To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "EVO byłem, ale przytyłem - Wasiowe O1T

mjsystem - 06-11-2014, 12:12

W@sio napisał/a:
Przyszedł czas na mały serwis

A co z zenonami? Zrobione?

W@sio - 06-11-2014, 16:45

Zenon odpuszczam, 6000k miało świecić na biało a świeci na niebiesko, wygląda fajnie ale po zmroku kiepsko oświetla :/ więc po dwóch dniach wróciłem do H1:) samopoziomowanie trudne do dostania :(

Zdjęcia czy filmy wpadną jak tylko ogarnę temat jeszcze jednego tłumika i FMIC :)

mjsystem - 06-11-2014, 16:58

W@sio napisał/a:
po dwóch dniach wróciłem do H1

Może nikt się ze mną nie zgodzić, ale słusznie. :wink:

lolo.lolo - 07-11-2014, 08:01

W@sio napisał/a:

Jeśli ktoś się zastanawia ile kosztują w ASO oryginalne cewki to powiem, że 2600zł za dwie to trochę przesada :)

jak kupiłeś nowe cewki to podaj jakiś namiar - jak możesz 8)

A tak na marginesie czy olej 15W... jest dobry dla naszych silniczków - nie lepiej 5W.. ??

W@sio - 07-11-2014, 13:15

Jeszcze nie kupiłem, w przyszłym tygodniu zamówię zamienniki :)

Co do oliwy, ten konkretny olej (syntetyk) aso lało do maci O1T i do Evo IX FQ400 znajomego :)

sveno - 07-11-2014, 14:25

15W50? :shock: Przecież przy temperaturach rzędu -20st ten olej jest prawie jak Towot. Na nasz klimat trochę się nie nadaje. Popatrz w manuala, co zaleca producent. Stawiam, że coś w stylu 0W max 5W
W@sio - 07-11-2014, 16:46

Skoro AutoGT lało ten olej u maci w O1T to chyba ma to sens, tym bardziej, że Maciek cały rok nim jeździł i raczej nie miał problemów ;)
W@sio - 18-11-2014, 13:50

Żeby nie było, że się nic nie dzieje, dzisiaj doszły rury do FMIC od EVO, mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu dojdzie sam cooler, BOV hybrydowy od ProPerfect oraz parę kolorowych bzdetów silikonowych;D i jak się uda to jeszcze w tym tygodniu poskładam klocki ;) zdjęcia pojawią się po montażu :p a filmik gdy znajdę operatora lub ktoś użyczy mi GoPro ;)

Wymieniłem też cewki zapłonowe, przed strojeniem zainstaluję także nowe świece by mieć pewność, że wszystko hula ;)

I pozostaje tylko odłożyć parę diengów na strojenie, no chyba, że znajdę sponsora hehehe

sveno - 18-11-2014, 16:03

W@sio napisał/a:
a filmik gdy znajdę operatora lub ktoś użyczy mi GoPro ;)
zapraszamy na Wierchomlę (ostatni weekend stycznia prawdopodobnie) mam GoPro, przyssawki itp. pokręcimy coś :)
mkm - 20-11-2014, 01:55

W@sio napisał/a:
Żeby nie było, że się nic nie dzieje, dzisiaj doszły rury do FMIC od EVO, mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu dojdzie sam cooler, BOV hybrydowy od ProPerfect oraz parę kolorowych bzdetów silikonowych;D i jak się uda to jeszcze w tym tygodniu poskładam klocki ;)

A jak tam końcowy fragment wydechu? Rury ogarnięte? :wink:

W@sio - 20-11-2014, 07:21

Musiałem odbić się finansowo, ale tłumik zamówiony, czekam na wykonanie. Z innych wiadomości to dzisiaj doszła do mnie kolejna paczuszka, a w niej IC i drobiazgi. Czekam jeszcze na BOV'a hybrydowego i można działać ;)

Edit: 20.11.2014

Przyszła druga paczuszka, niestety niekompletna :/ czekam aż doślą pozostałe graty (powinny być w poniedziałek) A poniżej SpyPhoto

mjsystem - 20-11-2014, 13:23

...że znów mam lajkować? :shock:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja chce to zobaczyć jak zamontujesz!!! :P

Bizi78 - 20-11-2014, 20:01

Niezły kaloryfer :mrgreen: .
lukash2212 - 20-11-2014, 20:32

W@sio, daj znać jak przyjdzie BOV jestem ciekaw czy nie będzie wywalać check engine bo tez bym sobie takie smigadełko sprawił do swojego wozidła
W@sio - 20-11-2014, 20:38

Mialem wczesniej HKS podróbke i nie wywalalo, tyle, ze silnik potrafił zagsnąć... Dlatego chcę hybrydę zainstalować, choć po montażu stożka słychać parskanie fabrycznego DV ;)