie narazie daruje ale zastanawiam się miedzy Nokianami WR a Good Year Ultra Grip 7 (bądź 7+).Te good yeary może będę miał w dobrej cenie,oczywiscie nowe.Noakiny to wiadomo że jest promocja (obecnie sprzedają z datą produkcji z początku tego roku).Co wególe lepiej się bedzie sprawować? Facet który sprzedja opony powiedział że GoodYear będzie lepszy a w co na to?
Anonymous - 14-11-2007, 23:19

goodyear swietna opona,
ja moze z innej beczki dzis caly dzien taczam sie yarisem z zimowkami yokohamy, niedawno wracalem z silowni, temp 1C asfalt blyszczacy wilgotny, a opony slizgaja sie na nim jak po lodzie (no moze przesadzam ale ciezko ruszyc bez poslizgu), te yokohamy to jakas porazka totalna, szok :shock:
jedyny plus to ze mozna kazdy zakret ciac na "recznym" :D

mlun - 15-11-2007, 00:02

A jakie masz tam yokohamy?
Anonymous - 15-11-2007, 00:05

niechce mi sie wychodzic na dwor i sprawdzac, jutro jak nie zapomne to sprawdze
mlun - 15-11-2007, 00:08

Ok.Rozważałem tez yokohamy właśnie ale po tym co napisałeś to nie będę nawet patrzeć. Jak mi się uda te Good Yeary w okolicy 200zł wyrwać to z miejsca je wezme.
turek61 - 15-11-2007, 01:06

Na razie nie mogę wiele powiedzieć na temat opon Sawa, które zakupiłem bo brak śniegu i błota pośniegowego ale mogę w tej chwili stwierdzić, ze są cichutkie jak na zimówki.Cichsze od Kleberów letnich.Maja niskie opory toczenia, Cari wręcz "płynie" a takiego poślizgu jak arturro pisze nie zauważyłem.Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony i nie traktujcie tego jako reklamy gdyż pisze to naprawdę obiektywnie.Co będzie dalej czas pokaże...
mlun ja koledze kupowałem przez internet właśnie Good Year Ultra Grip 7.Niestety jeszcze ich nie założył więc Ci nie doradzę ale bieżnik maja ciekawy-sportowy.
Maja w necie świetna opinie i tym sie kierowałem przy zakupie bo Sawy dla niego były za tanie :lol:

Anonymous - 15-11-2007, 08:30

UWAGA!!!! musze przeprosic opony yokohama bo mam je zalozone jako letnie, a zimowe mam VIKING SNOW TECH, tak wiec sorry jesli wprowadzilem was w blad.
Uwazajcie na te opony (viking) bo sa poprostu beznadziejne i najprawdopodobniej bede je zmienial na fulde.

Anonymous - 15-11-2007, 08:57

sory ze tu ale dostane piany :?

jaki rozstaw śrub jest w Spejsie 2003 a jaki w lancerniku z 2006 roku????

4/114,3---

a 4/100---

który do którego-instrukcja tego w dupę nie mówi :butthead:

jaxan - 15-11-2007, 09:19

Ja również jak na razie z Savy jestem zadowolony. Autko prowadzi sie super, są naprawde cihce, kierownica lżej się kręcie, a to dlatego, że oponka jest węższa. No na śniegu nie miałem jeszcze okazji przetestować. Z tym, że mam narazie tylko je na przednich kołach, bo mam problem, nie jestem w stanie odkręcić tylnich kół. Poprzedni właściciel oprócz tego, że przykręcił dekielek zasłaniający śruby do felgi to jeszcze go przykleił jakimś silikonem czy czymś podobny i za nic nie chce mi to puścić i muszę to jakoś delikatnie zrobić, żeby nie połamać tego. W sobotę będę musiał się tym zająć spokojnie i jakoś je odkleić
Anonymous - 15-11-2007, 09:32

To ja podobnie do turek61 narazie moge powiedziec ze za te cene oponki SAVA sa fajne - miekkie, ciche. Tez na lato mam Kleber Dynahexer HP2 (tak sie to chyba zwie) i na bank SAVA sa tak glosne ale moze to tez wynika z tego ze mam wezsze - 175.
Jak narazie wydaja sie byc ok.

Kumpel kupil Yokohamy do Focusa (185) i mowil ze sa ok - w porownaniu do poprzednich jakie mial Bridgestrone