[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Wyświetlacz wielofunkcyjny (licznik) - Lancer CYxA
jbas - 20-06-2016, 12:38
tyku napisał/a: | Licznik np: z ASXa jest oryginalny i zapewniam Cię, że po wymianie na kolorowy uśmiechałbyś się wsiadając do lancera. |
Ale ja to wiem i wcale tego nie neguję... no nic - muszę to jeszcze raz przemyśleć
A wracając do mojego pytania:
jbas napisał/a: | Na forum wyczytałem, że numer VIN samochodu jest jakoś sparowany z numerem licznika. Czy to prawda? |
Czy tak faktycznie jest?
tyku - 20-06-2016, 12:56
jbas napisał/a: | Na forum wyczytałem, że numer VIN samochodu jest jakoś sparowany z numerem licznika. Czy to prawda? | Prawda.
Po podłączeniu pod MUT III będzie widoczny VIN licznika, ale w czym problem
Czy to Ci przeszkadza w użytkowaniu samochodu
jbas - 20-06-2016, 12:58
Generalnie nie ale w momencie jego sprzedaży... Próbuję się postawić w miejscu kupującego którego oczywiście poinformuję o fakcie montażu nowego licznika. I zastawiam się czy mnie w tej sytuacji kontrolka alarmowa by się w głowie nie zaświeciła
grzesiopol - 20-06-2016, 18:40
Ja sprzedałem takiego z wymienionym licznikiem i nowemu nabywcy nie przeszkadzało, że był o wiele mniejszy od oryginału o czym został poinformowany. Po prostu nie panikuj. Ewentualnie kup za 50 złociszy np http://allegro.pl/mitsubi...6270186565.html i wymień sobie wyświetlacz.
jbas napisał/a: | Próbuję się postawić w miejscu kupującego którego oczywiście poinformuję o fakcie montażu nowego licznik | to postaw się w miejscu kupującego jak kupuje samochód z małym licznikiem a potem się okazuje, że jest dwa razy większy, to wtedy jest wkurzające.
brylekVFR - 20-06-2016, 18:43
A ja trzymam stary licznik żeby pokazać kupującemu że go wymieniłem na ładniejszy , a stary był dobry tylko brzydszy
grzesiopol - 20-06-2016, 19:02
A masz czym go uruchomić i pokazać licznik, bo tak tylko pokazać to możesz zawsze
brylekVFR - 20-06-2016, 21:19
Jak się uprze to mogę go nawet wsadzić od nowa , to tylko parę minut roboty .
A tak na serio to wszytko co wymieniam w wyposażeniu to wkładam w pudełko i robię fotorelacje żeby pokazać fotki kupującemu i później oddać mu zawartość pudełek.
grzesiopol - 20-06-2016, 23:02
Jakby coś to żeby zobaczyś stan licznika wystarczy podłączyć zasilanie po nóżki nr 1 (+) i 13 (-), włączy się wtedy test systemu, zabawne, że wszystkie systemy będą pokazywały błąd. Dzieje się tak bo żadne czujniki nie są podłączone. Dla ułatwienia nr 13 powinien być opisany i jest to prawa dolna nóżka patrząc od tyłu na gniazdo, nóżka nr 1 jest nad.
wiewioor - 24-06-2016, 21:08
Co do oznaczeń kolorowych wyświetlaczy oprócz 8100B724 i innych podanych w tym temacie śmiało można kupować jeszcze 8100B726 - wersja diesel
.swat. - 30-06-2016, 13:33
brylekVFR napisał/a: | A tak na serio to wszytko co wymieniam w wyposażeniu to wkładam w pudełko i robię fotorelacje żeby pokazać fotki kupującemu i później oddać mu zawartość pudełek. | Niestety żyjemy w dziwnym świecie. Każda modernizacja naszego auta potencjalnie pociąga za sobą marudzenie kupującego, zbijanie ceny i kręcenie nosem. Nie ważne że wydaliśmy kupę kasy a auto wygląda ciekawiej, ten zawsze będzie miał pretekst, że jest nieoryginalny- wówczas negocjacja ceny w dół murowana.
No chyba, że sprzedajemy go jakiemuś Mitsumaniakowi , wtedy to inna para kaloszy
grzesiopol - 30-06-2016, 18:17
.swat. napisał/a: | No chyba, że sprzedajemy go jakiemuś Mitsumaniakowi , wtedy to inna para kaloszy | prawdziwemu MM a nie takiemu co się zapisuje na forum tylko po zakup pojazdu, aby popytać, poczytać itp.
brylekVFR - 30-06-2016, 22:07
Z doświadczenia wiem że ten co marudzi to nie kupiec, ja jak już sprzedaje to komuś kto docenia włożone pieniądze i prace Ten co bardzo marudzi to tylko po to żeby nerwy zepsuć i czas zmarnować.
grzesiopol - 05-03-2017, 14:52
Ostatnio tak sobie przeglądałem internety i mnie natchnęło.
A może by tak zrobić customowy cyferblat do lancerka. Jako, że najbardziej podoba mi się licznik od EVO a dokładniej rozłożenie cyferek
postanowiłem, że coś w tym temacie zrobię. Rozebrałem stary licznik i popatrzyłem co i jak.
Na dzień dzisiejszy potrzebowałbym wiedzy z czego można by było zrobić cyferblat. Nasuwają mi się dwie możliwości: biała folia na której można drukować (tak jak jest w oryginale) lub coś w rodzaju tego
Może ktoś z was ma jakieś pomysły na materiał bo sam projekt zegarów już zacząłem robić.
Bizi78 - 05-03-2017, 15:13
Grześ spytaj sveno on kiedyś robił zegary HC do galanta .
brylekVFR - 05-03-2017, 16:13
Podświetlenie pewnie bez problemów można zmienić. Tarcze licznika i obrotomierza można dorobić pod zamówienie. Kiedyś do motorku dorabiałem. Wysłałem skany tarcz, napisałem jakie zmiany mają być wprowadzone i otrzymałem idealne zmienniki oryginałów.
|
|
|