Off Topic - Polecane filmy!
Anonymous - 23-02-2006, 11:03
"Doskonały świat" - naprawdę świetny. Oglądałem go kiedyś, a teraz nagrałem na okoliczność jakiegoś nudnego wieczoru.
Odruch wymiotny miałem ostatnio przy pewnej polskiej superprodukcji. Na początku lat 90-tych wymyśliłem że znakiem pełnego pojednania Polaków i Ukraińców będzie koprodukcja "Ogniem i mieczem". Koprodukcji wprawdzie nie było, ale prawie. Odrzucała mnie obsada głównych ról, ale po kilku latach stwierdziłem że głupio będzie nie obejrzeć tego filmu, który zresztą miałem już nagrany na kasecie. Magnetowid zastopowałem po kilku minutach i na wszelki wypadek skasowałem film żeby przypadkiem ktoś nie trafił u mnie na ten chłam.
Anonymous - 24-02-2006, 08:28
TAGi napisał/a: | miasto boga to miasto boga a crash to co innego coś sie mojemu bracholkowi pomieszało, a ja polecam miasto boga, a także osaczony, 7 sekund, skok, taking lives - super filmik, jak sobie jeszcze coś przypomnę napisze |
normalnie jestem zaskoczony (dodam mile;) - "CRASH - Miasto Gniewu" - 6 niminacji do Oscara - i chyba zacznie się "drugie" życie tego filmu...bo przez kina przemknął prawie niezauważony
Anonymous - 24-02-2006, 11:27
Chooper napisał/a: | ja tam mam podobne zdnie....większą frajdę miałem na szuukaniu resztek popcornu na dnie kubełka niż na koncentrowaniu się na wielkim ekranie...a potem złośliwie dla wszystkich do okoła siorbałem napój przez słomkę |
jakbyś Chooper jeszcze pusty kubeł na głowę założył - to po prostu "jaś fasola w kinie"
Chooper - 24-02-2006, 12:01
CichyTom napisał/a: | jakbyś Chooper jeszcze pusty kubeł na głowę założył - to po prostu "jaś fasola w kinie" |
kurde...no na to nie wpadłem....a przeciez kubełek walał się potem po podłodze jak jużbył bez zawartoći....na nastepnym "ambitnym" filmie wypróbuję
[ Dodano: Nie Lut 26, 2006 10:30 pm ]
film How High (Super Zioło) chyba jeszcze tu niewspominany....oglądąłem ze trzy razy i sie nie nudzi, beka ze śmiechu murowana...ja miałem wersję z napisami, a tu trzeba dobrać odpowiednio wyslangowane, żeby klimat filmu był
polska produkcja Jak to się robi z dziewczynami...w sumie film płytki jak podstawek pod filiżankę, ale jest jeden moment, który zasługuje oskara...w połowie filmu pojawia się scena, w której na większej części ekranu pojawia się....Sigma - bardzo ładne ujęcie
piwkotom - 19-03-2006, 23:22
Dzienna Straz, czyli ciag dalszy Nocnej Strazy. Mocno polecam. Ruscy po ostatnich swoich produkcjach (wspomniana Nocna Straz, 9 Kompania czy Wojna), po raz kolejny udowadniaja ze potrafia robic filmy na swiatowym poziomie, i ze nam do nich bardzo daleko z naszymi "arcydzielami". A przeciez "ruscy" sa daleko za murzynami, prawda? Tak powie przecietny Polak karmiony papka w naszej tv i kinach. Nie wspomne nawet, ze robia najlepsze na swiecie samoloty bojowe
Wlasnie wspomnialem
Anonymous - 20-03-2006, 00:31
No no hola panie z tymi samolotami bym się przychamował troszke
Nie mamy swoich samolotów ale to nie dlatego że nie umiemy sobie ich zrobić tylko dlatego że jest kilku idiotów na górze i zamiast budować swoje kupujemy zagraniczne gówna.
Jak z kinematografią u ruskich to nie wiem, samoloty może mają niezłe ale dał bym sobie rękę uciąć że jak by nasi konstruktorzy dostali fundusze to by zrobili taki samolot że głowa mała.
Piwko troszke wiary w rodaków.
A to jeden z odłożonych na półkę naszych samolotów.
SKORPION
Anonymous - 20-03-2006, 10:18
Obejrzałem w sobotę "Czekając na Joe" ('Touching the void") http://film.onet.pl/9917,...a_Joe,film.html
Kurcze, dawno nie było tak, że serce waliło mi jak głupie podczas oglądania filmu. Niesamowite studium opowiadające o granicy przyjaźni. Naprawdę polecam.
arekp - 20-03-2006, 19:15 Temat postu: Gyznania gejszy Polecam dosc dlugi film pod tytulem "Wyznania Gejszy". Film jest ciekawy, zrobil na mnie wrazenie choc jest jeden moment w ktorym czas sie lekko dluzy i odruchowo patrzy sie na zegarek.
Ogolnie na film trzeba miec dzien i warto go zobaczyc.
Grześku - 25-03-2006, 10:38
Już dawno nie oglądałem horroru.
Jakoś nie było co a wczoraj przez przypadek załapałem się na film Zejście (The Descent).
Nie kręcił tego Wes Craven więc nie ma tryskającej co 5 minut krwi (choć i to się trafi), ale jest fajne napięcie które potrafi przerodzić się w podskok na fotelu.
Polecam
igi - 26-03-2006, 21:32
arekp napisał/a: | Polecam dosc dlugi film pod tytulem "Wyznania Gejszy". Film jest ciekawy, zrobil na mnie wrazenie choc jest jeden moment w ktorym czas sie lekko dluzy i odruchowo patrzy sie na zegarek.
Ogolnie na film trzeba miec dzien i warto go zobaczyc. |
Dokładnie. Właśnie wrócilismy z Jackie i zonusiami z tego filmu. JAk najbardziej godny polecenia
Krzyzak - 26-03-2006, 21:56
A moja koleżanka się wynudziła na tej gejszy jak cholera... Cóż - widać, że zdania są podzielone.
szczeslaw - 27-03-2006, 00:28
Gejszę warto oglądnąć dla samej Zhang Ziyi
Cezar - 27-03-2006, 00:58
a ja ostatnio bylem na czerwonym kapturku
fajna bajeczka z humorkiem
Chooper - 29-03-2006, 00:30
Green Street Hooligans - Gorąco polecam przyjemny film, ciekawy soundtrack
Anonymous - 29-03-2006, 22:25
Zakładnik z Tomem Cruzem. Cruz zagrał tutaj zupełnie innaczej niż w większości filmów i myśle że świetnie mu to wyszło. Do tego bardzo bardzo fajna muzyka.
Polecam
|
|
|