Wielkopolskie - napotkane MIŚKI...
filippoz - 25-04-2009, 00:21
Redlucas napisał/a: | A ja się zapytam... czy wolno mieć tak tablice rejestracyjne umieszczone? Pewnie fotoradar nie chwyta jego numerów... | poruszałem już ten wątek w innym podforum i jak się okazuje tak, można taką podkładkę kupić w ASO za ok 200-250zł,
W Alfa 156 też w podobnym systemie jest to rozwiązane.
Redlucas - 25-04-2009, 02:13
Jakby się uprzeć to tak można zamontować tablice w każdym aucie.
Więcej fotoradarów na drodze = więcej tablic pod skosem za 200 złotych.
P.S. Dzisiaj na trasie Wałcz-Piła chłopcy radarowcy do mnie strzelali ze suszarki... mimo, że przekroczyłem "tyci" dozwolony limit to machnęli ręką... dziwne. Ale patent wspomniany wyżej... warty jest przemyślenia. Na suszarki nie działa... ale obok fotoradarów człowiek będzie przejeżdżał ze spokojem... szczególnie tych w miastach... bo łapią już od 10 km/h przekroczonych. A zasłyszałem... że miastowe będą strzelać fotę już od 5 km/h.
spown - 25-04-2009, 11:17
To jeszcze naklejkę na szybie trzeba będzie przykryć jakimś "liściem"
loki7777 - 26-04-2009, 12:49
http://i4.photobucket.com...nia/Foto267.jpg
Ta jest z Chodziezy, niestety juz na sprzedaz, poza tym jest 3 tez przedliftowa niebieska gdi oraz w Szamocinie z rana na rynku przy kiosku po lifcie, ale miala lekko uderzony lewy bok (srebrna, ladna, ktos ja tracil)
ryso - 26-04-2009, 16:28
Ja też chcę zdjęcie
Redlucas - 26-04-2009, 22:46
spown napisał/a: | To jeszcze naklejkę na szybie trzeba będzie przykryć jakimś "liściem" |
Zasłyszane... z drugiej ręki. Tzn. mojemu wujowi znajomy policjant wyjaśnił o co loto z tą naklejką na szybie. Ile tym prawdy? Nie wiem... tak gadał policeman. Sama naklejka dla Policji jest ponoć o cztery litery rozbił.
Jak przekroczysz prędkość przy fotoradarze, to ostrość zdjęcia jest ustawiana za pomocą wiązki laserowej, która odbija się ponoć od tej naklejki. Jak byś zasłonił naklejkę przykładowo liściem to najprawdopodobniej (niebieski mówił, że na 100%) zdjęcie nie wyjdzie bo ostrości nie będzie. To i rejestracji nie trzeba pod kątem ustawiać. Ale zasłanianie liściem jest nielegalne... aby było jasne. Jak dorwą to mandat mur-beton. Ja tego testować w każdym razie nie będę... jak ktoś chce to niech kombinuje.
Mimo wszystko... tak jak ostatnio w poradniku "Auto Świat" pisali... nawet jeżeli Wasze auto jest wyraźniejsze od innych aut na zdjęciu to sąd i tak podważa takie wykroczenie w razie czego. Na zdjęciu może widnieć tylko jedno auto aby było ważne i stanowiło podstawę do mandatu.
spown - 26-04-2009, 22:49
Dobra, jechałem dzisiaj od ronda Obornickiego do osiedla Sobieskiego za zielonym coltem, miał w prawym dolnym rogu na szybie naklejkę MM. Przyznawać się
tresorex - 27-04-2009, 08:20
Redlucas napisał/a: | spown napisał/a: | To jeszcze naklejkę na szybie trzeba będzie przykryć jakimś "liściem" |
Zasłyszane... z drugiej ręki. Tzn. mojemu wujowi znajomy policjant wyjaśnił o co loto z tą naklejką na szybie. Ile tym prawdy? Nie wiem... tak gadał policeman. Sama naklejka dla Policji jest ponoć o cztery litery rozbił.
Jak przekroczysz prędkość przy fotoradarze, to ostrość zdjęcia jest ustawiana za pomocą wiązki laserowej, która odbija się ponoć od tej naklejki. Jak byś zasłonił naklejkę przykładowo liściem to najprawdopodobniej (niebieski mówił, że na 100%) zdjęcie nie wyjdzie bo ostrości nie będzie. To i rejestracji nie trzeba pod kątem ustawiać. Ale zasłanianie liściem jest nielegalne... aby było jasne. Jak dorwą to mandat mur-beton. Ja tego testować w każdym razie nie będę... jak ktoś chce to niech kombinuje.
Mimo wszystko... tak jak ostatnio w poradniku "Auto Świat" pisali... nawet jeżeli Wasze auto jest wyraźniejsze od innych aut na zdjęciu to sąd i tak podważa takie wykroczenie w razie czego. Na zdjęciu może widnieć tylko jedno auto aby było ważne i stanowiło podstawę do mandatu. |
Można też tak ustawić wycieraczki żeby zatrzymywała się na nalepce
Pexu - 27-04-2009, 08:24
tresorex, ja tak właśnie mam Wyszło co prawda niechcący ale mi się podoba
Anonymous - 27-04-2009, 09:44
spown, Dobra, jechałem dzisiaj od ronda Obornickiego do osiedla Sobieskiego za zielonym coltem.
To najprawdopodobniej jechałeś za mną
filippoz - 29-04-2009, 00:43
Dziś na ulicy Kolejowej pomiędzy Skórzewem a Plewiskami mijałem srebrnego miśka kombi, który był wyprzedzany przez VW Passata. Czy to ktoś z forum? Proszę się przyznać
wojtas - 04-05-2009, 00:15
Strzeliłem kilka Eclipsów
Hubeeert - 04-05-2009, 19:06
tresorex napisał/a: | Można też tak ustawić wycieraczki żeby zatrzymywała się na nalepce |
Nie można. Jest to niezgodne z prawem - naklejka nie może być zasłonięta bądź zasłaniania nawet przez wycieraczki. Pexu napisał/a: | tresorex, ja tak właśnie mam | Powodzenia - jak się za to wezmą to masz problem i nowa naklejkę do kupienia. Lub ramię wycieraczki do opuszczenia. Redlucas napisał/a: | ja się zapytam... czy wolno mieć tak tablice rejestracyjne umieszczone? Pewnie fotoradar nie chwyta jego numerów... | Jeżeli tak była seryjnie to czemu nie? Poczytaj sobie przepisy - tam sa wszelkie odpowiedzi Redlucas napisał/a: | Pewnie fotoradar nie chwyta jego numerów... | chwyta
Redlucas napisał/a: | Ale patent wspomniany wyżej... warty jest przemyślenia. Na suszarki nie działa... ale obok fotoradarów człowiek będzie przejeżdżał ze spokojem... szczególnie tych w miastach... bo łapią już od 10 km/h przekroczonych. A zasłyszałem... że miastowe będą strzelać fotę już od 5 km/h. | Myslę, że łatwiej bedzie zwolnić. Redlucas napisał/a: | Zasłyszane... z drugiej ręki. Tzn. mojemu wujowi znajomy policjant wyjaśnił o co loto z tą naklejką na szybie. Ile tym prawdy? Nie wiem... tak gadał policeman. Sama naklejka dla Policji jest ponoć o cztery litery rozbił.
Jak przekroczysz prędkość przy fotoradarze, to ostrość zdjęcia jest ustawiana za pomocą wiązki laserowej, która odbija się ponoć od tej naklejki. Jak byś zasłonił naklejkę przykładowo liściem to najprawdopodobniej (niebieski mówił, że na 100%) zdjęcie nie wyjdzie bo ostrości nie będzie. |
Niezła bajka
tresorex - 04-05-2009, 19:26
Hubeeert napisał/a: | tresorex napisał/a: | Można też tak ustawić wycieraczki żeby zatrzymywała się na nalepce |
Nie można. Jest to niezgodne z prawem - naklejka nie może być zasłonięta bądź zasłaniania nawet przez wycieraczki. Pexu napisał/a: | tresorex, ja tak właśnie mam | Powodzenia - jak się za to wezmą to masz problem i nowa naklejkę do kupienia. Lub ramię wycieraczki do opuszczenia. |
W colcie akurat jak się zatrzymają wycieraczki to totolotek. Raz opadają na sam dół szyby raz 5cm nad raz na nalepce. Zależy jaki jest opór pióro-szyba i wiatr-pióro jak nalepiałem naklejkę to nie specjalnie żeby była zasłonięta piórem.
żeby nie był ot wklejam zdjecia
Colty
Lancery
inne
rzabcio - 11-05-2009, 10:30
Pozdrawiam niebieską/błękitną Carismę oraz jej kierowcę za którymi jechałem wczoraj około godziny 17 na odcinku od Mostu Dworcowego do PKSu, gdzie autko zjechało na Wildę.
|
|
|