Nasze Miśki - GTO
madź - 13-04-2014, 11:25
Wyprzedzałeś mnie...?
londolut - 13-04-2014, 15:11
Nie, jechałem rowerem
madź - 26-04-2014, 15:38
Akcja "felgi" zakończona
Torp12 - 26-04-2014, 15:39
Ładnie wyszło ale brakuje koreczków na wentylkach
Wszyc - 26-04-2014, 17:50
Ja bym jeszcze walnął w biel napis Mitsu na zaciskach
mazda10000 - 26-04-2014, 18:22
A ja bym spolerował - papier na klocku w dłoń i do roboty
GóR3K - 27-04-2014, 10:34
pieknie wyglada na oz co do napisu na zaciskach to bialy by idealnie pasowal
madź - 27-04-2014, 18:41
O napisie na zaciskach pomyślimy...
Dzisiaj w GTO została pociągnięta nowa instalacja elektryczna do radia i wzmacniacza skrzyni basowej. W przypadku radia prąd leci bezpośrednio z akumulatora. Po drodze wylądował bezpiecznik 30A.
Także wpadła nowa instalacja skrzyni basowej z kablami o przekroju 25mm2. Masa wreszcie trzyma się na porządnej śrubie w nadwoziu. Bezpiecznik 40A zastosowany został przy akumulatorze, a nie jak poprzedni właściciel wymyślił - przy samym wzmacniaczu. ))
Bartekkita - 29-04-2014, 09:46
Akcja felgi mi się podoba tak jak prosiłem czekam na relacje. Najbardziej mnie interesuje w sumie to ile wyglądają na względnie czyste. Wiadomo pył z klocków robi swoje
madź - 12-05-2014, 21:10
Następny etap przebudowy car audio za nami.
Jakiś czas temu wymienione zostało okablowanie radia, wzmacniacza oraz samo radio. Tym razem przyszedł czas na skrzynię basową. Od momentu zakupu samochodu sporo się zmieniło...
Wraz z zakupem GTO otrzymaliśmy skrzynię Pioneera:
Jak widać, skrzynia zajmowała sporą część bagażnika. Było bardzo mało luzu między skrzynią a szybą tylnej klapy. Do tego wszystko było widoczne, co w połączeniu z "wiejskim" (moim zdaniem) wyglądem samej skrzyni nie miało w moich oczach przyszłości. Skrzynię sprzedaliśmy i w jej miejsce wpadła samoróbka kolegi z głośnikiem tej samej firmy:
Po podłączeniu skrzyni okazało się, że zastosowany głośnik jest o wiele mocniejszy od poprzedniego - 500W RMS - całkiem spoko. Początkowo miało być to rozwiązanie tymczasowe. Skrzynia wymiarowo była mniejsza niż poprzednio, co bardzo nam odpowiadało.
Minęło kilka miesięcy i przyszedł czas na zmianę obicia - wykładzina schodziła. Wpadła nam w ręce całkiem ładna kremowa skóra z demobilu i plan był taki żeby właśnie tą skórą obić skrzynię.
Wykładzinę ze skrzyni ściąnęliśmy, po czym stwierdzilibyśmy, że przydałoby się zrobić nową skrzynię, która idealnie wypełni prawą część bagażnika. Przy okazji zwiększyliśmy też litraż skrzyni, bo poprzednia była ciut za mała do tego głośnika.
Tak to wygląda z góry (część i tak będzie zasłonięta przez górną część błotnika):
Zdjęcia w aucie pojutrze po odebraniu auta z serwisu. W chwili obecnej regenerowana jest przekładnia kierownicza.
wojtas - 12-05-2014, 22:40
Można wiedzieć w jakim serwisie regenerujesz przekładnie, o ile to nie tajemnica
madź - 12-05-2014, 23:15
Jutro będę znała wszelkie szczegóły.
Z tego co pamiętam to:
- sprawdzane jest czy listwa jest idealnie prosta, jeżeli nie - zostanie wyprostowana
- szlifuje się listwy zębate oraz wałek w celu wyeliminowania luzów, stuków, itd.
- wymieniane są wszelkie uszczelki, uszczelniacze, itd.
- wymieniane są wszelkie osłony gumowe
- panowie także wymieniają olej
wojtas - 13-05-2014, 15:01
Pytalem o namiary na serwis gdyż w sieci jest wiele negatywnych komentarzy i ciężko jest znaleść warsztat godny polecenia.
madź - 13-05-2014, 16:59
Bytom ul. Zabrzańska 23
http://www.regeneracja.bytom.pl/
wojtas - 13-05-2014, 17:20
Dzięki
|
|
|