Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka
Anonymous - 07-07-2012, 23:11
robertdg napisał/a: |
Wtedy żartowałem, a jednak coś było na rzeczy |
no dobra to w takim razie dlaczego objechaliśmy obaj bmki ? obie w manualu.
wookash83 - 07-07-2012, 23:11
tak Nissan w automacie był też z nim jechałem i widać że tam o wiele wolniejszy ten automat niż Galantowy bo mocno odstawał..
robertdg - 07-07-2012, 23:16
Derpin napisał/a: | no dobra to w takim razie dlaczego objechaliśmy obaj bmki ? obie w manualu. | Przestań, było się ścigać na wstecznym wybacz nie wchodze w dalsze dyskusie na temat sprintów, etc. Miłego weekendu
Anonymous - 29-07-2012, 13:17
ti tu ri tu, ti tu ri tu nic się nie dzieeeejeeee
a to nagle bęc.
padła nowa pompa wody SKF, wymieniana razem z kompletnym rozrządem jakieś 10 tys km temu.... po prostu wirnik odpadł i była kicha, pompa oddana do IC ciekawe jak rozpatrzą zgłoszenie reklamacyjne.... założona nowa pompa HEPU wraz z nowym paskiem rozrządu, i wszystko lata jak ta lala, jakoś tak przez 2 dni bo alternator powiedział, że już nie robi. heh. no i do wymiany poszedł mostek i sprzęgiełko w nim, podobno należy doliczyć usterki alternatora do standardu w tym silniku ponieważ jego umiejscowienie sprawia, że jest mu po prostu za gorąco, muszę dopytać poprzedniego właściciela, bo z tego co kojarzę to już raz coś przy nim robił.
a tak to lać i jechać
Rafal_Szczecin - 29-07-2012, 13:56
Derpin napisał/a: |
a tak to lać i jechać |
i pozyczac auta od brata
Xsystoff - 29-07-2012, 14:17
Na jakims spocie alfoholikow juz byles?
Marcin-Krak - 29-07-2012, 23:07
Właśnie się przymierzałem ostatnio do napisania tutaj z pytaniem, czy nic nie piszesz Dominik dlatego, że tak często w serwisie bywasz, że nie wyrabiasz już z pisaniem na forum
Anonymous - 01-08-2012, 14:24
Xsystoff napisał/a: | Na jakims spocie alfoholikow juz byles? |
byłem chyba nawet gdzieś już pisałem, że ludzie w porządku ale bez poczucia humoru jak coś tam opowiadali że nie działa a ja na to, że "przecież to alfa, to nie musi działać" zostałem zmierzony wzrokiem kilkunastu osób jak bym obraził świętość heheheh ;D
Maciek - 01-08-2012, 14:32
Derpin napisał/a: | zostałem zmierzony wzrokiem kilkunastu osób jak bym obraził świętość |
No my do napraw miśków to przyzwyczajeni jesteśmy więc się nie obrażamy
Anonymous - 08-09-2012, 17:26
Bella zrobiła w ostatnim tygodniu 2 tys km jak zawsze bez awaryjnie aktualnie od zakupu mam już nabite 15 tys km przez 3 miesiące troszkę się jeździ
na zlocie skoro wszyscy się śmiali to zrobiliśmy jedyną właściwą inscenizację
oprócz tego kilka foto zlotowych:
i na koniec hamownia Alfki, wypluła troszkę więcej niż ostatnio, ale temperatura otoczenia niższa
http://www.youtube.com/watch?v=kvvMLrueXQQ#t=0m10s
dla porównania wrzucam skan z hamownia na zlocie i skan z hamowni gdzie auto miało robiony program. Plany to wywalić dpf i dobić do 200KM i 420Nm. a potem już kwestia rozglądania się za 2,4jtdm najlepiej z Q4.
hamownia ZLOT
hamownia MOD
wookash83 - 08-09-2012, 19:56
jest MOC !!
Maciek - 10-09-2012, 11:41
Derpin napisał/a: | na zlocie skoro wszyscy się śmiali to zrobiliśmy jedyną właściwą inscenizację |
Aj tam zaraz inscenizację coś słyszałem że Bandzior na trasie pomagał
Derpin napisał/a: | dobić do 200KM i 420Nm |
Panie bedziesz Pan zadowolony
Anonymous - 26-09-2012, 17:41
Alfa się psuje !!! heheh złom jakich mało zobaczcie ile rzeczy trzeba wymienić, ja nie wiem, chyba sprzedam grata
18 tysi strzeliło od maja, więc pora na coś z eksploatacji
wlatuje olej Motul 8100xclean+ 5w30,
filterek oleju Knecht,
filterek powietrza Filtron,
no i najdroższa część imprezy:
Komplet klocków i tarcz TRW przód - co fajne klocki TRW do Alfy mają seryjnie naklejone podkładki antywibracyjne
Hugo - 27-09-2012, 08:33
Derpin napisał/a: | co fajne klocki TRW do Alfy mają seryjnie naklejone podkładki antywibracyjne | Do EA też.
szuwar - 27-09-2012, 08:34
To życzę dalej tak awaryjnej jazdy .... i abyś wymieniał j.w. tylko części eksploatacyjne
|
|
|