Nasze Miśki - Galant Avance 2,5v6
krzychuzzz - 14-05-2013, 14:35
tomek84 napisał/a: | zawiozłeś ? |
Zawiozłem ale wstyd pokazywać co zrobił tapicer w Płocku. Szew "na oktętkę" a miała być jodełka.... odebrałem i powiedziałem że może to sobie spruć bo i tak mu za to nie zapłacę. Gałkę spakowałem i wysłałem do Maff. Czekam już pół roku na obszycie bo Panowie gdzieś zapodziali paczkę ale twierdzą ze mają na pewno tylko nie mogą znaleźć Ale spoko nie spinam się bo mam ta pierwszą obszyta przez nich a teraz chcę pół na pół ze skóra perforowaną. Jak przyjdzie nowa to wkleje foty...mam nadzieje ze nie za kolejne pół roku
Nie masz co się bać tego wypalania bo naprawdę to sie trzyma. Nic nie odpada. A jak rozmawiałem z Panem z Maff to powiedział mi że tłoczenia za jakiś czas i taki nie widać.
krzychuzzz - 17-05-2013, 12:11
Witam
Idąc za ciosem jako że po wymianie amorów tył zrobił się bajecznie sprężysty postanowiłem zakupić komplecik na przód:
Czekam jeszcze na osłony i odboje. Planowany montaż...do końca maja.
Dotarła tez wyżej wspomniana, dłuuuuuuuuuugo oczekiwana gałka od MAff :
Inne jest wypalenie cyfr niż w poprzedniej gałce od Maff. Jest zdecydowanie płytsze, wygląda jak przetłoczenie.
Perforowana skóra dlatego żeby pasowało do kierownicy i rękojeści ręcznego.
Jedyne zastrzeżenie do Maff to chora cena wysyłki. Za obszycie wzieli 50 zł a za przesyłkę 49 zł !!!
Aha i jeszcze z niusów. Dziś przyszedł kolejny mandat z fotoradaru. Warszawa (Fieldorfa/Ostrobramska). 300 i 6 pkt albo 400 bez punktów. Chyba czas uaktualnić bazę fotoradarów w Automapie
krzychuzzz - 31-05-2013, 22:46
Amorki wymienione, osłony i odboje oczywiście też.
Prowadzenie bajka. Jest mega sprężysto tak jak lubie. Samochód jest jak przyjlejony do drogi.
Na tą chwilę Galant jest mechanicznie w 100 % igła, stylistycznie zresztą też.
tommyc1 - 01-06-2013, 12:57
krzychuzzz napisał/a: | Witam
. Chyba czas uaktualnić bazę fotoradarów w Automapie |
Albo zacząć przepisowo jeździć-ja rzadko dostaje mandaty, ale gdy w zeszłym roku jeden i w tym drugi przyszedł, spokorniałem i staram się jednak trzymać okolic dopuszczalnych predkości Czego i innym życzę.
krzychuzzz - 10-06-2013, 09:37
Kilka fotek z wczoraj.
Pierwsze kroki juniora za kółkiem, bardzo mu się podobało
Poczyniłem też kolejny zakup do Gala. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to jutro powinieniem dostać przesyłkę.
Będzie tłusto i grugo....fotki wkrótce
krzychuzzz - 12-06-2013, 08:52
Wczoraj kurier dostarczył przesyłkę a w niej felgi ATS DTM Competition 7x18" ET 40
Felgi zakupione od przesympatycznej Mitsumaniaczki madź
Zawsze chciałem mieć te felgi więc jak pojawiła się okazja zakupienia ich jeszcze z rozstawem śrub mitsu to decyzja była prosta.
Kilka fotek jak to wygląda na aucie.
Zdjęcia ni jak nie oddają efektu na żywo. Z granatowym lakierem jest po prostu bosko
Jedyny minus to profil opony 215/35/18 ale już coś dzieje się w temacie żeby do końca miesiąca wjechała opona 225/40/18
A teraz taka mała ciekawostka odnośnie ciężaru felg.
Oryginalne Avancowskie takie na których kupiłem Gala z oponami Nokian wrA3 205/50/17 ważą 19,3 kg/szt
17-stki BVA takie jak z postu wyżej z oponami Bridgestone Potenza S001 225/45/17 ważą 22,3 kg !!!
ATS DTM 18" z oponami Falken (cośtam cośtam) 215/30/18 waża 19 kg!!!!
Mam nadzieje ze to już koniec upiększania Gala...
tresorex - 12-06-2013, 09:48
Te masy to z napompowanym kołem czy ze spuszczonym powietrzem?
krzychuzzz - 12-06-2013, 09:54
tresorex napisał/a: | Te masy to z napompowanym kołem czy ze spuszczonym powietrzem? |
Koła gotowe do jazdy
A pozatym co to za różnica ?
tresorex - 12-06-2013, 10:19
Poważnie pytasz?
krzychuzzz - 12-06-2013, 10:23
tresorex napisał/a: | Poważnie pytasz? |
Poważnie. Bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Aż chyba z ciekawości spuszczę z jednej powietrze i sprawdzę
Krzyzak - 12-06-2013, 10:23
faktycznie ładne koła - jedynie dekielki bym zmienił na takie z odpowiednim logo
Fragu - 12-06-2013, 10:48
Czy mi się wydaje czy tego typu felgi strasznie pasują do gala - wyglada jakos tak lekko.
No i ladne srebrne do ciemnego koloru
tresorex - 12-06-2013, 10:56
krzychuzzz napisał/a: | tresorex napisał/a: | Poważnie pytasz? |
Poważnie. Bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Aż chyba z ciekawości spuszczę z jednej powietrze i sprawdzę |
Z kołem jest jak z puszką z dezodorantem. Jak jest pełen to jest ciężki, jak się zużyje to robi się lekki
W napompowanej oponie jest więcej powietrza niż w tej samej objętości poza oponą więc koło robi się cięższe (dlatego jak się sprzedaje używane koła to warto spuścić powietrze żeby paczka była lżejsza)
Tomek - 12-06-2013, 10:58
tresorex napisał/a: |
W napompowanej oponie jest więcej powietrza niż w tej samej objętości poza oponą więc koło robi się cięższe (dlatego jak się sprzedaje używane koła to warto spuścić powietrze żeby paczka była lżejsza) |
ile lżejsza?
kilka(naście) gramów na sztuce ?
krzychuzzz - 12-06-2013, 11:06
Krzyzak napisał/a: | jedynie dekielki bym zmienił na takie z odpowiednim logo |
Dekielki są jakieś inne , montowane od srodka wiez zbyt dużo zabawy. Pozatym ma być widać ze to ATS
Fragu napisał/a: | Czy mi się wydaje czy tego typu felgi strasznie pasują do gala - wyglada jakos tak lekko. |
Zdjęcia są beznadziejne i nie oddają efektu. Jak znajdę chwilę czasu to umówię się z bratem na profi sesje zdjęciową.
Ale wczoraj zauważyłem ze jak i tak sporo osób ogląda się za Galem to na tych felgach tak jakby więcej
tomek84 napisał/a: | ile lżejsza?
kilka(naście) gramów na sztuce ? |
Dajcie mi chwilę. Zaraz zrobię test i napiszę jaka jest różnica
|
|
|