To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Avance 2,5v6

krzychuzzz - 14-05-2013, 14:35

tomek84 napisał/a:
zawiozłeś ?

Zawiozłem ale wstyd pokazywać co zrobił tapicer w Płocku. Szew "na oktętkę" a miała być jodełka.... odebrałem i powiedziałem że może to sobie spruć bo i tak mu za to nie zapłacę. Gałkę spakowałem i wysłałem do Maff. Czekam już pół roku na obszycie bo Panowie gdzieś zapodziali paczkę ale twierdzą ze mają na pewno tylko nie mogą znaleźć :-) Ale spoko nie spinam się bo mam ta pierwszą obszyta przez nich a teraz chcę pół na pół ze skóra perforowaną. Jak przyjdzie nowa to wkleje foty...mam nadzieje ze nie za kolejne pół roku :D
Nie masz co się bać tego wypalania bo naprawdę to sie trzyma. Nic nie odpada. A jak rozmawiałem z Panem z Maff to powiedział mi że tłoczenia za jakiś czas i taki nie widać.

krzychuzzz - 17-05-2013, 12:11

Witam

Idąc za ciosem jako że po wymianie amorów tył zrobił się bajecznie sprężysty postanowiłem zakupić komplecik na przód:

Czekam jeszcze na osłony i odboje. Planowany montaż...do końca maja.

Dotarła tez wyżej wspomniana, dłuuuuuuuuuugo oczekiwana gałka od MAff :

Inne jest wypalenie cyfr niż w poprzedniej gałce od Maff. Jest zdecydowanie płytsze, wygląda jak przetłoczenie.
Perforowana skóra dlatego żeby pasowało do kierownicy i rękojeści ręcznego.
Jedyne zastrzeżenie do Maff to chora cena wysyłki. Za obszycie wzieli 50 zł a za przesyłkę 49 zł !!!

Aha i jeszcze z niusów. Dziś przyszedł kolejny mandat z fotoradaru. Warszawa (Fieldorfa/Ostrobramska). 300 i 6 pkt albo 400 bez punktów. Chyba czas uaktualnić bazę fotoradarów w Automapie :(

krzychuzzz - 31-05-2013, 22:46

Amorki wymienione, osłony i odboje oczywiście też.
Prowadzenie bajka. Jest mega sprężysto tak jak lubie. Samochód jest jak przyjlejony do drogi.

Na tą chwilę Galant jest mechanicznie w 100 % igła, stylistycznie zresztą też.

tommyc1 - 01-06-2013, 12:57

krzychuzzz napisał/a:
Witam

. Chyba czas uaktualnić bazę fotoradarów w Automapie :(

Albo zacząć przepisowo jeździć-ja rzadko dostaje mandaty, ale gdy w zeszłym roku jeden i w tym drugi przyszedł, spokorniałem i staram się jednak trzymać okolic dopuszczalnych predkości ;) Czego i innym życzę.

krzychuzzz - 10-06-2013, 09:37

Kilka fotek z wczoraj.
Pierwsze kroki juniora za kółkiem, bardzo mu się podobało

Poczyniłem też kolejny zakup do Gala. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to jutro powinieniem dostać przesyłkę.
Będzie tłusto i grugo....fotki wkrótce :D

krzychuzzz - 12-06-2013, 08:52

Wczoraj kurier dostarczył przesyłkę a w niej felgi ATS DTM Competition 7x18" ET 40

Felgi zakupione od przesympatycznej Mitsumaniaczki madź

Zawsze chciałem mieć te felgi więc jak pojawiła się okazja zakupienia ich jeszcze z rozstawem śrub mitsu to decyzja była prosta.
Kilka fotek jak to wygląda na aucie.
Zdjęcia ni jak nie oddają efektu na żywo. Z granatowym lakierem jest po prostu bosko :-)

Jedyny minus to profil opony 215/35/18 ale już coś dzieje się w temacie żeby do końca miesiąca wjechała opona 225/40/18 :-)

A teraz taka mała ciekawostka odnośnie ciężaru felg.

Oryginalne Avancowskie takie na których kupiłem Gala z oponami Nokian wrA3 205/50/17 ważą 19,3 kg/szt
17-stki BVA takie jak z postu wyżej z oponami Bridgestone Potenza S001 225/45/17 ważą 22,3 kg !!!
ATS DTM 18" z oponami Falken (cośtam cośtam) 215/30/18 waża 19 kg!!!!

Mam nadzieje ze to już koniec upiększania Gala... :wink:

tresorex - 12-06-2013, 09:48

Te masy to z napompowanym kołem czy ze spuszczonym powietrzem?
krzychuzzz - 12-06-2013, 09:54

tresorex napisał/a:
Te masy to z napompowanym kołem czy ze spuszczonym powietrzem?

Koła gotowe do jazdy
A pozatym co to za różnica ? :D

tresorex - 12-06-2013, 10:19

Poważnie pytasz? :D
krzychuzzz - 12-06-2013, 10:23

tresorex napisał/a:

Poważnie. Bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Aż chyba z ciekawości spuszczę z jednej powietrze i sprawdzę :D

Krzyzak - 12-06-2013, 10:23

faktycznie ładne koła - jedynie dekielki bym zmienił na takie z odpowiednim logo ;)
Fragu - 12-06-2013, 10:48

Czy mi się wydaje czy tego typu felgi strasznie pasują do gala - wyglada jakos tak lekko.

No i ladne srebrne do ciemnego koloru :mrgreen:

tresorex - 12-06-2013, 10:56

krzychuzzz napisał/a:
tresorex napisał/a:

Poważnie. Bo nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Aż chyba z ciekawości spuszczę z jednej powietrze i sprawdzę :D

Z kołem jest jak z puszką z dezodorantem. Jak jest pełen to jest ciężki, jak się zużyje to robi się lekki ;)

W napompowanej oponie jest więcej powietrza niż w tej samej objętości poza oponą więc koło robi się cięższe (dlatego jak się sprzedaje używane koła to warto spuścić powietrze żeby paczka była lżejsza) :)

Tomek - 12-06-2013, 10:58

tresorex napisał/a:

W napompowanej oponie jest więcej powietrza niż w tej samej objętości poza oponą więc koło robi się cięższe (dlatego jak się sprzedaje używane koła to warto spuścić powietrze żeby paczka była lżejsza) :)

ile lżejsza?
kilka(naście) gramów na sztuce ?

krzychuzzz - 12-06-2013, 11:06

Krzyzak napisał/a:
jedynie dekielki bym zmienił na takie z odpowiednim logo

Dekielki są jakieś inne , montowane od srodka wiez zbyt dużo zabawy. Pozatym ma być widać ze to ATS :)

Fragu napisał/a:
Czy mi się wydaje czy tego typu felgi strasznie pasują do gala - wyglada jakos tak lekko.

Zdjęcia są beznadziejne i nie oddają efektu. Jak znajdę chwilę czasu to umówię się z bratem na profi sesje zdjęciową.
Ale wczoraj zauważyłem ze jak i tak sporo osób ogląda się za Galem to na tych felgach tak jakby więcej :D

tomek84 napisał/a:
ile lżejsza?
kilka(naście) gramów na sztuce ?

Dajcie mi chwilę. Zaraz zrobię test i napiszę jaka jest różnica