L200 Ogólne - Miłe zaskoczenie / roczarowania w nowym L200
Kibloo - 13-02-2009, 12:49
HugoOrmo napisał/a: | a progi mam piegowate w czarne kropki... | u mnie prawy próg...
saphire - 13-02-2009, 14:20
Każda myjka ciśnieniowa niszczy lakier. Trzeba myć normalną szczotką a nie karcheropodobnymi wynalazkami. Za wygodę i łatwość mycia płacisz zeszlifowanym lakierem.
namotore - 13-02-2009, 14:21
co znaczy "normalna szczotka"
Anonymous - 13-02-2009, 14:31
saphire napisał/a: | Każda myjka ciśnieniowa niszczy lakier. Trzeba myć normalną szczotką a nie karcheropodobnymi wynalazkami. Za wygodę i łatwość mycia płacisz zeszlifowanym lakierem. |
A czemu nie pędzelkiem archeologicznym i oliwką dla niemowląt...Lakier jest do pupy i tyle...
Jak wiele innych rzeczy zresztą..
namotore - 13-02-2009, 14:51
ale jak na razie forum nie umarlo, pelno elek jezdzi po PL wiec ludzie akceptuja ten szajs sami meczennicy , takze przechyleni pozdrowienia/szerokosci!
Gene - 13-02-2009, 14:53
namotore napisał/a: | co znaczy "normalna szczotka" | stary spamer
normalna = prosta Twoje Elzbieta czesze sie z przedzialkiem i musi miec krzywa szczotke.
Powaznie to chodzi o taka ktora nie ma twardego wlosia.
namotore - 13-02-2009, 15:02
Gene co do tematu: ja przechyl zaliczam do milego zaskoczenia a nie rozczarowania, latwiej sie wsiada i wysiada . Piszczenie resorow, stuki plastikow wewnatrz, plamy na progach, wycie mostu, miekki lakier i niewygodne fotele, etc. juz bardziej do tej drugiej kategorii. pozdrawiam
HugoOrmo - 13-02-2009, 15:35
...juz kiedys pisalem i wciaz podtrzymuje to zdanie: mimo roznych mankamentow, o ktorych tu piszemy z samochodu ogolnie jestem zadowolony bo wielokrotnie sprawdzil sie w trudnych sytuacjach a przez niecale dwa lata i 84k km dal duzo frajdy z jazdy...najwiekszym chyba mankamentem jest siec serwisow (bardzo skapa) a przez to praktycznie brak konkurencji wsrod autoryzowanych stacji co przeklada sie na niski/sredni poziom uslug, ze o cenach czesci nie wspomne...
pzdr
Jedrek83 - 13-02-2009, 16:07
HugoOrmo napisał/a: | ...najwiekszym chyba mankamentem jest siec serwisow (bardzo skapa) a przez to praktycznie brak konkurencji wsrod autoryzowanych stacji co przeklada sie na niski/sredni poziom uslug, ze o cenach czesci nie wspomne...
pzdr |
AMEN
Gene - 13-02-2009, 17:19
Skosy wierza w innego Boga
Ja tez uwazam, ze "Nowe" L200 to dobry samochod. Patrzac po tym jak i gdzie niektorzy smigaja taka bulwarowa weglara daje rade. Lakier we wszystkich nowych jest podobny. Wiecie ile rys przybylo w IV Pajero, ktorym na zlot pojechalem. Auto tylko stalo na Rancho i jezdzilo po miescie. Pani torebka przejechala, ktos inny oparl sie do zdjecia... a ja sie tylko stresowalem.
romero - 13-02-2009, 17:30
cytat:namotore - "niewygodne fotele"
Tak się zastanawiam.Nie pierwszy chyba już raz czytam narzekania na wygodę foteli i zastanawiam się o co chodzi.
Czy masz regulację w kilku płaszczyznach?
Jeżeli tak,to ja chyba mam jakąś nietypową budowę ciała bo dla mnie są O.K.
Pozdrawiam wszystkich.
namotore - 13-02-2009, 17:48
budowa ok fotele sa miekkie i nie trzymaja na boki, skrzypia, ogolnie fuszerka. sporo narzekan, czyli cos w tym jest. Jestes w mniejszosci
pozdrowienia
romero - 13-02-2009, 18:01
W porządku.Do zobaczenia na zlocie.Potestujemy.
wezyr.pl - 13-02-2009, 21:00
HugoOrmo napisał/a: | ...teraz okazalo sie, ze mam kasze od polowy samochodu w dol: drzwi, burta i tylne blotniki (dookola samochodu)... |
Niestety u mnie jest podobnie,a co dziwniejsze na innych autach tego nie mam.
romero napisał: "to ja chyba mam jakąś nietypową budowę ciała"-no chyba jednak jest z Tobą coś nie w porządku
romero - 13-02-2009, 21:13
cytat wezyr "romero napisał: to ja chyba mam jakąś nietypową budowę ciała-no chyba jednak jest z Tobą coś nie w porządku "
Dzięki wezyr.Teraz już mam pewność,że lekarze mnie oszukują.Od dzisiaj nie płacę ZUS-u.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 13-02-2009, 21:25 ]
Faktycznie chyba jestem w mniejszości.
PRZYCZYNY POWSTAWANIA WAD POSTAWY
Statystyki wskazują, że około 80% dzieci ma jawne lub ukryte wady postawy. Ich przyczyną jest siedzący tryb życia (dzieci coraz więcej czasu spędzają przed telewizorem i komputerem), ograniczenie możliwości wychowania fizycznego w szkole ( brak sal gimnastycznych ), brak boisk sportowych i terenów rekreacyjnych na naszych osiedlach mieszkaniowych. Ponadto nieprzemyślany dobór zabawek i przyborów może przeciwdziałać prawidłowemu kształtowaniu się postawy ( jazda na hulajnodze, jazda na rowerze pod ramą itp.), nieodpowiednie wymiary mebli – zbyt wysokie lub zbyt niskie siedzenia i pulpity, zła proporcja między wysokością jednego i drugiego, niewłaściwy sposób siedzenia w czasie pisania z jedną ręką na pulpicie, a drugą opuszczoną , nieprawidłowa postawa siedząca w ławce. Wadliwą postawę wywołują także często przyczyny natury psychicznej - przygnębienie, a także przejściowe osłabienie organizmu po przebytych chorobach. Uzupełniając rejestr błędów i wad postawy należy jeszcze wymienić ujemne oddziaływanie ciężkiej pracy fizycznej we wczesnym wieku, jak dźwiganie ciężarów, np. noszenie na rękach młodszego rodzeństwa. Niekorzystne jest także noszenie przez dzieci książek w teczkach zamiast w tornistrach.
|
|
|