To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jakość lakieru - Lancer CYxA

racer1972 - 21-02-2010, 00:34

no lakier jest do bani :( jak odbierałem auto to już można było się dopatrzyć mikro rysek a na masce miałem rysę 50cm,którą musieli spolerować...
Anonymous - 21-02-2010, 11:36

Fakt lakier jest miękki, ale to cecha wszystkich lakierów EKO, za to jesteśmy zieloni, hihi.
Zauważyłem, że po pewnym czasie eksploatacji auta, lakier nieco twardnieje i nie jest aż tak podatny na rysy jak na początku:)

gzesiolek - 21-02-2010, 14:53

Bastek77, a Ty nie masz czasem srebnego?
Anonymous - 21-02-2010, 19:52

Nein shwarz jak by nie patrzeć:)ale nie ma pogody na takie zabawy z zaprawkami, muszę coś pokombinować, bo do wiosny jeszcze hoho :?
Lestat - 27-02-2010, 07:45

Ja ostatnio pojechałem sobie na myjnie żeby autko wymyć po zimie no i niestety na masce mam dwa malutkie (wielkości główki od szpilki) odpryski i jakieś pół centymetrowe otarcie przy oknie drzwi tylnych...nie wiem może kupie ten wosk rozwałkowujący lakier...szkoda że już coś takeigo ma miejsce po 3 miesiacach od dnia odbioru...
April77 - 27-02-2010, 19:00

Lestat napisał/a:
Ja ostatnio pojechałem sobie na myjnie żeby autko wymyć po zimie no i niestety na masce mam dwa malutkie odpryski i jakieś pół centymetrowe otarcie przy oknie drzwi tylnych,szkoda że już coś takeigo ma miejsce po 3 miesiacach od dnia odbioru...

A u mnie po zimie (dwa lata użytkowania)- kilka odprysków na masce, a na tylnym nadkolu i drzwiach kilkadziesiąt (co prawda wielkości mniejszej niż milimetr) ale pod światło widać
Chyba przestane się przejmować bo i tak nic nie poradzę.
A za 2 czy 3 lata jak będzie to koszmarnie wyglądać pomaluje z AC
Zwyżki ubezpieczenia nie będzie bo po tym czasie lancer będzie może wart z 25 tysięcy i nie zamierzam więcej ubezpieczać AC

Anonymous - 04-03-2010, 22:03

Myślę, że będzie wart nieco więcej, najwięcej auto traci na wartości przez pierwsze 3 lata, później wszystko zależy od stanu i przebiegu pojazdu. Do tego auta krajowe, lepiej trzymają cenę i łatwiej je sprzedać:)
redundantor - 21-03-2010, 19:34

No ja po zimie mam parę (ok 5) dziurek do podkładu na masce. Lakier czerwony.

Czy ktoś robił to w ramach gwarancji lub rękojmi?

Anonymous - 21-03-2010, 19:40

redundantor napisał/a:

hmmm...że niby gdzie jest wada fabryczna?

krzychu - 21-03-2010, 19:53

redundantor napisał/a:

Hehehe

Do już chyba lepiej "szukać wiatru w polu" u ubezpieczyciela drogi.

Anonymous - 21-03-2010, 20:05

krzychu, zawsze może wykonać w ASO test przyczepności lakieru nożem Petersa
ale tylko na własną odpowiedzialność - badanie jest niszczące, a skutki wizualne fatalne. Na dodatek kiedy okaże się, że przyczepność lakieru jest zgodna z normą ( w 99% zgłaszanych reklamacji jest prawidłowa) to człowiek zostaje z ręką w nocniku, bo reklamacja jest niezasadna.

Anonymous - 21-03-2010, 21:54

Moim zdaniem odpryski czy zarysowania są raczej nieuniknione szczególnie w naszych warunkach drogowych. Tak się zastanawiam, czy można usunąć takie drobiazgi z polisy AC?
Może uda się też podciągnąć pod AC np. konserwację podwozia itp?
Robiliście już coś takiego?
Pozdr.

Trik - 21-03-2010, 21:59

redundantor napisał/a:

Niby w jaki sposób widzisz w tym rolę gwarancji. Obejżyj sobie dokładnie np tylne drzwi i błotnik z nimi :badgrin: , tak od progu w górę na ok 20-25 cm. Możesz być bardzo zaskoczony. Zawsze uszkodzenie mechaniczne nie podlegają gwarancji, a o które, zabezpieczenie, winien zadbać sam użytkownik. Także nie końbinuj i zaprawka w łapę i do roboty, jak chyba wszyscy użytkownicy nowoczesnych ekoterrorystycznych lakierów, zwanych również akwarelkami. :finga: Spóść problem na drzewo i popraw go pędzelkiem. :D

krzychu - 21-03-2010, 22:25

Bastek77 napisał/a:
czy można usunąć takie drobiazgi z polisy AC?

Zwróć uwagę na pogrubione słowa. Można ale to nie opłacalne jeśli to tylko drobiazgi bo za AC to Ty płacisz w następnym roku więcej...

Anonymous - 22-03-2010, 19:37

No tak, tylko pod warunkiem, że będę wykupywał AC w następnym roku :ANAL:
Czy taką kosmetykę można zlecić lakiernikom z ASO i czy wykonają usługi za pośrednictwem polisy AC?
Pozdr.