[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.
gzesiolek - 19-12-2009, 18:15
Ja u siebie stwierdzilem ze radio szwankuje tylko w korku i jak zaczyna mieszac skutkuje metoda off/on dla odzyskania wyraznego dzwieku. Tez chyba bede musial to zglosic w ASO...
Lestat - 29-12-2009, 09:50
Wczoraj w koncu znalazlem chwilke zeby zgrac swoje plytki z muza do formatu mp3 i nagrac to na jeden cd. Przynosze to ja dzisiaj to autka wrzucam i co? Radio napisalo reading po czym wyswietlilo komunikat NO MP3 RECORDS (labo file list, juz nie pamietam). Powiem tak na kompie mi odtwarzalo muze. Pytanie czy moze byc to efekt wykorzystania do nagrania plytki narzedzia z Visty? Nie chcilo mi sie uruchamiac nero i po prostu zrobilem kopiuj wklej...i teraz nie wiem czy Vista korzysta z innego standardu nagrywania niz ISO, Joliet?No bo nie sadze ze mp3 sa do niczego....
jaca71 - 29-12-2009, 10:43
A nie nagrałeś czasem na płycie DVD?
Ja kiedyś zrobiłem sobie płytę z tego co miałem na dysku i ... nic. Okazało się że wszystko nagrane było w formacie flac - nie lubię mp3
Jeśli wszystko ok czyli płyta CD to do jakiego formatu zrobiłeś ripa?
Lestat - 29-12-2009, 11:02
Nie na pewno uzylem plytki CD-R. Zgrywalem do formatu mp3...
[ Dodano: 29-12-2009, 13:58 ]
Ktos ma jakies jeszcze sugestie??
ohayo - 30-12-2009, 08:33
ulrik napisał/a: | Ktos ma jakies jeszcze sugestie?? |
Zgraj jeszcze raz te mp3, ale przy pomocy Nero i będziesz miał jasność. Ja nigdy nie korzystam z narzędzi Visty do nagrywania, więc nie wiem, czy to narzędzie cos miesza czy nie.
gzesiolek - 30-12-2009, 11:25
Ja znalazlem jakies stare prawie 10 letnie plytki z mp3 wrzucilem do Lancerka i graja bez przeszkod... moze zbyt nowa technologia nagrywarki
Meyster - 02-01-2010, 15:58
Najnowszy updejt radiowy: samo shuffluje piosenki z plyty jesli dojdzie do konca utworu. Natomiast jest przestawiam recznie na Next to idzie wg kolejnosci. Oczywiscie ciagle problemy z modulacją radio w miescie
Anonymous - 02-01-2010, 16:06
Meyster napisał/a: | Najnowszy updejt radiowy: samo shuffluje piosenki z plyty jesli dojdzie do konca utworu. Natomiast jest przestawiam recznie na Next to idzie wg kolejnosci. Oczywiscie ciagle problemy z modulacją radio w miescie |
Upgrade? Wgrali Ci jakoś nowy soft w ASO? Jakie z tego korzyści? Bo jak piszesz radio dalej "moduluje"?
pfx - 02-01-2010, 18:21
Niektórych typów płyt ten odtwarzacz nie czyta, poza tym to bardzo himeryczne urządzenie, nie zdziw się jak się pewnego dnia zawiesi się i nic nie zagra, lub zagra mono w jednym kanale. Wbrewa pozorom niektóre cd-r lepszej marki nie są czytane, czyta naotmiast płyty typu tesco i inne badziewie. To nawet lepiej, bo przeżywalność płyty w tym napędzie - nie jest większa niż rok. (w moim przypadku może to zasługa twardego zawieszenia).
Meyster - 02-01-2010, 21:18
Wojt77 napisał/a: | Meyster napisał/a: | Najnowszy updejt radiowy: samo shuffluje piosenki z plyty jesli dojdzie do konca utworu. Natomiast jest przestawiam recznie na Next to idzie wg kolejnosci. Oczywiscie ciagle problemy z modulacją radio w miescie |
Upgrade? Wgrali Ci jakoś nowy soft w ASO? Jakie z tego korzyści? Bo jak piszesz radio dalej "moduluje"? |
Updejt informacyjny o stanie radia w tym sensie:) (wczesniej pisalem o tej modulacji a teraz doszly problemy z plytami). Nie wgrali mi nic, nie byłem jeszcze z tym, nie mam kiedy sie zabrac. Moze dopiero przy pierwszym przegladzie, Co do plyt to mam caaalkiem rozne, od nonejmów po specjalne Philipsy dedykowane do zapisu dzwieku po 4-5zł za sztuke, takze to nie przez nosnik.
Lestat - 04-01-2010, 08:00
No i nastala jasnosc - nagralem plytke przy pomocy Nero i okazalo sie ze Vista jak zwykle okazala sie do bani...muzyka po po nagraniu w nero odezwala sie w glosnikach...co za bezsens....
Zbigi - 04-01-2010, 20:30
ulrik napisał/a: | No i nastala jasnosc - nagralem plytke przy pomocy Nero i okazalo sie ze Vista jak zwykle okazala sie do bani...muzyka po po nagraniu w nero odezwala sie w glosnikach...co za bezsens.... |
Jak chcesz mieć na 100% możliwość odtwarzania audio praktycznie wszędzie to nagrywaj z prędkością max 16X.Oczywiście zwracaj uwagę z jaką max prędkością dopuszcza producent
nagrywanie na danej płytce.
Faktycznie Nero sprawuje się lepiej.
pfx - 04-01-2010, 21:41
I np. mp3 nie dogrywaj płyty do pełnych 730 MB, bo ostatnich piosenek nie przeczyta lub będzie rwał. Max na płytę 700 MB.
Lestat - 05-01-2010, 07:29
dzieki Panowie za rady
tomaszekk7 - 01-02-2010, 21:57
ohayo napisał/a: | ulrik napisał/a: | poobserwuje to jeszcze i zobaczymy |
Ja zamierzam zgłosić radio w ASO, ale czekam do przeglądu. Nie poddam się - muszą coś z tym zrobić. O dziwo w trasie jakość dźwięku jest stabilna, natomiast w mieście...szkoda gadać. Equalizer pływa najczęściej podczas ruszania (sygnał tłumi się). Zastanawiam się, czy to nie wina jakichś filtrów przeciwzakłóceniowych. Antena według mnie odpada, bo w trasie lokalna warszawska stacja odbierała jeszcze po przejechaniu 50 km, więc nie ma co narzekać na antenę ani czułość odbiornika. |
Miałem te same problemy. Po 3 zgłoszeniu zadzwonili do mnie z serwisu, że mają radio dla mnie do wymiany. Jestem umówiony na piątek. Jak wymienią napiszę czy jest poprawa.
|
|
|