[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
londolut - 28-01-2009, 18:15
cuuube napisał/a: | wygladaja jakby ktos to w photoshopie zrobil | PS czy nie to wygląda jakby ktoś nadepnął na jaszczura i mu ślepia wyszły... czekam na efekt pracy marexi.
wilk88 - 28-01-2009, 19:31
Galant prawie jak mój, nawet alusy podobne Te światła w tym przypadku nie za bardzo mi się podobają. Czekamy jak to wyjdzie u marexi
Anonymous - 30-01-2009, 18:46
znalazlem to grzebiac na niemieckich forach
moim zdaniem kiepsko pasuje tu zintegrowany migacz lepszy bylby osobny "clear"
w pewnej holenderskiej firmie w ktorej zaopatruje sie Poznańska firma HOT maja promocje na te lampki z 349 ejro na 299 ejro
> TUTAJ < jest spoko opisik jak zrobic projectory do Gala
Bartek - 30-01-2009, 19:18
cuuube, bardzo fajnie, jak wydasz 600 ojro, to stwierdzisz, że to dopiero początek, bo potrzebujesz jeszcze amerykanerskich błotników, grilla, i zderzaka....... a wszystko po to, żeby oszpecić Galanta i stać się kolejnym ksenonowym bandytą.....
Anonymous - 30-01-2009, 19:29
to nie ja przerabiam lampy na soczewkowe wypraszam sobie nie wspomnialem rowniez ze bede zmienial na 'gotowe' ktore przedstawilem wczesniej (2 rodzaje)
po co zaraz zmienac przod na amerykanca ?? czyz to nie jest ta sama buda tyle ze wspomniany... ma zintegrowany grill ze zderzakiem i lampe z migaczem a ksztalty-obrysy sa takie same w EU i US
ja czekam na tylne lampy narazie zdradze tylko tyle ze to nie sa Altezzy
Marcino - 31-01-2009, 00:24
Teraz tych "cudów" do przeróbek na soczewki jest cała masa, jakas moda przyszła na xenon i soczewki.
Krzys - 01-02-2009, 01:13
uszlyby te lampy... szkoda ze tak drogo
SirSinner - 08-03-2009, 20:55
Co do tych lamp to tu są w owiele przystępniejszej cenie, gdyby ktoś chciał: http://cgi.ebay.com/ebaym...sQ5fAccessories
swinks_UK - 08-03-2009, 23:19
Noo... i mają "symetryczną" przysłonę w projektorach, więc na EU się nie nadają. Do tego projektory zalane hermetycznie, więc przysłony nie przerobisz.
SirSinner - 09-03-2009, 09:34
A patrz tego nie doczytałem zobaczyłem, że identyczne i założyłem że się niczym nie różnią prócz ceny.
Proszę w takim razie o usunięcie powyższego żeby nie zaśmiecać.
winter1986 - 09-03-2009, 11:20
W ramach przypomnienia ... Wiem, że wiele osób montuje teraz xenony do swoich aut (nawet w golfach II widuje coraz częściej), pragnę jednak przypomnieć, że sama lampa przystosowana do xenonów nie wystarcza. Zgodnie z Polskim (a w szczególności z Unijnym) prawem reflektory xenonowe muszą być wyposażone w mechanizm samopoziomujący i spryskiwacze.
KaWu - 09-03-2009, 11:40
winter1986, masz rację na przeglądzie w piątek właśnie diagnosta się czepiał u mnie.
winter1986 - 09-03-2009, 11:52
Dobrze, że tylko diagnosta. Znam przypadki, że uczestniczący w kolizji drogowej nie dostał odszkodowania przez brak spryskiwaczy na xenonach. Ja jestem zdania, że lepiej założyć sobie żarówki np. cool blue i mieć coś podobnie wyglądającego jak xenon (ale legalnego i oryginalnego) niż bawić się w przeróbki z allegro, które nie zawsze w 100% są sprawdzone i legalne :/
swinks_UK - 17-03-2009, 00:19 Temat postu: Kolejny projekt bi-xenon Otóż drodzy koledzy i koleżanki, właśnie przed chwilą (20 minut temu). Poskładałem w całość coś takiego:
Jeszcze brudne od paluchów i czeka na wstawkę do auta, ale to na świeżo.
Przed sklejeniem wyglądało tak:
Całość to, licząc obie lampy: 4 światła mijania xenonowe i 4 światła drogowe xenonowe. W końcu to bi-xenon . Plus w sumie 4 angel-eyes CCFL.
Przysłona drogowych i mijania sterowana jest elektromagnesem. Przysłona spełnia wymogi prawa drogowego w EU, a więc daje wyraźną granicę światłocienia i jest asymetryczna.
W sumie koszt projektu to 185 GBP + 30 GBP za balasty HID.
Teraz będzie ŚWIATŁOŚĆ!!
Marcino - 17-03-2009, 00:41
Pikne oczka... pokaż jak błyszcza i jaka jest swiatłość..:)
|
|
|