To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka

Anonymous - 07-07-2012, 23:11

robertdg napisał/a:

Wtedy żartowałem, a jednak coś było na rzeczy :thumbleft:

no dobra to w takim razie dlaczego objechaliśmy obaj bmki ? obie w manualu.

wookash83 - 07-07-2012, 23:11

tak Nissan w automacie był też z nim jechałem i widać że tam o wiele wolniejszy ten automat niż Galantowy bo mocno odstawał..
robertdg - 07-07-2012, 23:16

Derpin napisał/a:
no dobra to w takim razie dlaczego objechaliśmy obaj bmki ? obie w manualu.
Przestań, było się ścigać na wstecznym :P wybacz nie wchodze w dalsze dyskusie na temat sprintów, etc. Miłego weekendu
Anonymous - 29-07-2012, 13:17

ti tu ri tu, ti tu ri tu nic się nie dzieeeejeeee

a to nagle bęc. :mrgreen:

padła nowa pompa wody SKF, wymieniana razem z kompletnym rozrządem jakieś 10 tys km temu.... :roll: :roll: :roll: po prostu wirnik odpadł i była kicha, pompa oddana do IC ciekawe jak rozpatrzą zgłoszenie reklamacyjne.... założona nowa pompa HEPU wraz z nowym paskiem rozrządu, i wszystko lata jak ta lala, jakoś tak przez 2 dni :P bo alternator powiedział, że już nie robi. heh. no i do wymiany poszedł mostek i sprzęgiełko w nim, podobno należy doliczyć usterki alternatora do standardu w tym silniku ponieważ jego umiejscowienie sprawia, że jest mu po prostu za gorąco, muszę dopytać poprzedniego właściciela, bo z tego co kojarzę to już raz coś przy nim robił.

a tak to lać i jechać :)

Rafal_Szczecin - 29-07-2012, 13:56

Derpin napisał/a:

a tak to lać i jechać :)

i pozyczac auta od brata :P

Xsystoff - 29-07-2012, 14:17

Na jakims spocie alfoholikow juz byles? :twisted:
Marcin-Krak - 29-07-2012, 23:07

Właśnie się przymierzałem ostatnio do napisania tutaj z pytaniem, czy nic nie piszesz Dominik dlatego, że tak często w serwisie bywasz, że nie wyrabiasz już z pisaniem na forum :wink:
Anonymous - 01-08-2012, 14:24

Xsystoff napisał/a:
Na jakims spocie alfoholikow juz byles? :twisted:

byłem :D chyba nawet gdzieś już pisałem, że ludzie w porządku ale bez poczucia humoru :P jak coś tam opowiadali że nie działa a ja na to, że "przecież to alfa, to nie musi działać" ;) zostałem zmierzony wzrokiem kilkunastu osób jak bym obraził świętość :P heheheh ;D

Maciek - 01-08-2012, 14:32

Derpin napisał/a:
zostałem zmierzony wzrokiem kilkunastu osób jak bym obraził świętość

No my do napraw miśków to przyzwyczajeni jesteśmy więc się nie obrażamy :-)

Anonymous - 08-09-2012, 17:26

Bella zrobiła w ostatnim tygodniu 2 tys km jak zawsze bez awaryjnie :finga: :finga: :) aktualnie od zakupu mam już nabite 15 tys km przez 3 miesiące :P troszkę się jeździ ;)

na zlocie skoro wszyscy się śmiali to zrobiliśmy jedyną właściwą inscenizację :P

oprócz tego kilka foto zlotowych:

i na koniec hamownia Alfki, wypluła troszkę więcej niż ostatnio, ale temperatura otoczenia niższa ;)

http://www.youtube.com/watch?v=kvvMLrueXQQ#t=0m10s

dla porównania wrzucam skan z hamownia na zlocie i skan z hamowni gdzie auto miało robiony program. Plany to wywalić dpf i dobić do 200KM i 420Nm. a potem już kwestia rozglądania się za 2,4jtdm najlepiej z Q4. :twisted:

hamownia ZLOT

hamownia MOD

wookash83 - 08-09-2012, 19:56

jest MOC :D !!
Maciek - 10-09-2012, 11:41

Derpin napisał/a:
na zlocie skoro wszyscy się śmiali to zrobiliśmy jedyną właściwą inscenizację

Aj tam zaraz inscenizację coś słyszałem że Bandzior na trasie pomagał :-)
Derpin napisał/a:
dobić do 200KM i 420Nm

Panie bedziesz Pan zadowolony :-)

Anonymous - 26-09-2012, 17:41

Alfa się psuje !!! heheh :lol: :lol: złom jakich mało zobaczcie ile rzeczy trzeba wymienić, ja nie wiem, chyba sprzedam grata :lol:

18 tysi strzeliło od maja, więc pora na coś z eksploatacji :P

wlatuje olej Motul 8100xclean+ 5w30,
filterek oleju Knecht,
filterek powietrza Filtron,
no i najdroższa część imprezy:
Komplet klocków i tarcz TRW przód - co fajne klocki TRW do Alfy mają seryjnie naklejone podkładki antywibracyjne :)

Hugo - 27-09-2012, 08:33

Derpin napisał/a:
co fajne klocki TRW do Alfy mają seryjnie naklejone podkładki antywibracyjne
Do EA też.
szuwar - 27-09-2012, 08:34

To życzę dalej tak awaryjnej jazdy :twisted: .... i abyś wymieniał j.w. tylko części eksploatacyjne :)