[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka
kabar - 07-02-2015, 08:24
Sunderland86 napisał/a: | Nie połączyłem nigdzie przewodów nr 2 i 6 bo nie wiem gdzie mam je połączyć, musiałbym mieć Gala, którego mógłbym rozebrać i dojść co to jest. |
Z tego co widzę to podświetlenie przycisków. Wg schematu podłącz pod podświetlenie schowka w tunelu lub po prostu dowolne podświetlenie przycisków w okolicy.
chudy771 - 07-02-2015, 13:49
muka997 napisał/a: | a ja szukam i szukam, i znaleźć nie mogę, a poszukuję czarnej ewentualnie beżowej skóry ale kompletu czyli:
-siedzenia przód i kanapa tył
-boczki drzwi
-dół deski rozdzielczej: schowek, plastik obok, osłony tunelu osłona pod kierownica, ten mały schowek
-osłony słupków
- i przycisków podgrzewanych foteli z tunelu
i najważniejsze do SEDAN, ma ktoś??
żeby nie było, monitoruje allegro i olx ale ciężko z tym, chwilowo jest tapicerka do kombi ale tam nie wszystko podobno pasuje |
Na olxie masz komplet jasnego wnetrza z anglika (stan calkiem spoko) i z europejczyka (raczej w srednim stanie). Ja osobiście bym wziął to z anglika i poszukał brakujących elementów, ewentualnie dogadał się z drugim sprzedającym. Ceny są całkiem atrakcyjne w obu przypadkach
Sam szukałem ponad pół roku czarnych skór (nie chciało mi się bawić w przekładkę całego wnętrza), aż w końcu trafiłem na komplet bez podgrzewania. Były w znośnym stanie, wydałem pare groszy na kosmetyki, poświęciłem 3 popołudnia i wygladają bardzo okazale
muka997 - 07-02-2015, 14:22
widziałem te z anglika, a będzie wnętrze pasować z anglika??
chudy771 - 07-02-2015, 15:42
obstawiam, że musiałbyś dorwać europejskie boczki przednie, plastiki deski rozdzielczej i chyba dywan
fotele, kanapa, tylne boczki, plastiki slupkow, pasy, podlokietnik musza pasowac
lortek - 12-02-2015, 09:42
muka997 napisał/a: | a ja szukam i szukam, i znaleźć nie mogę, a poszukuję czarnej ewentualnie beżowej skóry ale kompletu czyli:
-siedzenia przód i kanapa tył
-boczki drzwi
-dół deski rozdzielczej: schowek, plastik obok, osłony tunelu osłona pod kierownica, ten mały schowek
-osłony słupków
- i przycisków podgrzewanych foteli z tunelu
i najważniejsze do SEDAN, ma ktoś??
żeby nie było, monitoruje allegro i olx ale ciężko z tym, chwilowo jest tapicerka do kombi ale tam nie wszystko podobno pasuje |
Pojawił się beżowy środek, jeśli jeszcze go nie wyczaiłeś do tej pory ... http://olx.pl/oferta/gala...html#578c92187d
muka997 - 12-02-2015, 21:47
nie żebym był wybredny ale znalazłem czarny i to z sedana tez na olx, ale to dopiero wstępne rozmowy
ale dzięki za linka
chudy771 - 14-02-2015, 13:15
Podgrzewane fotele mają 4 wtyczki? Montowałem dzisiaj swoje i były 3 wtyczki, jedna od airbaga, jedna biała i jedna czarna. Obie są od elektryki, czy jednak mam fotele z podgrzewaniem?
Sunderland86 - 14-02-2015, 14:12
Są trzy wtyczki, od poduszki, od sterowania elektrycznego i od podgrzewania.
chudy771 - 14-02-2015, 14:21
To miły bonus, bo poprzedni właściciel tapicerki chyba nawet nie wiedział, że jest podgrzewanie, a nawet nie miał przycisków od podgrzewania w aucie. Orientujesz się, która z wtyczek jest od podgrzewania? Biała czy czarna?
sveno - 14-02-2015, 18:28
chudy771 napisał/a: | Biała czy czarna? | ta która ma więcej kabli. Do regulacji fotela idą tylko 2 kable, do grzania powinny 3 lub więcej
lortek - 16-02-2015, 10:42
Zabrałem się ostatnio za wymianę foteli na skórzane. Mając niepodgrzewane i ręcznie sterowane szmacianki obawiałem się trochę, że nie będzie doprowadzonej wiązki do podgrzewania foteli. Jak się okazało w tunelu była doprowadzona taka wiązka Umieszczam zdjęcie bo wiele osób się o nią pyta.
Poniżej zamieszczam jeszcze zdjęcie wiązek pod fotelami.
sveno - 16-02-2015, 20:29
To ja zdementuje kolejną pogłoskę: kanapa z kombi nie pasuje do sedna, w drugą stronę też nie. Siedzisko kanapy i boczki kanapy są takie same, ale oparcie już nie. Największy problem to zatrzaski - w kombi są dłuższe i grubsze.
A z tą wiązką to loteria widzę, jedni mają inni nie.
Hugo - 16-02-2015, 23:22
sveno napisał/a: | kanapa z kombi nie pasuje do sedna, w drugą stronę też nie. Siedzisko kanapy i boczki kanapy są takie same, ale oparcie już nie | Wiemy to od zawsze
gawron - 18-02-2015, 08:41
To ja się nie zgodze z ta informacją bo jestem świeżo po przekładce foteli z kombi i kanapa pasi tylko uchwyty od kombi przełożyłem i jest ok.
sveno - 18-02-2015, 20:32
gawron napisał/a: | tylko uchwyty od kombi przełożyłem i jest ok. | jak? One nie są spawane do karoserii?
Rozumiem, że rozmawiamy o tych uchwytach w kształcie litery U, przy błotnikach u góry?
|
|
|